Kiertomatkat

Skotlannin kiertomatka

Skotlannin kiertomatka

Skotlannista tulee ensimmäisenä mieleen kiltit, säkkipillimusiikki ja hieman vaikeaselkoinen murre. Maa on kuuluisa myös karusta luonnostaan ja hienoista maisemistaan. Nummimaisemaa värittävät vanhat linnat. Skotlannin historia ulottuu yli 10 000 vuoden päähän ja yksi Skotlannin historian merkkipaaluista oli uskonpuhdistus vuonna 1500-luvun puolivälissä. Edinburgh ja Glasgow ovat vilkkaita kaupunkeja, molemmissa on runsas kulttuurielämä ja hyvät ostosmahdollisuudet.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 Scone Palace – Aviemore

Suora lento Helsingistä Edinburghiin. Perille saavuttuamme jatkamme pohjoista kohti ja ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Scone Palace. Tämä skottikuninkaiden kruunajaispaikka Highland Cattle – lehmineen on viehättävä miljöö.  Matkamme jatkuu pohjoiseen ja siellä Aviemoren kaupunkiin. Matkalla pysähdymme vielä skotlantilaisella maatilalla seuraamassa kuinka lammaskoiria koulutetaan. Ajomatka päivän aikana noin 215 km, päivän aikana lounas. Hotelliin Aviemoressa saavumme illansuussa, yhteinen illallinen.

Päivä 2 Speyside – Lossiemouth
Aamiainen. Tänään tutustumme Speysiden viskialueeseen ja käymme siellä yhdessä sen monista tislaamoista jotta vieraat näkevät ja kuulevat viskin valmistuksesta ja tarjolla on tietenkin myös mahdollisuus maistaa ja ostaa viskiä. Lossiemouthissa, Pohjanmeren rannalla nautimme lounaaksi paikallista Cullen Skink – kalakeittoa. Näemme kuinka haukkoja ja muita petolintuja koulutetaan. Jos meillä käy tuuri saatamme nähdä hylkeitä ja delfiinejä kylän kauniilta hiekkarannalta. Ajomatka päivän aikana noin 240 km. Paluu Aviemoreen illalla ja yhteinen illallinen.

Päivä 3 Loch Ness – Fort Augustus – Oban
Aamiainen ja lähtö pohjoista kohti. Ajamme suorinta tietä Invernessin läpi Loch Ness järven rannalle. Tämä Skotlannin, ellei koko saarivaltion tunnetuin, valtava järvi on Loch Nessin hirviön koti.Teemme pienen risteilyn järvellä ja kierroksen järven rannalla olevan Urquhartin linnan raunioilla. Yhteinen lounas Viehättävässä Fort Augustuksen kaupungissa. Ehdimme vielä tutustua Glenfinnanin hienoihin maisemiin (Harry Potter filmien pitkä ja upea rautatiesilta) ennen saapumista Royal Oban hotelliin upealla Obanin alueella – Skotlannin korkeimman vuoren Ben Nevisin kupeessa. Ajomatka päivän aikana noin 235 km. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

Päivä 4 Oban – Mull – Iona
Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista Skotlannin länsirantaa pitkin etelää kohti ja nousemme Obanin kaupungissa laivaan, joka vie meidät Mullin ja Ionan saarille. Mullin saari on vajaan kolmen tuhannen asukkaan saari, joka tunnetaan hienoista maisemista, rannoista ja villielämistä kuten esim. kotkista. Teemme saarikierroksen Mullilla sekä käymme pienellä 120 asukaan Ionan saarella, jonka katedraalikirkko perustettiin jo keskiajalla. Ajomatka päivän aikana noin 265 km, päivän aikana yhteinen lounas. Palaamme takaisin Obanin hotelliimme illansuussa, yhteinen illallinen.

Päivä 5 Loch Lomond – Glasgow
Aamiaisen jälkeen jätämme Ylämaat taaksemme ja ajamme upeaa reittiä luonnonpuiston halki Loch Lomond järvelle. Teemme muutaman valokuvaus- ja jaloittelutauon matkan varrella ennen kuin saavumme Glasgown kaupunkiin. Teemme oppaamme johdolla kaupunkikiertoajelun tässä upeassa entisessä laivatelakkakaupungissa. Vieraat näkevät mm. kaupungin katedraalin, upean George Square – aukio kaupungintaloineen, Clyde-joen sekä ehkä maailman kuuluisimman glasgow´laisen Charles Rennie Mackintoshin talon. Päivän aikana yhteinen lounas. Vierailemme vielä Kelvingrove Art Galleryssä ennen kuin jatkamme matkaa Edinburghiin ja majoitumme hotelliin sekä nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 6 Edinburgh
Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista kävelykierrokselle Edinburghin keskiaikaiseen vanhaan kaupunkiin. Kävelemme Royal Mile katua Edinburghin linnaan, vierailemme Skotlannin pääkirkossa St Gilesin katedraalissa ja näemme mm. kuningattaren Edinburghin talon Palace of Holyrood House ja Skotlannin ultramodernin parlamentin. Syömme yhteisen pubilounaan, jonka jälkeen vierailla on omaa aikaa tutustua kaupunkiin. Yhteinen läksiäisillallinen Skottimusiikin ja tanssin pyörteissä paikallisessa kansanravintolassa.

Päivä 7 Vapaa aikaa Edinburghissa ja matkapäivä
Aamiainen, jonka jälkeen vapaa aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja tehdä tuliaisostoksia. Kuljetus lentoasemalle iltapäivällä. Suora lento Helsinkiin.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna