Kiertomatkat

Omanin sulttaanikunta

Omanin sulttaanikunta

Omanin sulttaanikunta poikkeaa naapureistaan monin tavoin. Valtio on moderni, mutta siitä huolimatta matkailija tekee aikahypyn tänne saapuessaan. Ei pilvenpiirtäjiä eikä turisteja viliseviä ostoskeskuksia, vaan rauhallista ja alkuperäistä arabiaa. Maan vauraus näkyy kaupungeissa, mutta maaseudulla eletään yhä kuten aina ennenkin. Siisti, puhdas ja turvallinen Oman on erilaista arabiaa.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Omanin sulttaanikunta sijaitsee Arabian niemimaan eteläkärjessä. Tämä yksi perinteisimmistä arabimaista oli 1970-luvulle saakka hyvin eristäytynyt yhteiskunta. Nykyinen sulttaani on kuitenkin avannut ovet kehitykselle, koulutukselle ja matkailulle. Omanin talouden peruskivi on öljy, mutta maataloudella ja kalastuksella on myös tärkeä rooli. Suurin osa maan pinta-alasta on autiomaata. Rannikon lähellä on vuoristo, ja useimmat omanilaiset asuvat sen ja meren välissä.

Omanilaiset ovat ikivanhaa kauppias- ja merenkulkukansaa. Entisaikojen ylellisyystuotteen, suitsukkeena käytetyn olibaanihartsin kauppa kukoisti jo 5000 vuotta sitten. Merenkulkumahti Portugali hallitsi Omania vuodesta 1507 alkaen 150 vuotta. Millään muulla Arabian niemimaan maalla ei ole yhtä paljon kaupunginmuureja, linnoituksia ja vartiotorneja kuin Omanilla. Ne ovat keskimäärin 150–300 vuotta vanhoja ja päätarkoitus on ollut kauppa- ja karavaanireittien suojelu sekä puolustus.

Riisi ja puu-uunissa valmistettu pita-leipä, jota kutsutaan nimellä Chub tai Japati ovat perusraaka-aineet aterialle. Lisäksi nautitaan lampaanlihaa, kanaa ja kalaa. Ruokahalua kasvattavat herkulliset kasvikset, humus ja munakoisotahna. Perinteinen tapa nauttia ateria on käyttää oikean käden sormia. Aterian voi päättää kardemummalla ja sahramilla maustetulla kahvilla nimeltään Qahwa.

Omanin eläimistö on yllättävän runsas, täällä metsästävät leopardit ja aavikkoketut. Kamelit ja gasellit ovat hieman yleisimpiä näkyjä. Valas- ja delfiinilajeja on peräti 22. Harvinaiset merikilpikonnat lisääntyvät Ras al-Jinzissä ja Al Dimeniyatin saaristossa.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun