Teemamatkat

Ruoka- ja viinimatka Riikaan

Ajankohta
kevät, kesä, syksy
Kohde
Riika
Pyydä tarjous

Ruoka- ja viinimatka Riikaan

Ruoka- & viinimatka Riikaan, Baltian Pariisiin 

Riika on herkullinen kohde pidennetylle viikonloppumatkalle. Viime vuonna Latvia oli Euroopan Gastronominen alue 2017 (European Region of Gastronomy 2017). Tervetuloa kanssamme Baltian Pariisiin!

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Suora lento Helsingistä Riikaan. Suuntaamme lentokentältä linja-autolla Riian keskustaan, jossa aloitamme matkamme nauttimalla Riga Balsam -cocktailit kaupungin korkeimmalla sijaitsevassa Skyline -näköalabaarissa kaupunkinäkymää ihaillen. Ihailtuamme kaupunkia lintuperspektiivistä kävelemme lounaalle lähistöllä sijaitsevaan ravintolaan, joka on ravintolan ja viinikaupan yhdistelmä. Se tunnetaan hyvästä ruoastaan ja erinomaisista viineistään. Kaupassa on myynnissä yli 700 viiniä, joista voi valita viinin myös aterialle. Tarjoilijat neuvovat asiantuntevasti viinivalinnoissa.

Iltapäivällä teemme kiertoajelun Riiassa oppaan kanssa. Kiertoajelun aikana näemme mm. kauniita art deco -rakennuksia, joita on Pariisin jälkeen eniten juuri Riiassa. Majoittuminen hotelliin.

Illan ohjelmanumero on kokkikurssi White Guidessa hehkutetussa ja Latvian 4.parhaaksi rankatussa ravintolassa. Omistajia on nimitelty gastronomisiksi huligaaneiksi innovatiivisuutensa vuoksi. Valmistamme illallisemme Chefin johdolla.

Päivä 2

Aamiainen hotellissa. Kulinaristinen, opastettu kävelykierros Vanhassa kaupungissa. Ohittamaton ruokamatkailijan vierailukohde on Keskustorin kauppahallit, jotka tunnetaan Zeppelin-halleina. Ensimmäisen maailmansodan aikaiset, saksalaisten Zeppelin-ilmalaivojen huoltohalleiksi tarkoitetut hangaarit on valjastettu nyt arkipäiväiseen käyttöön: yksi on täynnä kalaa, toinen lihaa, kolmas vihanneksia, neljäs meijerituotteita ja muita elintarvikkeita. Zeppelin-hallit vetävät päivittäin puoleensa jopa 100 000 asiakasta. Vuonna 1930 avattu ostoskeskus oli avauduttuaan lajissaan maailman suurin. Hallin vieressä olevalta torilta taas löytää niin rintaliivejä, hapankaalia, aurinkolaseja, kevätsipulia, kalastustarvikkeita ja kukkakojuja. Jos rakastat vierailla halleissa ja toreilla, joissa näkee mitä paikalliset syövät, tämä kohde täytyy kokea!

Vapaata tutustumista ja omakustanteinen lounas vanhassa kaupungissa omaan tahtiin. Annamme ravintolasuosituksia. Piipahda legendaarisessa Black Magic-kahvilassa osoitteessa Kalku iela 10. Legendaarisesta 24 yrtin likööristään tunnetussa kahvilassa voi maistella Riian mustaa balsamia sellaisenaan tai drinkin, suklaan, kahvin ja leivonnaisten mausteena. Juoman valmistusresepti on säilynyt samana 250 vuotta.

Viiden ruokalajin illallisen nautimme lähiruokaan panostavassa ravintolassa, joka on rankattu yhdeksi Latvian parhaista. Keittiömestari-omistajat vannovat villin ja luonnonmukaisen ruoan nimiin.  Jokainen ruokalaji tarjoaa myös visuaalisen elämyksen.

Päivä 3

Aamiainen hotellissa. Lähtö aamiaisen jälkeen bussilla Kalnciems Quarter´s -maalaistentorille. Kalnciems Kavartals puistokaupunginosassa on paljon kauniita, vanhoja puurakennuksia, jotka on vähitellen restauroitu entiseen loistoonsa. Lauantaisin alueella on maalaisten tori, jossa paikalliset tuottajat myyvät paitsi kasvattamiaan tuotteita, myös valmistamiaan elintarvikkeita. Tarjolla on niin hilloja kuin säilykkeitä, savustettua lihaa ja paikallisia perinneleivonnaisia. Luonnollisesti myös latvialaista katuruokaa on tarjolla. Lähtö  tutustumaan käsityöläisoluiden maailmaan ja nautimme panimoravintolassa oluelle sovitetun lounaan.

Illalla  oopperaesitys tai vaihtoehtona viettää iltaa omalla ohjelmalla. Annamme suosituksia illallispaikoiksi.

Komea rakennus, jossa sijaitsee Latvian Kansallisooppera ja baletti (LNOB), avasi ovensa vuonna 1863, on pietarilaisen arkkitehti Ludwig Bohnstedtin suunnittelema. Se rakennettiin alun perin Riian kaupunginteatteriksi. Pääosa rakennuksesta tuhoutui tulipalossa vuonna 1882. Jälleenrakentamissuunnitelman laati Riian kaupungin pääarkkitehti Reinhold Schmaeling Ludwig Bohnstedtin alkuperäisten suunnitelmien hengessä. Latvialaisen oopperaseurueen käyttöön talo tuli vuonna 1919.

Päivä 4 

Suosittelemme kevyttä aamiaista, sillä nautimme yhteisen brunssin yhdessä Riikan parhaista ravintoloista. Huoneet luovutetaan ennen brunssille lähtöä ja matkatavarat jätetään hotellille säilytykseen. Bussi noutaa meidät hotellilta lentokentälle paluulentoa varten.   

Matkaohjelmaa voidaan muokata ryhmän ja toiveen mukaisesti.                                                                                                            

 

 

Kuvia

Ruoka- ja viinimatka Riikaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun