Kiertomatkat

Lissabon ja Porto

Lissabon ja Porto

Lähde mukaan räätälöidylle matkalle ihastuttavaan Portugaliin. Manner-Euroopan läntisin maa lekottelee Atlantin valtameren rannalla Espanjan naapurissa. Lissabon on tunnettu kulttuuristaan ja Porton seutu on luonnonystävien ja portviinin aluetta. Maan siirtomaahistoria on Euroopan vanhin. Se alkoi Ceutan valloituksella vuonna 1415 ja päättyi vasta vuonna 1999, kun Macao luovutettiin Kiinalla.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Portugalin lahja maailman musiikille on fado. Sen ainutlaatuinen ja surumielinen sointi sopii hyvin myös suomalaiseen sielunmaisemaan. Merkittävimmät tyylilajit ovat Lissabonin fado ja Coimbran fado. Koristeelliset ja usein historian tapahtumia kuvaavat kaakeliseinät ovat tuttu näky Portugalissa. Varsinkin 1500- ja 1600-luvuilla tämä azulejo-tyyli oli suosittu. Kuumassa ilmastossa kaakelit myös pitivät helteen talojen ulkopuolella.

Portviinin kotikaupunki on Porto. Tätä vahvaa tammitynnyreissä kypsyvää sekoiteviiniä käytetään erityisesti jälkiruokajuomana. Juustot, pähkinät ja kuivatut hedelmät tuovat sen maun parhaiten esiin. Punaisen portin lisäksi nautitaan myös kellanruskeasta ja valkoisesta portviinistä.

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:

Päivä 1.

Suomalainen matkanjohtaja on mukana matkassa Helsingin lentokentältä lähtien. TAP:n suora lento Lissaboniin (tarkat aikataulut matkaohjelman lopussa). Ryhmää vastassa oleva paikallisopas vie ryhmän hotelliin, jossa kevyt iltapala.

Päivä 2.

Aamiaisen jälkeen ajellaan Bélemin kaupunginosaan, jolla on ollut tärkeä osa Portugalin merenkulun historiassa. Viehättävän puistomaisen alueen maamerkkejä ovat Bélemin torni, Jerónimos luostari ja Löytöretkeilijöiden muistomerkki. Bélemistä jatketaan kohti merenrantaa. Cascaisin viehättävän kalastajakylän löysi aikoinaan aatelisto, joka rakennutti sinne kesähuvilansa. Alue on nykyisin suosittu lomakohde ja täällä jää omaa aikaa kierrellä kaupungin kaduilla. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen suunnataan UNESCOn maailmanperintökohteeseen Sintraan. Maisemat muuttuvat satumaisiksi ja maalauksellisia palatseja ja rakennuksia riittää yllin kyllin. Vierailemme kauniissa 1300-luvulta peräisin olevassa Kaupunkipalatsissa, joka oli kuninkaallisen perheen loma-asunto. Siellä on mielenkiintoinen kokoelma vanhoja kaakelitiiliä. Vierailun jälkeen on omaa aikaa käydä esimerkiksi nauttimassa paikallisia herkkuja, maistaa vaikka Queijada tai Travesseiro paikallisessa kahvilassa, joita kutsutaan nimellä Piriquita. Paluu hotelliin ja ilta on vapaata.

Päivä 3.

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Lissaboniin. Ensin kävellään kaupungin vanhimpaan monumenttiin Lissabonin katedraaliin. Sieltä jatketaan kaupungin vanhimpaan osaan Alfamaan, jonka kapeat kujat ja portaat ovat hyviä valokuvan aiheita. Seuraavana on vuorossa tärkein ostosalue Baixa-Chiado, joka on myös kulttuurielämän keskus. Bairro Alto on puolestaan iltaelämän keskus ja täältä löytyvät myös parhaat Fado paikat, ravintolat ja pikkubaarit. Kierroksen aikana tehdään hissimatka ylös kukkulalle ihailemaan maisemia ja nautitaan virkistävä juoma jossain monista kaupungin pikkukahviloista. Paluu hotelliin ja iltapäivä on vapaata aikaa vaikka ostosten tekoon ja lounaaseen. Myöhemmin lähdetään viettämään iltaa Alfamaan hyvän ruoan ja fado-musiikin parissa, ravintolassa nimeltä Pateo de Alfama. Vanhassa rakennuksessa sijaitsevan ravintola Fado-ilta tarjoaa sekä perinteistä että uudempaa fadoa. Paluukuljetus hotelliin.

Päivä 4.

Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Costa Azulia eli Sinistä rannikkoa. Pienessä Azeitãon kaupungissa käydään yli 200 vuotta vanhassa J.M. Fonsecan viinikellarissa, jossa valmistetaan tunnettuja Periquita pöytäviinejä. Vanha viinikellari on kuin museo ja siellä maistellaan yhtä pöytäviiniä ja yhtä Moscatel viiniä. Toinen kohde Sesimbra on vanha kalastajakylä, jota hallitsee mahtava linnoitus. Kaupunki on varsinkin portugalilaisten suosima lomakohde. Täällä nautitaan merellinen lounas, jonka jälkeen on vapaa-aikaa. Paluu hotelliin ja ilta on jälleen vapaa.

Päivä 5.

Aamiaisen jälkeen jätetään Lissabon taakse ja lähdetään kohti Portoa. Matkalla käydään Coimbrassa, joka sijaitsee Lissabonin ja Porton puolessa välissä. Coimbra on yksi Euroopan vanhimpia yliopistokaupunkeja. Vierailu 1200-luvulta peräisin olevassa opinahjossa on mielenkiintoinen, sillä nähdään mm. kuuluisan torni, barokkikirjasto ja kaunis kappeli. Vierailun jälkeen kuljeskellaan hetki vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen mennään lounaalle paikalliseen ravintolaan. Lounaan jälkeen lähdetään kohti Portoa. Ilta on vapaa.  

Päivä 6.

Porto on Pohjois-Portugalin pääkaupunki ja aamupäivällä tehdään kaupunkikierros. Kierroksen aikana nähdään mm. Foz eli Douro-joen alkusuu, Porton tärkeä monumentti Clérigos-torni, katedraali 1100-luvulta, Palácio da Bolsan pörssitalo 1800-luvulta ja vanhan Porton keskusta. Käydään myös tutustumassa ja maistelemassa portviinejä. Iltapäivä ja ilta ovat vapaata. Illalla lähdetään Vila Nova de Gaiaan Porton joen toiselle puolelle, jossa vietetään iltaa Barão Fladgate & Taylor’s Port Wine -ravintolassa. Ravintolan terassilta avautuu hienot maisemat Portoon. Paluukuljetus hotelliin.

Päivä 7.

Aamiaisen jälkeen lähdetään Douro-laakson upeisiin maisemiin. Ajellaan kauniin luonnon keskellä Pinhãoon, jossa astutaan perinteiseen Rabelo-laivaan ja tehdään pieni jokiristeily. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen vieraillaan Quinta do Seixon tilalla, josta on hienot maisemat Douron jokilaaksoon. Tilalla kehitellään uusia keinoja valmistaa viinejä ja kierros sisältää viinitarhavierailun, viinikellarit ja tutustumisen nykyaikaisiin valmistusmenetelmiin. Lopuksi pidetään maistiaiset upeissa maisemissa. Kolmas vierailukohde on pieni, mutta merkittävä Régua, josta portviinin kuljetukset Portoon saivat alkunsa Rabelo-veneillä. Ilta on vapaata.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun