Kiertomatkat

Montenegro, Albania ja Kroatia

Kohde
Montenegro, Albania, Kroatia
Pyydä tarjous

Montenegro, Albania ja Kroatia

Lähde kesää vastaan unohtumattomalle Balkanin niemimaan kiertomatkalle. Näemme kauniin Kotorin lahden, tutustumme historiallisiin Budvan ja Kotorin kaupunkeihin. Albaniassa käymme Shkodrassa ja Krujassa ja yövymme Alnabian pääkaupungissa Tiranassa. Matkan jatkuu Kroatian Dubrovnikiin, josta lähdemme risteilylle Adrianmerellä.

Alla matkaohjelmaehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Matkapäivä, Montenegro ja Kotorin lahti

Suora lento Kroatian Dubrovnikiin, jossa bussi ja paikalliopas vastassa. Jatkamme matkaa Montenegroon. Opastettu kävelykierros Budvassa ja Kotorissa, jossa lounas. Montenegrosta löytyy paljon historiallista kauneutta. Kotorin lahti on Unescon suojeluksessa oleva kaunis osa Adrianmeren rannikkoa. Kotorin vanha kaupunki on keskiaikainen pieni ja mielenkiintoinen kaupunki, jolla on ollut merkittävä rooli alueen historiassa. Päivän aikana tutustumme myös Budvaan, joka on yksi Adrianmeren vanhimmista siirtokunnista. Majoittuminen.

Päivä 2 | Albania

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Tiranaa. Matkan varrella pysähdymme Shkodrassa, jossa opastettu kävelykierros ja lounas. Shkodra on Balkanin niemimaan vanhimpia ja historiallisimpia kohteita. Tutustumme Rozafa linnaan ja nautimme tervetuliaismaljan nauttien upeista maisemista. Shkodran kaupungissa näemme mm. katedraalin sekä kaupungintalon. Saavumme illansuussa Tiranaan, jossa majoittuminen.

Päivä 3 | Tirana

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa Tiranan kaupunkikierrokselle. Tirana on alkujaan perustettu Sulejman Pashan toimesta jo vuonna 1614, mutta saanut oikean pääkaupunkiaseman vasta 1920-luvulla. Se on Euroopan nuorimpia pääkaupunkeja ja jännittävä sekoitus itää ja länttä. Kävelykierroksen aikana tutustutaan merkittävimpiin nähtävyyksiin, kuten Skanderbegin aukioon, Ethem Beyn moskeijaan, kellotorniin, blokkialueeseen, joka oli kommunistiseen aikaan vain korkea-arvoisten puoluevirkailijoiden asuinaluetta keskellä kaupunkia, sekä kansallismuseoon. Päivän aikana yhteinen lounas. Iltapäivällä ja illalla vapaa-aikaa.

Päivä 4 | Kruja ja Dubrovnik

Aamiaisen jälkeen kuljetus Krujaan. Krujan linnalla on ollut merkittävä rooli, kun Albania puolustautui Ottomaaneja vastaan, ja tällä tavoin vaikuttanut omalta osaltaan merkittävästi koko Euroopan puolustukseen 1400-luvulla. Merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat Turkkilainen talo, linna ja basaari. Yhteinen lounas, jonka jälkeen matkamme jatkuu Kroatian puolelle Dubrovnikiin. Majoittuminen ja ilta vapaa.

Päivä 5 | Dubrovnik

Aamiaisen jälkeen lähdemme Dubrovnikiin, jossa kaupunkikierros kävellen. Dubrovnikin kaunis vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Mukava kävely vie meidät merkittävien nähtävyyksien luo, kuten Rehtorin palatsi, dominikaaniluostari, jossa säilytetään kokoelma keskiaikaisia maalauksia, Katedraali ja sen aarrekammio, sekä muita mielenkiintoisia paikkoja. Kaupunkikierros kestää noin kaksi tuntia, jonka jälkeen syömme yhteisen lounaan vanhassa kaupungissa. Tämän jälkeen kuljetus takaisin hotellille. Iltapäivällä vapaa-aikaa.

PÄivä 6 | Risteily Adrianmerellä ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen lähdemme saariretkelle. Elafiti-saaret sijaitsevat Dubrovnikin edustalla, ja aikoinaan olivat Dubrovnikin aristokraattien suosittu kesänviettopaikka. Nykyäänkin lumoavat vierailijoita vihreydellään, mänty, sypressi, oliivipuut kohoavat korkeuteen, timjami ja rosmariini viehättävät tuoksullaan. Puutarhat ovat täynnä appelsiineja ja sitruunoita, kun viehättävissä pikku kylissä voi ihailla vanhoja kalastajien taloja ja kirkkoja. Pysähdysten aikana on omaa aikaa levätä tai uida ja tutustua historiallisiin nähtävyyksiin. Yhteinen lounas päivän aikana. Iltapäivällä kuljetus Dubrovnikin lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

Huom. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

 

 

Kuvia

Montenegro, Albania ja Kroatia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun