Teemamatkat luontoon

Luontomatka Huippuvuorille

Luontomatka Huippuvuorille

Arktiset Huippuvuoret ovat monen luontoihmisen listalla, kun valitaan once in a lifetime – matkakokemusta. Pohjoisella Jäämerellä sijaitsevista saarista noin 60 prosenttia on jäätiköiden ja lumen peitossa. Huippuvuorilla on enemmän jääkarhuja ja moottorikelkkoja kuin asukkaita.

Tervetuloa luonto-opas Paul Segersvärdin mukana täypaul segersvärdsihoitoristeilylle Huippuvuorten ainutlaatuisiin maisemiin. Samanlainen matka toteutettiin elokuussa 2015 ja saimme upeaa palautetta asiakkailta.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:

Päivä 1.

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, mukana matkanjohtajamme tuttu luontotoimittaja ja luonto-opas Paul Segersvärd. Lento Helsingistä Osloon klo ja jatkolento Longyearbyeniin. HUOM. Finnair lentää suoraan Huippuvuorille, mutta nämä lennot ovat kuitenkin mukavammat aikataulultaan. Kuljetus  hotelliin. Yhteinen illallinen hotellissa.

Pääsaarella Länsimaalla sijaitseva yli 2000 asukkaan Longyearbyen on Huippuvuorten hallinnollinen keskus. Hiilikaivostoiminnalla on edelleen tärkeä osuus kylän elämässä. Longyearbyenissä on taidegalleria, Svalbardin museo ja yliopistollinen keskus. Maisemaa hallitsee lumi ja jää. Ilmastoon vaikuttavat saariryhmän pohjoinen sijainti, lämmittävä Golf-virta ja valtamerituulet. Kasvillisuus on niukkaa, eikä saarilla kasva lainkaan varsinaisia puita. Kasvillisuus vaihtelee tundrasta kylmyysaavikoihin.

Päivä 2. | Longyearbyen, risteilyn aloitus ja Barentsburg

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan tarkemmin Longyearbyeniin. Vierailemme Svalbard museossa ja galleriassa. Kierros päättyy satamaan ja astumme M/S Nordstjernen laivaan. Barentsburgissa on mahdollisuus vierailla Pomor-museossa ja nauttia kansantanssi-esityksestä. Barentsburgista laiva jatkaa matkaa Isfordiin ja suuntaa kohden Prins Karls Forland -saarta.

Päivä 3. | Moffen, Woodfjorden ja Liefdefjorden

Risteilypäivä. Isot vuonot Länsimaalla tarjoavat huikean erilaisia maisemia – joitakin rannikkotasankoja lukuun ottamatta maasto on vuoristoista, täynnä useita suuria ja pieniä jäätiköitä. Reittivalinta tehdään aina sääolosuhteiden mukaisesti. Matkalla Monaco-jäätikölle laiva ohittaa pieniä saaria, joilla voi nähdä jääkarhun etsimässä ravintoa. Matkalla kohti Moffenia voi myös bongata valaan tai nähdä hylkeen ottamassa aurinkoa.

Päivä 4. | Kongsfjorden ja Ny-Ålesund

Risteilypäivä. Kuninkaanvuono on rannikon suurin ja maisema vaihtuu tundrasta vuoristoon, joiden rinteitä pitkin jäätiköt valuvat mereen. Matkalla nähdään Mitra-vuori joka muistuttaa piispan päähinettä ja on saanut siitä nimensäkin. Vuonon päässä on mahtava King’s jäätikkö, jossa voi nähdä kolme kuuluisaa Nunatakia – Nora, Danan ja Svean. Nunatak on vuorenhuippu, joka ei ole mannerjään peitossa, vaan työntyy esiin ympäröivästä jäätiköstä. Nunatakin eläimistö ja kasvisto voi olla jäätikön eristämää. Nunatakit ovat yleensä särmikkäitä rapautumisesta johtuen, vastakohtana jään kuluttamalle pehmeämmän pinnanmuodon maastolle.

Ny-Ålesund, vanha hiilikaivostaajama, on maailman pohjoisin siviiliasutus. Nykyisin Ny-Ålesund on moderni arktinen tutkimuskeskus. Sellaiset nimet kuin Amundsen, Ellsworth ja Nobile ovat jääneet paikan historiaan.

Päivä 5. | Isfjorden ja Longyearbyen

Risteilypäivä. Länsimaan keskellä sijaitseva Isfjorden on alueen merkittävin vuono. Myös Alkhornet vuonon maisemat ihastuttavat. Täällä pesii vuosittain tuhansittain pohjankiisloja. Sisämaahan edetessämme maisemat taas vaihtuvat u-muotoisiin laaksoihin ja jäätiköihin, jotka ovat muodostuneet kymmeniä tuhansia vuosia sitten. Longyearbyeniin palatessa on kuljetus hotelli Spitsbergeniin.

Päivä 6. | Longyearbyen

Vapaa päivä tutustuen alueeseen omin päin. Longyearbyen on Huippuvuorten suurin asutus- ja hallinnollinen keskus. Siellä asuu yli 2000 ympärivuotista asukasta, joista suurin osa on norjalaisia loppuosan edustaessa kymmeniä kansallisuuksia. Kylässä on hiilikaivostoimintaa, kuvernöörin toimisto, Huippuvuorten yliopistoyksikkö ja lentokenttä.

Päivä 7. | Longyearbyen ja kotimatka

Aamupäivällä hiukan vapaa-aikaa. Kuljetus lentoasemalle, josta lento Oslon kautta Helsinkiin.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna