Kulttuuri­matkat

Pohjois- ja Länsi-Irlanti

Kesto
5 päivää
Kohde
Pohjois- ja Länsi-Irlanti
Pyydä tarjous

Pohjois- ja Länsi-Irlanti

Lähde mukaan tutustumaan kauniiseen ja vehreään Irlantiin. Tällä matkalla vierailemme Pohjois-Irlannin pääkaupungissa Belfastissa sekä näemme upeaa länsirannikkoa.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

1. päivä│matkapäivä, Knowth

Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa Dublinin lentokentällä. Kuljetus kentältä Pohjois-Irlantiin ja Belfastiin (2 h).
Matkan varrella vierailemme Knowthin monumentilla ja Bru na Boinne vierailukeskuksessa. Knowth on yli 5000 vuotta vanha muinaismonumentti Irlannin itärannikolla lähellä kuuluisaa Newgrangen monumenttia. Näistä molemmista noin 3200 eKr rakennetuista monumenteista voi oppia lisää mielenkiintoisessa Bru na Boinne vierailukeskuksessa, josta kuljetaan keskuksen minibussilla monumenteille. Ne ovat aikoinaan toimineet uskonnollisina ja hallinnollisina keskuksina sekä ’kalentereina’, niillä voitiin mitata astrologisesti vuodenaikojen yms. vaihtelua. Knowthissa on suurin osa Euroopan megaliittiajan taiteesta. Saapuminen illalla hotelliin, majoittuminen.

2. päivä│Belfastin kaupunkikierros ja Titanic Belfast

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana tutustutaan Belfastiin, Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin. Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Nimi on iiriksi Béal Feirste, eli suomeksi voidaan sanoa ”tulvajoen suu satamassa meren äärellä”. Kaupungin läpi virtaa Lagan-joki. Belfastissa on noin 270 000 asukasta. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina. Surullisenkuuluisa Titanic rakennettiin siellä. Kierroksen aikana tutustutaan Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa, mutta tuhoon tuomittu Titanic-alus, Laganside rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta. Kierroksen aikana nähdään monia mielenkiintoisia rakennuksia, mm. The Crown baari, The Water-front teatteri, Stormont ja Belfastin oopperatalo. Lisäksi tutustutaan ns. Titannic Quarter kortteleihin, joissa Titanic ja muut Harland & Wolff laivatelakan kuuluiset alukset saivat alkunsa. Kaiken kaikkiaan Belfast on, surullisesta maineestaan huolimatta, ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki täynnä ystävällisiä ihmisiä. Kaupungissa vierailu herättää vierailijassa ristiriitaisia ajatuk-sia, mutta tarjoaa elämyksiä, joita vain Belfast voi tarjota. Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen Belfastiin avattiin maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu, sen neitsytmatka ja traaginen uppoaminen. Titanic Belfast -näyttely sijaitsee 6 eri kerroksessa ja sisältää 9 eri galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista. Titanic aluksen malliin rakennetusta rakennuk-sesta on erinomaiset näkymät vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen Titanic alus rakennettiin. Täältä näkyy myös Lagan joki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle neitsytmatkalleen. Kes-kuksessa on myös ravintoloita ja kauppa, josta voi ostaa Titanic aiheisia matkamuistoja kotiin vietäväksi. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Belfastiin omatoimisesti.

3. päivä│Antrimin rannikko ja Derry

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Lähdemme nauttimaan Pohjois-Irlannin kauniin Antrimin rannikon maisemista. Ajamme kohti pohjoista meren tuntumassa kiemurtelevaa tietä pitkin ja päivän aikana tehdään useita maisema pysähdyksiä. The Bushmills Distillery viskimuseon kierroksella tutustutaan Bushmills viskiin ja maistellaan kuuluisaa viskiä kierroksen päätteeksi. Tislaamon myymälästä voi ostaa Bushmillsin tuotteita ja viskejä. Mahtavat Giant’s Causeway jättiläisen portaat Antrimin rannikolla ovat luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Alueella voidaan ihailla maisemia, patikoida ja tutustua erikoisiin kiviin ja luontoon. Jättiläisen portailta jatketaan matkaa Derryn kuuluisille kaupunkimuureille. Yhteinen lounas päivän aikana. Derryn kaupungissa on Irlannin parhaiten säilyneet keskiaikaiset kaupunginmuurit, joiden päällä voi kävellä ja katsella kaupunkia korkealta muurilta. Derryn mielenkiintoisia kaupunginosia on mm. Bogside, joka on katolisten aluetta, ja josta löytyy Pohjois-Irlannin kuuluisia seinämaalauksia. Matka jatkuu rajan ylitse Donegalin puolelle illaksi, jossa majoitumme.

4. päivä│Kohti Galwayn kaupunkia

Irlantilainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään kohti Galwayn kaupunkia, matkan varrella on upeita maisemia. Sligon alueella on mahtavat maisemat ja aamupäivän reitti kulkee kau-niin Strandhill hiekkarannan ja Knocknarea vuoren kautta. Pysähdys hiekkarannalla ja maisemien ihailua. Alueeseen liittyy paljon tarinoita ja legendaarisen Queen Maeve kelttikuningattaren hauta Knockarea vuoren huipulla. Knockarea vuorelta näkyy maisemat kirkkaalla säällä myös Sligon kuuluisalle Benbulben vuorelle. Iltapäivällä saavumme Galwayhin, jossa majoitumme. Kaupunkikierros kävellen oppaan kanssa, jonka jälkeen vapaata aikaa. Galway on Länsi-Irlannin suurimpia kaupunkeja. Kaupungissa asuu noin 73 000 asukasta. Kaupungin nimi tuleekin iirin sanasta Gall, joka tarkoittaa vierasta valloittajaa. Kaupunkia kutsutaan myös Heimojen kaupungiksi (the City of the Tribes, Cathair na dTreibheacha). Nimi juontaa juurensa 1300-luvun loppupuolelle, jolloin kaupunkia hallitsi 14 kauppiassukua, jotka tulivat tunnetuksi Galwayn heimoina.

5. päivä│Dublinin kaupunkikierros ja kotimatka

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Kuljetus Dubliniin, jossa kaupunkikierros. Tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Yhteinen läksiäislounas Brazen Head pubissa. Brazen Head pubi on Irlannin vanhin pubi, joka perustettiin normannien tultua Irlantiin 1100-luvulla. Pubissa on erinomainen tunnelma ja tarjolla maukasta pubiruokaa. Sijainti Liffey-joen rannalla, kaupungin keskustassa lähellä Guinnessin panimoa. Lounaan jälkeen kuljetus Dublinin lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun