Elämysmatkat

Pala paratiisia - Seychellit

Pala paratiisia - Seychellit

Seychellien 115 paratiisisaarta on siroteltu ryppääksi Intian valtamereen. Saaret tunnetaan sametinpehmeistä valkoisista puuterihiekkarannoistaan, jättiläiskilpikonnistaan ja omaperäisestä kasvi- ja eläinkunnastaan. Vaativinkin matkailija viihtyy Seychelleillä – Paul McCartneykin kävi täällä häämatkalla.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Parisataa miljoonaa vuotta sitten muinainen Gondwana-manner hajosi liitoksistaan ja eteläisen pallonpuoliskon suuret mantereet erkanivat toisistaan. Intian niemimaa ja Afrikka liukuivat erilleen ja niiden väliin työntyi Intian valtameri. Meren keskellä, yli tuhannen kilometrin päässä nykyisistä mantereista sijaitsee Seychellien saariryhmä. Eristyneisyyden ansiosta Seychellien kasvi- ja eläinkunta lintuineen ja trooppisine kaloineen on harvinaisen rikas ja omaperäinen.

Arabialaiset kauppamiehet löysivät saaret jo 1300-luvulla, englantilaiset eksyivät tänne 1600-luvun alkuvuosina. Ranskalaiset puolestaan hallitsivat Seychellejä 1700-luvulla ja englantilaiset palasivat 1800 ja 1900 -lukujen vaihteessa. Saarivaltio itsenäistyi 1976, mutta kuuluu edelleen Brittiläiseen Kansainyhteisöön.

Seychellit koostuu yli sadasta graniitti- ja korallisaaresta, joiden yhteenlaskettu maapinta-ala on suurin piirtein Helsingin kokoinen. Asukkaita Seychelleillä on 80 000. Valtaosa asuu pääsaarella Mahella. Praslin on saarista suosituin snorklaus- ja sukelluskohde. Saarelta pääsee kätevästi lautalla La Diguen graniittikalliosaarelle, jossa ei ole kuin nimellistä autoliikennettä. Saarella kuljet polkupyörällä tai jalan. Täällä sijaitsee maailman kauneimmaksi tai kuvauksellisimmaksi rannaksi listattu Anse Source D´Argent.

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna