Kiertomatkat

Kuninkaallinen Britannia

Kohde
Iso-Britannia
Pyydä tarjous

Kuninkaallinen Britannia

Windsor, Eton, Kensingtonin palatsi ja Westminster Abbey liittyvät niin vanhempiin kuin nuorempiinkin kuninkaallisiin. Junamatka Edinburghiin vie meidät Skotlantiin, missä vierailemme koko suvun patriarkan kuningataräidin kodissa Glamis Castlessa ja Williamin ja Katen yliopistokaupunki St Andrews’ issa. Lähde mukaan matkalle kuninkaallisten jalanjäljille, teemaan vihkiytyneen suomenkielisen paikallisoppaan kanssa koet paljon enemmän.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1| Matkapäivä, Windsor

Finnairin suora aamulento Lontooseen. Suomenkielinen paikallisopas ottaa ryhmän vastaan Heathrow’ n lentokentällä, josta ajamme noin 20 minuutin matkan lähellä olevaan Windsorin kaupunkiin. Vierailemme keskellä kaupunkia olevassa maailman suurimmassa asutussa linnassa, kuningatar Elisabeth II:n lempikodissa, Windsorin linnassa. Sen mahtavat juhlasalit toimivat sekä yksityisten että valtiollisten juhlien pääpaikkana. Linna-alueen Pyhan Yrjön kappelissa on pidetty lukuisat kuninkaalliset häät ja hautajaiset. Vuosi 2018 todisti täällä kahdet upeat kuninkaalliset häät – Harryn ja Meghanin sekä Harryn serkun Eugenien ja Jack Brooksbankin.

Keväällä 2019 Sussexin herttua Harry ja herttuatar Meghan muuttavat Windsorin linnan vieressä olevalle yksityiselle alueelle Frogmore Cottageen ja aloittavat rauhassa perhe-elämänsä esikoisen synnyttyä. Lähinaapureina on Harryn setä prinssi Andrew Sunninghill Parkissa ja isovanhemmat Windsorin linnassa.

Yhteisen tervetulolounaan jälkeen halukkaat voivat kävellä oppaan kanssa noin 20 minuutin kävelymatkan päässä olevalle Etonin sisäoppilaitokselle, Williamin ja Harryn opinahjoon. Toinen leppoisampi kävely on mahdollista tehdä omatoimisesti suurelle puistokäytävälle, The Long Walk, josta saa näkymän puitten välistä Frogmore Mausoleumiin. Mausoleumiin on haudattu kuningatar Victoria ja hänen miehensä Albert. Mausoleumin ulkopuolella on Windsorin herttuan ja hänen vaimonsa Mrs Simpsonin haudat. Jatkamme iltapäivällä Lontooseen, jossa majoitumme keskustassa sijaitsevaan hotelliin.

Päivä 2 | Kensington ja Buckingham palatsit, Clarence House, St. James

Aamiainen. Keskitymme päivän aikana paikkoihin, jotka liittyvät nykyisiin kuninkaallisiin – niin nuoriin kuin vanhempiinkin. Ajamme läpi Mayfairin alueen, jossa on useita paikkoja, missä nuoremmat kuninkaalliset viihtyvät. Tulemme Kensingtonin palatsiin ja poikkeamme puutarhaan, jossa Harry ja Meghan antoivat lehdistölle virallisen tiedotteen kihlauksestaan. Kierrämme kauniille portille, jonka edessä oli Dianan kuoleman jälkeen valtava kukkameri. Kävelemme myös toiselle portille, josta voimme kurkistaa yksityiselle piha-alueelle josko näkisimme palatsin asukkaita – Cambridgen herttuaa prinssi Williamin ja herttuatar Catherinea suloisine lapsineen: George, Charlotte ja Louis.

Bussille tullessamme näemme myös portin, jonka kautta Dianan arkkua lähdettiin viemään kohti Westminster Abbeyta, jossa hautajaiset pidettiin. Siirrymme Buckinghamin palatsille, jota kuninkaalliset pitävät toimistonaan ja virallisena valtion juhlapaikkana. Vierailemme palatsin yhteydessä olevissa kuninkaallisissa hevostalleissa, The Royal Mews, jossa on säilytettävänä upeita kuninkaallisissa seremonioissa käytettyjä hevosten vetämiä vaunuja. Näemme Buckinghamin palatsin kuuluisan parvekkeen, jossa kuninkaalliset heiluttavat palatsin edessä olevalle hurraavalle kansalle. Samalla parvekkeella seisoi aikoinaan Churchill kuninkaallisten joukossa näyttämässä voiton merkkiä toisen maailman sodan loputtua. Näemme myös Mall–kadulla Clarence Housen, joka on Charlesin ja Camillan koti. Arvellaan, että jos Charlesista tulee maan hallitsija, hän jatkaisi asumista tässä kauniissa pienehkössä rakennuksessa eikä muuttaisi Buckinghamin palatsiin, joka on valtavien korjausten tarpeessa.

Siirrymme takaisin bussilla St Jamesin palatsille, jossa puolestaan asui aikoinaan sekä Harry että William. Nykyään palatsi on prinsessa Annen Lontoon kotina. Myös Andrewn tyttäristä Beatrice asuu täällä. Lisäksi St Jamesin palatsissa pidetään erilaisia tilaisuuksia ja siellä oli mm. Dianan kuoleman suruvalittelukirjat. Loppupäivä vapaa-aikaa, halukkaat voivat käydä katsomassa paikkoja, jossa nykyiset kuninkaalliset käyvät ostoksilla, syömässä tai viettämässä iltaa. Annamme tätä varten kartat, joihin on merkitty ympäri kaupunkia olevia tunnettuja paikkoja. Päivän aikana lounas.  

Päivä 3 | Westminster Abbey, junamatka Edinburghiin

Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen, aamulla vierailu Westminster Abbey’n kirkossa, jonka johtaja poikkeuksellisesti ei ole Canterburyn arkipiispa vaan itse kuningatar. Kirkko on ehdottomasti maan tärkein, onhan siellä kruunattu kaikki maan hallitsijat, monet heistä on myös vihitty siellä. Lisäksi kirkossa on noin 3000 hautaa ja muistomerkkiä maan arvostetuimmille naisille ja miehille. Prinssi Williamin ja Kate Middletonin upeat häät keväällä 2011 pidettiin juuri täällä.

Ajamme kohti Kings Crossia, josta juna Edinburghiin lähtee. Matkaa on 530 km ja se kestää noin 5 tuntia. Maisemat ovat niin hienot, että välillä tekisi mieli hypätä junasta pois.  Mutta me jatkamme kohti Skotlannin pääkaupunkia Edinburghia. Matka vie läpi Duncasterin, Yorkin, Darlingtonin, New-castlen ja jatkuu loppumatkan rannikkoa pitkin. Edinburghissa kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Päivän aikana lounas.

 Päivä 4 | St Andrews, Glamis Castle

Aamiainen. Lähdemme aamulla bussilla maaseudulle ajaen ensimmäisenä Skotlannin vanhimpaan yliopisto-kaupunkiin, St Andrewsiin, jossa opiskelivat sekä William että Kate. Täällä heidän romanssinsa alkoi. William käytti yliopistossa nimeä Steve soluttautuakseen paremmin tavallisten opiskelijoiden joukkoon. St Andrews on tunnettu myös golfista, onhan siellä mm. golfaajien mekka The Old Course. Täällä on pelattu golfia yli 600 vuoden ajan ja St Andrewsia pidetään golfin synnyinpaikkana.

Jatkamme matkaa kauniilla maaseudulla. Seuraava kohteemme on Angus alueen keskellä sijaitseva Glamis Castle, joka on yksi maan kauneimmista linnoista. Sen tuhannen vuoden historia kattaa paljon. Linna oli kuningataräidin lapsuuden koti ja siellä syntyi prinsessa Margaret, kuningattaren sisar. Rentouttavan vierailumme jälkeen ajamme takaisin Edinburghiin noin 2.5 tuntia kestävän ajomatkan. Päivän aikana lounas.

Päivä 5 | Edinburghin kaupunkikierros, Britannia-laiva

Aamiainen. Viimeisenä päivänä teemme kaupunkikierroksen Edinburghissa. Näemme ulkoapäin Edinburghin linnan ja Royal Mile kadun päässä olevan Holyroodhousen, joka on Skotlannin virallinen kuninkaallinen palatsi. Ohitamme myös Canongate kirkon, jossa prinsessa Annen tytär, Zara Phillips ja Mike Tindall vihittiin kesällä 2011. Häissä olivat läsnä lähes kaikki maan kuninkaalliset.

Seuraavaksi vierailemme kuninkaallisen perheen arvostamalla Britannia–laivalla, jolla he ovat viettäneet lukuisia perhelomia, mutta myös tehneet virallisia vierailuja ympäri maailmaa. Kuningatar ja prinssi Philip tulivat mm. Suomen vierailulleen Britannialla. Hänelle ja hänen perheelleen laiva oli aina edustanut yksityisyyttä ja perheen yhdessäoloa yli 40 vuoden ajan. Lounas ennen kuljetusta Edinburghin lentokentälle, josta paluulento Helsinkiin.

 

Kuvia

Kuninkaallinen Britannia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun