Kiertomatkat

Pohjois-Irlanti

Kohde
Pohjois Irlanti
Pyydä tarjous

Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlannin pääkaupunki Belfast kasvattaa suosiotaan kaupunkikohteena. Siitä on kasvanut ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki, joka on täynnä ystävällisiä ihmisiä. Tällä matkalla koet Belfastin lisäksi jylhän Antrimin rannikon maisemien kauneuden, Giant´s Causeway´n  ja uudenlaisen museokokemuksen interaktiivisessa Titanic-näyttelyssä.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1

Suora lento Helsinki-Dublin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat ryhmää vastassa ja lähdemme ajamaan suoraan Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin Belfastiin (matkaa on noin 2 tuntia). Majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa.

Päivä 2

Belfastin kaupunkikierros ja Titanic Belfast – näyttely. Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Nimi on iiriksi Béal Feirste, eli suomeksi voidaan sanoa ”tulvajoen suu satamassa meren äärellä”. Kaupungin läpi virtaa Lagan-joki. Belfastissa on n. 270 000 asukasta. Belfastissa oli 1970-luvulla paljon levottomuuksia katolisten ja protestanttien kesken, mutta tilanne on nykyisin rauhoittunut. Rosoinen menneisyys näkyy edelleen seinämaalauksissa ja poliittisissa iskulauseissa ympäri kaupunkia, mutta usko parempaan tulevaisuuteen on vahva.

Kierroksen aikana tutustutaan myös Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa, mutta tuhoon tuomittu Titanic-alus, Laganside rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta.

Näemme lisäksi monia mielenkiintoisia rakennuksia, mm. The Crown-baari, The Waterfront-teatteri, Stormont ja Belfastin oopperatalo. Lisäksi tutustutaan ns. Titanic Quarter- kortteleihin, joissa Titanic ja muut Harland & Wolff- laivatelakan kuuluiset alukset saivat alkunsa.

Titanic Belfast

Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen on avattu Belfastiin, keskelle kaupunkia, maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu siellä, aluksen neitsytmatka ja traaginen uppoaminen. Titanic Belfast -näyttely sijaitsee 6 eri kerroksessa ja sisältää 9 eri galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista. Titanic-aluksen malliin rakennetusta näyttelystä on erinomaiset näkymät vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen Titanic-alus rakennettiin. Täältä näkyy myös Lagan-joki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle neitsytmatkalleen. Keskuksessa on myös ravintoloita ja kauppa, josta voi ostaa Titanic-aiheisia matkamuistoja kotiin vietäväksi. Retki päättyy hotellille, vapaa iltapäivä Belfastissa.

Päivä 3

Kokopäiväretki pitkin upeaa Antrimin rannikkoa.

Vierailu the Old Bushmills Distillery-viskitislaamolla

The Bushmills Distillery viskimuseon kierroksella tutustutaan Bushmills-viskiin ja maistellaan kuuluisaa viskiä kierroksen päätteeksi. Tislaamon myymälästä voi ostaa Bushmillsin tuotteita ja viskejä. Lounas vierailun jälkeen.

Matka jatkuu mahtaville jättiläisen portaille nimeltään Giant’s Causeway. Antrimin rannikon kuuluisin nähtävyys Giant´s Causeway on uskomaton luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Alueella voidaan ihailla maisemia, patikoida ja tutustua erikoisiin kiviin ja luontoon.

The Old Bushmills Distillery viskimuseo, lounas ja Antrimin rannikon kuuluisin nähtävyys Giant´s Causeway.

Päivä 4

Vapaa aamupäivä Belfastissa ostoksille yms. Paluu Pohjois-Irlannista takaisin Irlannin puolelle, lounas matkan varrella. Kuljetus lopuksi Dublinin lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

.

 

Kuvia

Pohjois-Irlanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna