Kiertomatkat

Kauneinta Italiaa ja Sveitsiä

Kohde
Italia & Sveitsi
Pyydä tarjous

Kauneinta Italiaa ja Sveitsiä

Kauneinta Italiaa ja Sveitsiä edustavat järvet ja vuoristot. Pohjois-Italian maalaukselliset järvet, Lago Maggiore, Comojärvi ja Gardajärvi, tarjoavat unohtumattomia maisemia. Syvänsiniset alppijärvet ja niiden taustalla huikeat Alppien huiput tekevät vaikutuksen. Sveitsin puolella Locarno, Lugano ja St. Moritz eivät vähääkään kalpene maisemien uljaudessa. St. Moritzista tehdään elämyksellinen junamatka Bernina Express -maisemajunalla Italian Tiranoon.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Matkaohjelma esimerkki

1. päivä

Saapuminen Italiaan Milanon Malpensan kentälle, jossa on vastassa suomenkielinen opas. Lähtö bussilla kohti Lago Maggiorea, jossa saamme ensikosketuksen Pohjois-Italian järvialueiden rehevään luontoon ja majesteetillisiin maisemiin. Majoitumme Stresaan, joka on viehättävä pikkukaupunki järvenrannalla ja jossa rantabulevardin varrella ovat arvokkaat hotellit ja niiden takana vanha, pittoreski keskusta. Ajomatka Malpensa- Stresa n. 1 tunti.

Lago Maggiore on aristokraattinen järvialue, jonne jo 1800-luvulla matkasivat monet eurooppalaiset nauttimaan kauniista maisemista, upeasta luonnosta ja raikkaasta ilmasta. Stresan pikkukaupungin edustalla oleville saarille rakensivat palatsinsa 1600-luvulla Borromeo-suku. Niinpä teemme iltapäivällä veneretken Isola Bella-saarella (n. 15 min. venematka), jossa tutustumme Borromeon barokkityyliseen palatsiin, sen koristeellisiin huoneisiin, peilisaliin ja luolaan, jossa palatsin väki vilvoitteli kesäkuumalla. Ympäröivässä puistossa käyskentelevät ylväät albiinoriikinkukot.

2. päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme Stresasta ja vierailemme Lago Maggioren tunnetuimmassa kasvitieteellisessä puutarhassa, Villa Tarantossa. Puutarhan on perustanut vuonna 1931 skotlantilainen herrasmies Neil Boyd McEacharn päämääränään tehdä puutarhasta yksi koko maailman kauneimmista. Puutarha onkin oiva esimerkki englantilaisesta puutarhasta Italiassa. McEacharn haki harvinaisia kasveja ja siemeniä puutarhaansa ympäri maailmaa. Puutarhan kasvilajimäärä on huikea. Vierailu puutarhassa ilman varsinaista opastusta, koska puutarhassa on tarkoitus kiertää oman mielen mukaan. Kaikki kasvit on nimetty. Matka jatkuu Sveitsin puolelle Ticinon kanttooniin. Ajamme Lago Maggioren rantatietä pitkin ja pidämme lyhyen tauon Locarnossa, joka on tunnelmallinen pikkukaupunki  Sveitsin puolella. Täältä jatkamme  järven toiselle puolelle, ylelliseen Luganoon, joka sijaitsee Lugano-järven rannalla. Sekä Locarnossa että Luganossa on kodikkaat ostoskujat, joissa myydään tyypillisiä sveitsiläisiä tuotteita, mm. suklaata. Illansuussa saavumme Comojärvelle, jossa sijaitsevat monien kuuluisuuksien huvilat; Tunnetuin lienee George Clooneyn. Täällä  on myös kuvattu monia televisiosarjoja, kuten Kauniita ja Rohkeita. Majoittuminen Comossa tai lähistöllä.

3. päivä

Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu taas Sveitsin puolelle  St. Moritziin, joka on kautta aikojen tunnettu jet-setin lomakeskuksena. Ajamme Comojärven itärantaa pitkin ja nousemme Sveitsin puolelle n. 1800 metrin korkeudelle Malojan solaan, josta aukeavat  huikeat näkymät Sveitsin  alppimaisemiin. Saavumme iltapäivällä pienen järvenrannalla sijaitsevaan St. Moritziin (n. 1.775 m). Täällä voimme nauttia Sveitsin raikkaasta vuoristoilmasta ja kauniista maisemista. St. Moritzin keskusta huokuu ylellisyyttä, täällä on arvokkaita  hotelleja ja kauppakatujen varrella maailman tunnetuimpien muotihuoneiden liikkeitä. Joukosta löytyy myös  herkullisia käsintehtyjä suklaakonvehteja myyviä liikkeitä.
Majoitumme St. Moritzin  lähistölle. (Ajomatka Como- St.Moritz n. 2, 5 tuntia).

4. päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme  kuuluisalla Bernina Express – junalla St.Moritzista Italian puolelle Tiranoon. Reitti on huikaisevan  kaunis: mahtavat vuoret ja niiden huipulla kimaltelevat jäätiköt, laaksot pikkukylineen  sekä upeanväriset alppijärvet. Kaikki on kuin satukirjasta. Punainen juna, trenino rosso, puksuttaa ensin  n. 2200 metrin korkeuteen Ospizio Berninaan ja täältä  alkaa laskeutuminen  Italian puolelle, Valtellinan laaksoon jykevien  metsiköiden läpi. Saavumme Tiranoon, jossa bussi odottaa.  (Junamatka kestää n. 2 – 2,5 tuntia). Matka jatkuu bussilla kohti Gardajärveä. Saavuttuamme Gardajärven eteläosaan, ajamme kaunista Gardajärven läntistä rantatietä ns. sitruunarivieraa pitkin, jolloin näemme järven maalaukselliset maisemat ja pikkukylät. Luonto on täällä äärimmäisen rehevää, kaikkialla on palmuja, koristepuita ja -pensaita, sitruunapuita ja sypressejä.  Saavumme järven pohjoispäässä  olevaan Riva del Gardaan, jonne majoitumme. (Ajomatka n. 3,5 tuntia).

5. päivä

Koko päivä vapaata aikaa nauttia leppoisasta lomailusta Gardajärvellä ja Rivassa. Gardajärvi  on yksi Italian kauneimpia järvialueita. Luonto antaa parastaan, sillä jo varhain keväällä  alkavat kukkia eriväriset oleanteripensaat, ruusut ja lilanväriset ihmeköynnökset. Keski-ja pohjoisosassa järveä ovat korkeat vuoret, joiden suojissa sijaitsevat pienet, maalaukselliset kylät. Riva del Garda sijaitsee aivan järven pohjoisosassa ja se on suloinen sekoitus italialaista ja germaanista kulttuuria.

Mahdollisuus järjestää 4 tunnin risteily järven pohjoisosassa, jonka aikana lyhyet pysähdykset Malcesinessa ja Limonessa.

6. päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Venetsiaa (n. 3 tuntia) ajaen Adige-jokilaaksoa seuraten, ohi Veronan ja halki Veneton maakunnan. Venetsiassa saavumme ensin Tronchetton parkkisaarelle, josta matka jatkuu yksityisveneellä  Markuksen torille keskustaan. Tutustuminen kaupungin salaisuuksiin alkaa; Venetsia on yksi maailman erikoisimmista kaupungeista, sillä se on rakennettu vetten päälle, yli sadalle laguunisaarelle. Pääsaarella näemme yhden  maailman tunnelmallisimmista kirkoista, Pyhän Markuksen basilikan sekä Markuksen torin muut rakennukset, mm. Campanile-kellotornin, Maurilaiskellotornin, prokuraattirakennukset, kirjaston ja Venetsian hallitsijan, herttuan, ”pitsipalatsin” eli Palazzo  Ducalen. Kierroksen päätteeksi kävellään pieniä ja kapeita katuja kohti Venetsian kuuluisinta siltaa Rialtoa, joka on kaunein yli Canal Granden menevä silta. Vapaa-aikaa tutkia myös omin päin kaupunkia. Iltapäivällä lähtö yksityisveneellä Tronchetton saarelle, jossa bussi odottaa ja kuljettaa lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

 

Kuvia

Kauneinta Italiaa ja Sveitsiä kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun