Kiertomatkat

Portugalin kiertomatka

Kohde
Portugali
Pyydä tarjous

Portugalin kiertomatka

Portugalin huhtikuusta lauloi Olavi Virta ja Kari Tapio. Atlantin aurinkoisella rannikolla kevät on jo pitkällä. Matkalla tutustumme kauniin maan kulttuuriin ja nähtävyyksiin, perehdyt mukavasti maan historiaan, nykyaikaan ja tapoihin. Paikallinen ruoka, viini ja musiikki tulevat myös tutuksi matkan aikana.

Huom. Portugalissa on paljon mäkiä, mukulakivikatuja ja jyrkkiä portaita eli matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1. | Lissabon

Lento Helsinki-Lissabon. Lentoasemalla tapaamme suomenkielisen paikallisoppaamme ja lähdemme kaupunkikierrokselle. Aluksi nähdään Lissabonin moderni alue the Nations Park, jossa vuoden 1998 Maailmannäyttely järjestettiin. Alue on nykyisin yksi Lissabonin kauneimmista alueista. 340 hehtaarin alueella on paljon nähtävää, kuten Lissabonin merimaailma (yksi Euroopan tärkeimmistä), markkinoita, näyttelyitä, teattereita, ostoskeskus, upeita puutarhoja ja ravintoloita. Kierros jatkuu Belémin kaupunginosaan, jossa sijaitsevat Belém Tower, the Monument to the Discoveries ja Jerónimosin luostari. Kierros päättyy kaupungin keskustaan, Baixaan. Lounas, jonka jälkeen majoittuminen hotelliin. Iltapäivä vapaata.

Päivä 2. | Óbidos, Coimbra ja Porto

Aamiainen hotellilla. Lähdemme bussilla kohti pohjoista Óbidosiin. Tämä pieni idyllinen keskiaikainen kaupunki on näkemisen arvoinen. Pysähdys lasilliselle ’’Ginginhaa’’ eli paikallista kirsikkalikööriä sisältyy retkeen. Matka jatkuu Coimbraan, joka on yksi Portugalin historiallisimpia kaupunkeja. Vanhassa kaupungissa teemme kävelykierroksen, jonka aikana vierailu Vanhaan Katedraaliin. Lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen vierailu yhteen Euroopan vanhimmista yliopistoista, joka on perustettu jo 1200-luvulla. Yliopisto tunnetaan sen kuuluisasta tornista, mahtavasta barokkityylisestä kirjastosta sekä kauniista kappelistaan. Kierroksen jälkeen matka jatkuu Porton kaupunkiin, jossa majoittuminen hotelliin.

Päivä 3. | Porto

Aamiainen hotellilla. Lähdemme oppaan kanssa kävelykierrokselle Porton keskustaan. Porto tunnetaan sen värikkäistä rakennuksista joenvarrella, jotka ovat luokiteltu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Kierros alkaa São Franciscon kirkolta. Ulkoapäin tavalliselta 1300-luvun gootti-barokkityyliseltä näyttävä kirkko kätkee sisäänsä upean sisustuksen, jonka kultaiset koristeleikkaukset tekevät kirkosta yhden kauneimmista rakennuksista Portossa. Kierros jatkuu Palácio da Bolsaan – 1800-luvulla rakennettuun pörssipalatsiin. Upeasti graniitista ja marmorista kaiverretut portaat johtavat vanhaan kaupankäyntihalliin, kultaiseen huoneeseen ja arabialaiseen halliin. Näemme myös Clérigosin tornin, joka aikoinaan toimi merimerkkinä laivoille. Tornin huipulle on 240 porrasta, ja reippaimmat voivatkin kivuta tornin huipulle asti. Huipulta on henkeäsalpaavan kaunis näkymä kaupungin yli. Vierailun jälkeen matka jatkuu kuuluisaan Lellon kirjakauppaan. Rakennus tunnetaan mahtavasta portaikosta ja puisista seinistään. Rakennusta on pidetty inspiraation lähteenä J.K. Rowlingin Harry Potter-kirjoihin. Lellon kirjakaupan ja Hogwartsin portaikkojen välillä onkin paljon samankaltaisuuksia. Iltapäivä ja ilta vapaa aikaa.

Päivä 4. | Porto ja Douro-jokiristeily

Aamiainen hotellilla ja lähtö panoraamaristeilylle Douro-joelle. Risteily tyypillisellä ’’Rabelo’’ veneellä kestää noin 50 minuuttia ja ajon aikana tarjoillaan lasillinen Portugalin ylpeyttä eli portviiniä. Iltapäivä vapaa.

Illalla Fado-illallinen esityksineen lisämaksusta. Hinta sisältää 3-ruokalajin illallisen juomineen sekä esityksen. Fado on tyypillinen portugalilainen laulu, jonka teemoja ovat kohtalo ja intohimo. Esitys on kaunis ja pysäyttävä, ja se on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Fado tunnustettiin UNESCO:n kulttuuriperinnöksi vuonna 2011.

Päivä 5. | Aveiro, Luís Paton viinikellari ja kotimatka

Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellista. Matkaamme kohti Aveiroa, joka oli alun perin täynnä kalastajien yhteisöjä. Vajaan 80 000 asukkaan Aveiro tunnetaan parhaiten kaupungin kanaaleista, jotka ovat ansainneet sille lempinimen Portugalin Venetsiana. Nähtävyyksiä ovat myös Costa Novan ranta-alueen värikkäät talot ja Art Nouveau -tyyliset rakennukset. Lounas paikallisessa ravintolassa ja vapaa-aikaa.

Lounaan jälkeen matka jatkuu vielä etelämmäksi Amoreira da Gândaraan, jossa vierailemme Luís Paton viinikellarissa. Kellari sijaitsee Bairradan viinialueella. Tutustuminen Paton henkilökohtaiseen viinikokoelmaan ja kellariin. Paton perhe on tuottanut viiniä 1700-luvulta asti. Hänen viininsä ovat hyvin tunnettuja Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa, ja ne tunnetaan laadukkaan portugalilaisen viinin symbolina. Vierailun ja viininmaistiaisen jälkeen kuljetus Lissabonin lentokentälle, josta yölento Helsinkiin.

Päivä 6. | saapuminen Helsinkiin

Lento saapuu Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

 

 

Kuvia

Portugalin kiertomatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna