Luontomatkat

Luontomatka Tansaniaan

Kohde
Tansania
Pyydä tarjous

Luontomatka Tansaniaan

Upealla Tansanian luontomatkalla koet mm. Tarangiren, Lake Manyaran ja Serengetin kansallispuistot ja Ngorngoron kraatterin.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Matkapäivä
Lento Helsingistä Istanbulin kautta Kilimanjaroon, jonne saavumme maanantain vastaisena yönä (aikaero +1 h). Bussi on ryhmää vastassa ja vie Arushassa olevaan majapaikkaamme. 

Päivä 2 | Arusha – Tarangire
Aamiaisen jälkeen aamupäivällä matka jatkuu kohti Tarangiren aluetta, lounas saavuttuamme perille. Safariajelu iltapäivällä Tarangiren kansallispuistossa. Tarangire on kuuluisa erityisesti tuhatvuotisista valtavista apinanleipäpuista eli baobab-puista. Majapaikastamme avautuu hieno näköala metsäsavannille.

Päivä 3 | Tarangire
Koko päivä ohjelmaa Tarangiressa, aamu- sekä iltapäiväsafari. Kuivan kauden aikana syyskuussa Tarangire-joki houkuttelee lähistölle suurnisäkkäiden laumoja.

Päivä 4 | Lake Manya – Kirurumu Tented Lodge
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Lake Manyaraan. Siirtymät ohjelman aikana ovat myös safaripäiviä. Pysähdymme tarvittaessa katselemaan ja kuvaamaan ajoreitin varrella olevia maisemia ja eläimiä. Iltapäiväsafari Lake Manyaran kansallispuistossa.

Päivä 5 | Lake Manyara – Kirurumu Tented Lodge
Lake Manyaran kansallispuistossa elää huomattava määrä lintulajeja sekä villieläimiä. Puisto on kuuluisa vahvasta norsukannastaan. Juuri Manyarassa kuuluisa norsututkija Ian Douglas-Hamilton keräsi aineiston kirjaansa Viisisataa elefanttia. Puiston galleriametsässä viihtyy suuria paviaanilaumoja ja suolajärvellä ruokailee tuhansia pikkuflamingoja.

Päivä 6 | Lake Manyara – Kirurumu Tented Lodge – Serengeti
Matkalla Serengetin kansallispuistoon pysähtelemme tarpeen tullen. Vierailemme Olduvai-rotkolaaksossa ja ihmisen esihistoriasta kertovassa museossa.  Piknik-lounas. Iltapäivällä safariajelua ennen saapumista Sopa Lodgeen, joka sijaitsee kukkulan rinteessä kauniin savannimaiseman äärellä. Serengeti on suurnisäkäsyhteisö. Ruohonsyöjät tekevät joka vuosi sateiden perässä laajan kierroksen Serengetin sekä Masai Maran alueella. Serengetissä elää myös maailman suurin petoeläinyhteisö, kuten esimerkiksi 4000 leijonaa ja 350 gepardia. Linnusto on monipuolinen sisältäen mm. useita kotoperäisiä lajeja.

Päivä 7 | Serengeti – Camp Zebra
Aamiaisen jälkeen safariajo jatkuu pohjoiseen osaan Serengetin kansallispuistoa, lounas saavuttuamme perille. Iltapäivä safariajoa  Pohjois-Serengetin alueella. Illallinen ja majoitus, 2 yötä.

Päivä 8 | Serengeti – Camp Zebra
Kokopäivä safari ajoa Pohjois Serengetin alueella. Seuraamme vaeltavia seepra- ja gnulaumoja sekä näitä saalistavia petoeläimiä.

Päivä 9 | Serengeti – Ngorongoron kraateri
Aamulla lähdemme kohti  Ngongoron kraatteria. Edessämme on pitkä matka ja nautimme piknik lounaan reitin varrella. Hotellistamme Ngorongoron laelta aukeaa upea näköala kraaterin pohjalle. Ngorongoroa ympäröivä suojelualue on Maasai-heimon aluetta.

Päivä 10 | Ngorongoron kraateri
Laskeudumme molempina aamuina jo varhain koko päivän safarille kraateriin. Näemme pienellä alueella lähes kaikki tyypilliset savannien nisäkkäät ja linnut. Ngorongorossa elää mm. suippohuulisarvikuonoja- ja vahva leijonakanta. Keskellä kraatteria on suolapitoinen järvi, jolla ruokailee suuri määrä pikkuflamingoja.

Päivä 11 | Ngorongoro – Arusha
Aamiainen ja lähdemme ajamaan kohti Arushaa. Lounaan nautimme Mountain Village lodgessa. Illallinen ja majoitus Lake Duluti Serena Hotellissa kunnes kuljetus lentokentälle myöhään illalla.

Päivä 12 | Matkapäivä
Turkish Airlinesin lento lähtee Kilimanjaron lentokentältä. Koneen vaihto Istanbulissa ja jatkolento Suomeen.

Viisumi
Viisumin voi hankkia etukäteen Tansanian Tukholman suurlähetystön kautta tai maahan saavuttaessa suoraan lentokentältä/rajalta (3 kk turistiviisumi maksaa USD 50). Matkailijan tulee varmistaa, että passi on voimassa vähintään kuusi kuukautta maahan saapumisesta (Tansanian maahantuloviranomaisten määräys). Viisumin voi hankkia myös Visumservicen kautta. Lisätietoja www.visumservice.fi/

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun