Kiertomatkat

Kapkaupunki - kulttuuria ja luontoa

Kohde
Etelä-Afrikka
Pyydä tarjous

Kapkaupunki - kulttuuria ja luontoa

Hollannin Itä-Intian kauppakomppania perusti Kapkaupungin 1650-luvulla. Tyyni ja suojaisa merenlahti oli turvallinen pysähdyspaikka kauppalaivoille, jotka olivat matkalla Indonesiaan ja muihin kaukaisiin kauppapaikkoihin. Ensimmäiset maininnat paikallisista heimoista teki kuitenkin kuuluisa merenkävijä Vasco da Gama jo pari sataa vuotta aikaisemmin.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Kapkaupunki on useimmiten mukana listalla, kun valitaan maailman kauneimpia kaupunkeja. Pöytävuoren ja upeiden maisemien ympäröimä kaupunki voi hyvinkin olla se kaikkein kaunein. Kapkaupungin lomapalapelissä on iso joukko palasia. Täällä voi pelata golfia upeilla kentillä, viettää rantalomaa, nauttia maailman parhaista viineistä, lähteä valasretkelle Hermanukseen ja bongata villieläimiä safarilla. Hyvin suunniteltu matkaohjelma kokoaa kaikki Kapkaupungin palaset samalle matkalle.

Kokkolasta kotoisin ollut Henrik Jakob Wikar työskenteli Kapkaupungissa ja kirjoitti päiväkirjamuodossa matkakertomuksen seikkailuistaan. Henrik joutui pakenemaan Kapkaupungista vuonna 1775 pelivelkojen vuoksi. Päiväkirja pelasti Henrikin hengen tämän palatessa takaisin neljän vuoden pakomatkan jälkeen.

Pöytävuoren juurella sijaitseva yli kolmen miljoonan asukkaan Kapkaupunki on tänään värikäs, kaunis ja äärettömän mielenkiintoinen. Victoria & Alfred Waterfront on kaupungin ehdoton ykköspaikka. Hyvätasoiset ostoskeskukset, herkulliset ravintolat ja virkistävät baarit seuraavat toinen toistaan ja alueella tapahtuu koko ajan jotain mielenkiintoista. Pöytävuorelle noustaan vaijerihissillä ja maisemat ovat huikaisevat. Matkalla Hyväntoivonniemelle kannattaa pysähtyä Simonstownissa ja käydä tervehtimässä frakkipukuisia pingviinejä.

”N Mandela 466/64” luki Nelson Mandelan vankisellin ulkopuolella. Mandela oli 466:s saarelle tuotu vanki vuonna 1964. Mandela vietti sellissä 18 pitkää vuotta poliittisena vankina. Robben saari sijaitsee noin puolen tunnin venematkan päässä Kapkaupungista ja on nykyään suosittu vierailukohde.

Kuvia

Kapkaupunki - kulttuuria ja luontoa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun