Kiertomatkat

Pohjois-Italia ja Sveitsi

Kohde
Pohjois-Italia ja Sveitsi
Pyydä tarjous

Pohjois-Italian järviseutu ja Sveitsi

Como-järvi ja Maggiore-järvi Milanon pohjoispuolella ihastuttaa mitä kauneimmilla maisemilla tarjoten matkailijalle unohtumattomia elämyksiä. Täällä luonto on jakanut tuhlaillen parastaan: rantojen vihreät nurmialueet ja puistot piirtyvät järven kristallinsiniseen veteen, ja taustalla siintävät lumipeitteiset alpit. Nämä seudut – jylhien vuorien, kauniiden järvien, pienten kylien ja kaupunkien kokeminen hyvän ruoan ja viinien ryydittämänä – saavat täällä kerran käyneen aina tahtomaan takaisin uudelleen ja uudelleen. Tällä matkalla piipahdamme myös naapurimaassa Sveitsin puolella.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Matkapäivä, Orta ja Maggiore -järviStresa 

Aamulento Milanon Malpensan lentokentälle, jossa ryhmää vastassa suomalainen paikallisopas. Täältä siirrymme noin tunnin ajomatkan päähän pienelle ja romanttiselle OrtajärvelleOrtan kylään saavuttuamme ajamme bussien parkkipaikalta pienellä turistijunalla keskustaan yhteiselle lounaalle. Lounaan jälkeen siirtyminen Ortajärven rantaa seuraillen aina järven pohjoispäähän, josta jatkamme matkaa Maggiore-järvelle ja Stresan kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. 

Päivä 2 | Retki Isola Bellan ja Isola dei Pescatorin saarille  

Aamiaisen jälkeen lähdemme jalkaisin Stresan satamaan, josta siirrymme venekyydillä Isola Bellan saarelle. Saarella sijaitsee Borromeo-suvun edelleen omistama loistelias palatsi sekä siihen kuuluva teatraalinen puutarha patsaineen, istutuksineen ja valkeine riikinkukkoineen. Tutustumiskierroksen jälkeen omaa aikaa, vaikka matkamuisto-ostoksiin tai kahvitteluun ja puoliltapäivin vene vie naapurisaarelle Isola dei Pescatorille. Saari on ainoa, jolla on paikallista asutusta ja siellä on useampia ravintoloita, joista yhdessä nautimme lounaan. Lounaan jälkeen iltapäivällä paluu takaisin Stresaan. Iltapäivä vapaa-aikaa. Hotellissa illallinen. 

Päivä 3 Risteily Sveitsin puolelle Locarnoon ja junamatka Centovalli-laaksoon

Aamulla lähtö reittilaivalla Stresan satamasta Sveitsin puolelle Locarnoon, lounas nautitaan laivassa risteilyn aikana. Locarno on tunnettu mm. filmifestivaaleistaan. Aloitamme junamatkan ns. sadan laakson reitille. Rautatieosuus on tunnettu vehreistä maisemistaan, vesiputouksistaan ja jylhistä vuoristaan. Junamatka päättyy Domodossolaan, n. 800m korkeuteen, josta on mahtavat maisemat vuoristoon ja järviseudulle. Täältä bussikuljetus takaisin Stresaan. Illallinen hotellissa. 

Päivä 4 Sveitsin Lugano ja Italian Como-järvi 

Päivän retken aikana näemme kaksi muuta alppijärveä. Aamulla ajamme Sveitsin puolelle ylelliseen Luganoon, jossa hieman vapaa-aikaa ennen yhteistä lounasta. Lounaan jälkeen palaamme Italiaan ja suuntaamme vuonomaiselle Como-järvelle. Täällä pysähdymme Tremezzon kylän tuntumaan, jossa vierailemme 1600-luvun lopulla rakennetussa Villa Carlotta –palatsissa. Villan upea sijainti takaa upean näköalan järven toisella puolella sijaitsevaan Bellagion kylään ja myös järveä ympäröiville vuorille. Villan kahdessa yleisölle auki olevassa kerroksessa on näytteillä arvokkaita taidetöitä ja antiikkihuonekaluja. Tutustumme myös Villa Carlottan upeaan botaaniseen puutarhaan, josta löytyy yli 150 eri kukkalajia atsaleoista, alppiruusuihin, kamelioihin ja sitruunapuihin.   Vierailun jälkeen jatkamme matkaa bussilla itse Comon kaupungin keskustaan, jossa merkittävimmät rakennukset ovat tuomiokirkko sekä sen vieressä kohoava hallintorakennus eli Broletto. Iltapäivällä paluu illaksi takaisin Stresaan. Illallinen hotellissa. 

Päivä 5 Kotiinpaluu 

Aamiainen ja kuljetus lentoasemalle, josta paluulento Suomeen.

Kuvia

Pohjois-Italia ja Sveitsi kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun