Elämysmatkat

Dramaattinen Namibia

Ajankohta
Huhti-marraskuu
Pyydä tarjous

Dramaattinen Namibia

Namibia on luontomatkaajan toiveiden täyttymys. Lähes kaikki Afrikan suurnisäkkäät löytyvät Namibiasta ja lintulajejakin on satoja. Elävä fossiili, ikilehti Welwitschia mirabilis kasvaa vain täällä, maailman vanhimmassa autiomaassa, joka saa niukan kosteutensa kylmän Benguelan merivirran nostattamista sumuista.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Atlantin rannalla lekotteleva Namibia tarjoaa matkailijalle erilaisen Afrikan. Maa itsenäistyi Etelä-Afrikan alaisuudesta vuonna 1990. Alkuperäisasukkaat sanit (busmannit) elivät keräilyllä ja metsästyksellä. Toinen alkuperäisheimo ovat namot,  Nykyinen pääväestö koostuu hereroista, ovamboista ja kavangoista.

80 miljoonaa vuotta sitten syntynyt Namibin (tarkoittaa ’valtavaa’) autiomaa myötäilee Atlantin rannikkoa ja sen punaiset hiekkadyynit kohoavat jopa 300 m korkeuteen. Tunnetuimat autiomaan asukit ovat aavikkonorsu ja suippohuulisarvikuono. Täällä elää myös ainoana maailmassa luonnonvaraisena eriskummallinen kasvi – Ikilehti, joka voi elä jopa 2000-vuotiaaksi. Autiomaan äärettömyys ja dramaattisen vaikuttavat dyynit tunnetaan monista luonto-ohjelmista ja valokuvista.
Autio ja sumuinen Luurankorannikko sekä Fish Riverin kanjoni näyttävät, että karukin maa voi olla uskomattoman kaunis.  Etoshan elämää kuhiseva kansallispuisto perustettiin vuonna 1907 ja se on parhaimmillaan sadekaudella. Lintulajeja on noin 340, erilaisia nisäkkäitä 114 ja matelijoita 110 lajia. Puistossa on erikoinen suolapannu, 130 km pitkä ja 50 km leveäsulatasanko, joka sadakaudella muuntuu järveksi. Siellä pesivät tuhannet flamingot ja pelikaanit.
Kalaharin (tarkoittaa ’suuri jano’) autiomaassa lämpötilat vaihtelevat nollasta 40 asteeseen ja eläimet ovat joutuneet sopeutumaan ankariin olosuhteisiin. Kalaharin tyypillisiä lajeja ovat keihäsantilooppi, nelisormimangusti, hilkkakutoja ja kalaharinleijona.

Windhoekin ja Swakopmundin kaupunkien saksalainen jugendtyyli hämmentää aluksi mutta sitten sen huomaa sopivan tänne hyvin.

Matkaohjelmaehdotus – omalla autolla Namibian omaleimaisimmat kohteet.

Ajamme omaan käyttöömme vuokratuilla nelivetoautoilla Windhoekista lähtien kaikkiin maan keskeisempiin vierailukohteisiin.  Ohjelma on joustava, sillä Kon-Tikin omat oppaat huolehtivat siitä, että kuljemme siellä missä on eniten nähtävää. Tavoitteena on koota safarille vähintään kaksi tai jopa kolme autoa käsittävä ryhmä ja jokaisen safariauton ratissa istuisi Kon-Tikin oma opas. Reittiohjelmaamme valitut vierailukohteet ovat meille tuttuja jo vuosien takaa. Lähde kanssamme safarille, jota tiukat aikataulut eivät  kahlitse.

Päivä 1 Lentopäivä
Matka alkaa Helsingistä.

Päivä 2 Windhoek
Tulo Windhoekiin ja siirtyminen omalla  autolla esimerkiksi Kalahari Sands hotelliin. Sisäänkirjoittautuminen hotelliin ja infotilaisuus. Loppupäivä on vapaata ja  yhteistä ohjelmaa kaupungin kaduilla ja kaupoissa. Windhoek on pieni kaupunki, jossa on helppo liikkua kävellen. Kaikki tärkeimmät  ostospaikat sijaitsevat pääkadun varrella ja sen lähiympäristössä. Kalahari Sands -hotellin oheen rakennetussa ostoskeskuksessa sijaitsee korkeatasoinen safarikauppa, josta voit hankkia itsellesi erilaisia safaritarvikkeita, kuten kenkiä, paitoja, shortseja,  puseroita jne. Asusteiden laatuluokitus on hyvä. Toinen tällainen safarikauppa löytyy myöhemmin matkamme varrelta Swakopmundissa. Omakustanteinen illallinen Windhoekin jossakin monista ravintoloista.

Päivä 3  Windhoek – Sossusvlei
Aamiainen ja valmistautuminen tulevalle safarikierrokselle. Hyvin nukutun yön jälkeen lähdemme  ajamaan kohti dyynejä ja Sossusvleitä. Ajomatkaa kertyy noin 5 tuntia. Saavumme myöhään iltapäivällä Sossusvlei Lodgen porteille. Illallinen ja  yöpyminen.

Päivä 4 Sosssusvlei
Varhain aamulla lähdemme todelliselle dyynivaellukselle, jolloin halukkaat voivat testata kuntonsa nousemalla lähes kolmesataametristen dyynien harjalle! Iltapäivän ohjelmana on puolestaan laskeutuminen Sesriem-kanjoniin, joka on Tsauchab-joen tasankoon uurtama, kapea mutta syvä kuilu. Yöpyminen.

Päivä 5 Sossusvlei – Swakopmund
Aamiaisen nautittuamme nousemme safariautoihimme ja matkaamme kohti Swakopmundia, Namibian merenrantakaupunkia, jonne saavumme puolen päivän kieppeissä. Majoitus kaupungin keskustassa.
Swakopmund on pieni, saksalaisten siirtolaisten 1900-luvun alussa rakentama rantakaupunki, joka henkii vanhan ajan charmia. Vanhat, koristeelliset rakennukset ovat huolella entisöityjä.  Atlantin rannalla on kaunis, palmujen reunustama puistokuja. Swakopmund on myös paikallinen Mallorca, johon namibialaiset saapuvat kuumimpana vuodenaikana vilvoittelemaan parlamenttia ja presidenttiä myöten. Siksi tässä saksalaistyylisessä pikkukaupungissa on myös erinomaisia ravintoloita, joiden listoilta löytyy vaihtoehtoja herkkusuille strutsista hummeriin. Swakopmundissa majoitukset ovat aamiaispohjaisia. Omakustanteiset ruokailut valinnan mukaan kaupungin monissa ravintoloissa.

Päivä 6 Swakopmund
Ohjelmaa Swakopmundissa. Lähdemme merelle katselemaan delfiinejä ja merileijonia. Loppupäivä vapaata.

Päivä 7 Swakopmund – Erongo Wilderness Lodge
Jätämme  Swakopille  hyvästit  ja  lähdemme  maantien päälle. Seuraava kohde  on Erongon vuoristoalue, joka  on levähdyspaikkamme ennen jatkomatkaa Twyfelfontainiin. Ajamme ensin Usakosiin ja sieltä Omaruruun, josta kieppaamme länteenpäin menevälle tielle, joka  johtaa mielenkiintoisiin kalliomaisemiin. Niiden suojissa sijaitsee seuraava  lepopaikkamme Erongo Wilderness Lodge.

Päivä 8 Erongo – Twyfelfontein – Vingerklip Lodge
Karavaanimme jatkaa seuraavaan upeaan kohteeseen Twyfelfontein’iin, jossa tuhannet kiviin ja kallioseinämiin kaiverretut piirrokset kuvaavat kivikauden ihmisten saaliseläimiä. Alueelta on löydetty bushmannien kivityökaluja, keramiikkakappaleita ja muita asutuksen jäänteitä aina ajalta 3450 e.Kr. Alueen vulkaanisesta menneisyydestä kertoo puolestaan Organ Pipes eli Urkupillit, joka on muinaisen laavavirran muodostama, säännöllinen kivipylväikkö. Maankuoren liikkeistä kertoo myös Burnt Mountain (palanut vuori), joka kohoaa ympäristöään 200 m korkeammalle ja kimaltelee kaikissa sateenkaaren väreissä ilta-auringon säteissä. Yöpyminen Twyfelfontainin upeissa  maisemissa ja miellyttävässä Country Lodgessa.

Päivä 9 Twyfelfontein – Vingerklip Lodge Loge – Etosha – Okaukuejo Bush Camp
Etosha on Afrikan suurimpia luonnonpuistoja ja sen keskellä on noin 60 x 110 km laajuinen, tosin suuren osan vuotta rutikuiva ’järvi’, Etosha Pan, jonka ympärillä levittäytyy matala puu- ja pensassavanni. Puistossa elää noin 340 lintulajia sekä 114 nisäkäslajia, mm. norsu, kirahvi, sarvikuono, seepra, gnu, useita eri antilooppi- ja gasellilajeja, pahkasika, hyeena, shakaali, leopardi, gepardi sekä noin 300 yksilöä käsittävä leijonakanta.
Kiertelemme safariautollamme vesipaikalta toiselle – pysähtelemme, kiikaroimme ja kuvaamme. Kaikki haluavat Afrikassa nähdä ne Viisi Suurta (norsu, sarvikuono, puhveli, leijona ja leopardi) – Etoshassa voimme hyvällä onnella nähdä niistä neljä. Myös molemmissa majapaikoissamme, Halalissa ja Okaukuejossa on valaistut juomapaikat, joten myös illan hämärtyessä voimme seurata aitiopaikalta, miten eläimet saapuvat lammikolle sammuttamaan janoaan. Yöpyminen Okaukuejo Camp´ssa.

Päivä 10 Etosha-Okaukuejo Bush Chalets
Safariajelumme puistossa jatkuvat.

Päivä 11  Etosha – Halali Rest Camp – Namutoni Rest Camp
Aamiainen ja  ajomme Etoshassa jatkuvat. Siirrymme seuraavan majapaikkaamme  Namutoniin, jossa yövymme  seuraavaksi ja vietämme safaripäivää.

Päivä 12  Etosha – Namutoni – Okonjima
Lähdemme aamiaisen jälkeen jälleen liikkeelle. Suuntaamme Okonjiman riistansuojelualueelle, jossa majoitumme Okonjima-lodgeen. Okonjima on kuuluisa gepardien hoitokodistaan. Täällä pääset lähelle tätä majesteettista, maailman nopeinta kissaa, jonka kohtaaminen lähietäisyydeltä lodgen omalla alueella on ikimuistettava elämys.  Mahdollista nähdä norsuja, leijonia, virtahepoja, krokotiileja, villikoiria, leopardeja, seeproja ja eri antilooppilajeja.

Päivä 13
Safaripäivä

Päivä 14 Kotimatka alkaa
Aamiaisen jälkeen lähdemme paluumatkalle kohti Windhoekia, jonne saavumme hyvissä ajoin iltapäivällä. Vietämme loppupäivän Windhoekissa. Iltapäivällä siirtyminen lentokentälle.

Päivä 15
Lentoaikatauluista riippuen saavumme Helsinkiin lukemattomia muistoja rikkaampina!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

 

 

Kuvia

Dramaattinen Namibia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun