Kiertomatkat

Kiehtova ja värikäs Intia

Kiehtova ja värikäs Intia

Värikäs ja kiehtova Intia hurmaa väreillä ja aitoudella. Reilun kuuden tunnin lentomatkan päässä odottaa täysin erilainen ja uusi maailma. Alla on kaksi erilaista tapaa valloittaa Intia – perinteinen Kultaisen kolmion kiertomatka ja Tiikereiden Intia.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Pohjoisessa maisemaa hallitsee lumihuippuinen Himalajan vuoristo ja trooppisessa etelässä huojuvat palmut. Kooltaan Intia on valtava ja sen historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Maata ovat hallinneet hunnit ja persialaiset, arjalaiset ja islamilaiset, Iso-Britannia ja Aleksanteri Suuri.

Intiaan tutustuminen kannattaa aloittaa perinteisesti. Kultaisen kolmion kiertomatkalla näet Delhin, Jaipurin ja maailman romanttisimman temppelin Taj Mahalin Agrassa. Täällä prinsessa Diana ikuistettiin yksinäiseen valokuvaan. Seuraavaksi voit lähteä Rajasthaniin, Maharadžojen Intiaan. Rajasthan on pitkälti aavikkoa, jonne pirskotellut kaupungit muodostavat värikkäitä pilkkuja. Kolmannella matkalla odottaa huimaavan kaunis ja trooppinen Kerala, joka on siellä missä tee ja pippuri kasvavat. Kerala on Ayurveda-hoitojen koti, joten sinne kannattaa lähteä hyvinvointimatkalle.

Mausteiset intialaiset ruoat ovat tuttuja meilläkin, mutta missään maut eivät ole niin tasapainossa kuin Intiassa. Ruoan ei tarvitse aina olla tulista, mutta mausteiden tulee silti olla mukana. Makua intialaisiin herkkuihin antavat kurkuma, chili, sinapinsiemenet, korianteri, inkivääri ja hajupihka. Ruoan kanssa nautittava Naan-leipä ja riisi tasoittavat tulisimpia mausteita.

Kultaisen kolmion kiertomatka – Delhi, Agra ja Jaipur

Päivä 1
Finnairin suora lento Delhiin. Lentokentältä ajamme hotelliin, majoittaudumme ja nautimme yhteisen tervetuliaisillallisen tutustuen Intian erilaisiin makuihin.

Päivä 2 Delhi
Aamiaisen jälkeen lähdemme Delhin kaupunkikierrokselle. Delhi jakautuu kahteen aivan erilaiseen maailmaan – Vanha Delhi on islamilaista Intiaa ja se on sokkeloinen labyrintti täynnä elämää ja värejä.  Uusi Delhi sen sijaan on moderni hallinnon ja liike-elämän keskus. Näemme kierroksella mm. Jama Masjid -moskeijan, Punaisen linnoituksen, Mahatma Gandhin muistomerkin, hallintorakennukset ja Humayun haudan. Vanhassa Delhissä teemme jännittävän riksa-ajelun.

Illalla nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 3 Agra ja Taj Mahal
Aamiaisen jälkeen jätämme Delhin suurkaupungin ja lähdemme ajomatkalle kohti Agraa. Majoittaudumme ja nautimme lounaan. Iltapäivällä  tutustumme Agran linnoitukseen ja sen jälkeen rakkauden symbolina tunnettuun Taj Mahaliin. Valkoisen mausoleumin rakennutti Shaahi Jahan muistoksi ja hautapaikaksi lempivaimolleen, joka kuoli synnytyksessä. Materiaaleina on käytetty marmoria, jadea, kristallia, jaspista ja safiireja. Rakennus muuttaa väriä riippuen siitä miten aurinko siihen osuu.

Illalla voimme mennä Mohabbat the Taj Show esitykseen, joka kertoo Taj Mahalin rakennusvaiheista ja Intian rikkaasta historiasta. Illallinen on hotellissa.

Päivä 4 Taj Mahal ja Jaipur – vaaleanpunainen kaupunki
Varhain aamulla käymme uudelleen Taj Mahalissa – auringon noustessa rakennus on taas aivan erinäköinen kuin illalla. Palaamme hotellille aamiaiselle ja sitten lähdemme ajomatkalle kohti Jaipuria. Matkalla nautimme lounaan. Majoittaudumme hotelliin, jossa nautimme illallisen.

Päivä 5 Jaipur
Tänään tutustumme tarkemmin Jaipurin nähtävyyksiin. Nousemme ylös Amber linnoitukseen, joka rakennustyöt aloitettiin vuonna 1592. Rakennusmateriaaleina olivat punainen hiekkakivi ja valkoinen marmori. Pysähdymme Hawa Mahal palatsin luona. Tuulipalatsi nimeä kantava rakennus on Jaipurin maamerkki.
Sitten onkin vuorossa pieni kokkauskurssi Surbhi ravintolassa, opettelemme hieman intialaisen keittiön salaisuuksia ja nautimme myös lounaan. Lounaan jälkeen tutustumme  Citypalatsiin ja sen aarteisiin.
Illallisen nautimme hotellissa tai kaupungilla.  

Päivä 6 Delhi
Aamiaisen jälkeen lähdemme takaisin kohti Delhiä ja matkalla nautimme lounaan. Delhissä majoittaudumme hotelliimme, jossa nautimme illallisen. Voimme myös lähteä katsomaan Bollywood showta Gurgaoon, joka on Intian vastine Pariisin Punaiselle Myllylle.

Päivä 7 kotimatka
Muistorikas ja ihmeellinen matka Intiassa on lopuillaan. Kuljetus lentokentälle ja kotimatka alkaa.

 

Matkaehdotus tiikereiden Intiaan

Harvinaisen tiikerin puolesta matkustaminen ei ole huonompi idea. Komea bengalintiikeri on eläinmaailman kuningas. Sen silmissä on päättäväinen, kesytön katse. Vartalo on solakka, notkea ja voimakas, ja käynti sulavan pehmeää. Siksi se on ollut kautta vuosituhansien sekä ihailun että metsästyksen kohde. Matkustamalla Intian kansallispuistoihin, tuet taloudellisesti paikallisten puistojen toimintaa ja rohkaiset siellä työskenteleviä ihmisiä jatkamaan taistelua salametsästystä vastaan. Luontomatkailu on työllistänyt tuhansia ihmisiä eri puolilla maailmaa ja samalla kääntänyt viisareita taaksepäin uhanalaisten eläinten puolesta.
Penchin kansallispuisto sijaitsee Keski-Intiassa, noin 2,5 tunnin ajomatkan päässä Nagpurin kaupungista. Pench on eräs Keski-Intian varmimpia tiikerien tapaamispaikkoja. Kanhassa on tehty useita luontofilmejä esim. National Geographyn toimesta. Kanhan suojeluprojekti alkoi vuonna 1974. Suojelualue sijaitsee keskellä Rudyard Kiplingin tunnetun “Viidakkokirjan” maisemia, missä Mowgli metsästi Seonin susilauman jäsenenä. Bandhavgarh on tällä hetkellä ihanteellisen sijaintinsa vuoksi suurin vetonaula.

Kon-Tikin ensimmäinen tutustuminen Intian tiikeripuistopihin tapahtui vuonna  1990. Tuolloin kohteena  olivat  Corpett ja  Ranthambhore. Viralliset matkat tiikeripuistoihin aloitimme vuonna  1991. Aina siitä lähtien olemme tarjonneet tiikerimatkoja aiheesta kiinnostuneille luontoharrastajille.
Kon-Tiki on ollut vahvasti mukana  tiikerien suojeluprojektissa vuodesta 1991. Asiakkaamme ovat mukanamme tukemassa tärkeää asiaa, tiikerien ja muiden uhanalaisten eläinten suojelutoimintaa. Turismin tuomalla tuella on tärkeä kokonaisvaltainen vaikutus Intian ekosysteemin säilyttämiseen. Vain taloudellinen tuki voi pelastaa tiikerin hengen ja se tuki tulee pääosin turismista.

Päivä 1
Lento Finnairin vuorolla Delhiin.

Päivä 2 Delhi – Pench
Saapuminen Delhiin aamulla, koneenvaihto ja jatkolento Nagpuriin. Vastassa on Penchin majapaikkamme henkilökunta ja kuljetus pikkubussilla Tuli Tiger-Corridor-lodgeen tai vastaavaan. Ajomatkan pituus on noin 2,5 tuntia. Saavumme  hyvissä ajoin lounasaikaan Penchiin. Tästä alkaa tiikeriseikkailumme Keski-Intian vähiten tunnetussa kansallispuistossa. Iltapäivällä teemme ensimmäinen safariajelun jeepeillä. Yöpyminen Hotel Tuli Tiger-corridor Resorts tai vastaava. Illallinen.

Päivä 3 – 4 Pench
Kahden päivän aikana Penchissä teemme vähintään kolme safaria. Luvassa on sekä jeeppi-, norsu- että mahdollinen jokisafari. Kävelyretket ovat täällä myös mahdollisia. Täysihoito.

Päivä 5 Pench – Kanha
Aamusafari. Aamiainen ja sen jälkeen lähtö Kanhan suojelualueelle. Ajomatka kestää noin 4–5 tuntia.  Iltapäivällä ensimmäinen safari Kanhan puistossa. Yöpyminen Hotel Tuli Tiger Resorts. Illallinen.

Päivä 6 – 7 Kanha
Kaksi seuraavaa päivää etsiskelemme metsän uumenista tiikereitä, leopardeja, gaureja ja muita villieläimiä aamu- ja iltapäiväsafareilla, jotka tehdään sekä jeepillä että tarvittaessa norsukyydillä. Kanha on viimeinen turvapaikka Keski-Intian barasingan alalajille. Täysihoito.

Päivä 8 – 9 Bandhavgarh
Aikainen herätys, jonka jälkeen aamiainen ja viiden tunnin ajomatka vuoristometsien ja viljelysmaiden läpi kohti pohjoista, Bandhavgarhin suojelualuetta. Puiston maisemaa hallitsee vaikuttava vuoristolinnoitus, josta puisto on tullut myös  tunnetuksi. Iltapäiväsafari. Yöpyminen Bandav Vilas-Resort. Täysihoito.

Päivä 10 paluu Delhiin
Aamiainen ja  kuljetus Jabalpurin kaupunkiin ja  siellä lentokentälle.  Lento Delhiin ja kuljetus  Ashok Country resort lentokettähotelliin. Vapaata aikaa lennon lähtöön saakka

Päivä 11
Kotimatka

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun