Teemamatkat luontoon

Ihana Islanti

Ajankohta
kevät, syksy
Kohde
Islanti
Pyydä tarjous

Ihana Islanti

Harvaan asuttu, karun kaunis Islanti on vastakohtien maa. Tuli ja jää, myyttiset vastavoimien vertauskuvat, ovat täällä alati läsnä, kuten myös geysirit ja kuumat lähteetkin. Nähtävää löytyy niin luonnon kuin kulttuurin ystäville. Toisaalla höyryää kuuma lähde ja toisaalla kimmeltää jäätikkö.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Islannin kulttuurin juuret juontavat Norjaan ja viikinkeihin. Haltijat värittävät elämää ja niitä pidetään täysin luonnollisina. Täällä tapahtuukin kummallisia asioita. Tiedetään, että teiden rakennussuunnitelmia on muutettu, koska tie olisi kulkenut maahisten alueen lävitse. Joulu ja uusivuosi ovat tarinoiden aikaa. Pyhien aikana kodeissa voi vierailla jopa 13 pukkia ja vuoden vaihteessa sytytetään kokot, jolloin maahiset ja haltijat muuttavat uusiin majoihinsa. Pukkien nimet herättävät sekä hilpeyttä että pelkoa; makkarankähveltäjä, lihankoukkaaja ja ovenpaukuttaja.

Vastapainon uljaalle luonnolle ja hauskoille tarinoille tarjoaa Reykjavik, maailman pohjoisin pääkaupunki. Kaupungissa on useita huippuluokan ravintoloita, tyylikkäitä baareja ja kahviloita. Reykjavik on eloisa kaupunki, jossa on myös vilkas yöelämä.

Luontokohteena Islanti on Euroopan eksoottisin. Eläimistö on kiinnostava ja saaren rannoilla voi nähdä niin hylkeitä ja delfiinejä kuin valtavia ryhävalaita ja jopa sinivalaita. Islannin nykyluontoon kuuluvat myös karaistuneet islanninhevoset, ratsastusretki tällä matalalla ja rauhallisella hevosella on helppoa myös ensikertalaiselle.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna