Teemamatkat

Donna Leonin Venetsia

Kohde
Venetsia, Italia
Pyydä tarjous

Donna Leonin Venetsia

Amerikkalainen kirjailija Donna Leon on asunut Venetsiassa jo kohta lähes 40 vuotta ja hänen kirjojensa tunnetuin hahmo komisario Brunettinsa on paljasjalkainen venetsialainen. Guido Brunetti on silti kaikin puolin ”erilainen italialainen”: vaikka hän rakastaa Venetsiaa yli kaiken, pystyy hän silti ironisesti arvostelemaan nyky-Venetsiassa vallitsevaa niin tyypillistä italialaista korruptiota ja ystävänkauppaa. Brunettin kohtaamista murhamysteereistä ja niihin liittyvistä perhe-elämän kiemuroista ei voi olla kiinnostumatta, unohtamatta hänen aristokraattisen vaimonsa Paolan suussa sulavia kokkauksia. Brunetti-matkallamme pääset näkemään Venetsian komisario Brunettin silmin, kävelet kujilla ja aukioilla joille normaalit turistit harvemmin eksyvät, juot ”ombran” baarissa ja syöt lounasta pienessä kulmakuppilaissa, kuten komissario Brunetti konsanaan.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Huom! Venetsian matkalla on paljon käveltävää, tämä matka ei sovellu liikuntaesteisille.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Matkapäivä

Lento Venetsiaan. Suomalainen opas ja yksityisvene vastassa ryhmää, kuljetus mahdollisimman lähelle hotellia (laukunkantopalvelu vie laukut hotellille). Majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa.

Päivä 2 | Komisario Brunetti-teemakierros keskustassa

Aamiaisen jälkeen tapaaminen oppaan kanssa hotellin vastaanotossa, kävelemme La Feniceen, josta “kaikki alkoi”. Kuolema oopperassa –kirjan myötä tutustuimme sympaattiseen Guido Brunettiin ja hänen Venetsiaansa, kirjan murhamysteeri sijoittuu nimenomaan maailmankuuluun La Feniceen, jolla itselläänkin on erittäin mielenkiintoinen ja vaihderikas historia. Teemme kierroksen kauniissa teatterissa nähden mitä upeimmat koristukset ja silmää hivelevän sisustuksen. Pääsemme myös näkemään esiripun taakse kierroksen aikana ja kierroksen päätteeksi nautimme cocktailin. La Fenicestä jatkamme kierrostamme Brunettin jalanjälkiä seuraten, kuljemme hänen arkireitte-jään ja tutustumme hänen kantapaikkoihinsa keskustassa. Kuulemme mitkä ovat Brunetin lempipaikat, ohitamme hänen suosimansa baareja ja kahviloita, näemme Brunettin kotitalon, Rialto-sillan, Questuran eli poliisitalon jne. Kierroksen aikana näemme paikkoja vähintään yli puolesta Brunetti-kirjoista. Nautimme lounaan paikallisessa cicchetti-ravintolassa, jossa usein ei ole edes ruokalistaa. Ravintolassa syödään sitä mikä sinä päivänä on tuoreinta ja mitä kokki suosittelee! Iltapäivä ja ilta omaa aikaa kierrellä ja tutustua Venetsian kujiin, katuihin ja kauppoihin.

Päivä 3 | Upea veneretki Venetsian saarille

Aamiaisen jälkeen tapaaminen oppaan kanssa hotellin vastaanotossa. Kävelemme yksityisveneen pysäkille ja alkaa kierros Venetsian saarille. Tutustumme päivän aikana kahteen Venetsian saarista: Buranoon ja Torcelloon. Ajamme yksityisveneellä ensin Torcellon –saarelle. Täältä alkoi Venetsian laguunin asutus aikanaan 500-ja 600-luvuilla. Torcellon saari oli mm. Ernest Hemingwayn mielipaikoista, täällä hän vietti talven 1948 kirjaansa luonnostellen. Torcellon saarella näemme pienen keskusaukion, jolla sijaitsevat saaren päänähtävyydet: kastekappeli, Santa Maria Assuntan katedraali sekä Santa Foscan kirkko.

Torcellosta matkamme jatkuu kohti laguunin väriläiskää: Buranon saarta. Burano on kuuluista paitsi omasta kaltevasta tornistaan, myös kirkkaista väreistään ja pitsistä. Talot on maalattu eri värisiksi ja ne ovat todella pirtsakka ilmestys kapeiden kanaalien varsilla. Buranon saarella on mahdollista nauttia kahvit omakustannushintaan tai miksipä ei käydä kurkkaamassa Da Romano –ravintolassa, jonne myös Guido Brunetti yritti päästä syömään kirjassa ”Myrskyjen meri”, mutta ei saanut pöytää! Buranosta palaamme takaisin keskustaan noin klo 15.00.

Päivä 4 | Perinteinen kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen teemme ns. perinteisen kaupunkikierroksen Venetsian sydämessä, kävelemme Venetsian kujia ja katuja ihaillen tätä kaunista kaupunkia. Markuksen aukio, upea Markuksen kirkko, Kellotorni Campanile ja muut Venetsian nähtävyydet huokuvat mystiikkaa ja romantiikkaa. Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan keskustaravintolassa. Lounaan jälkeen omaa aikaa, paluu hotellille omin päin.

Päivä 5 | Vapaa aikaa, kotimatka

Aamulla omaa aikaa vaikkapa shoppailla tuliaisia Coin-tavaratalossa Cannareggion alueella tai Brunettin vaimon Paolan ruokakaupassa San Polossa ostamassa tuliaisiksi kotiin kaupungin parhaita juustoja, tuorepastaa ja muita herkkuja… Iltapäivällä kuljetus yksityisveneellä oppaan kanssa hotellilta Marco Polon kentälle (laukunkantopalvelu vie laukut lentokentälle). Paluulento Suomeen.

 

Kuvia

Donna Leonin Venetsia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun