Teemamatkat

Dekkareiden Skåne

Ajankohta
kevät, kesä, syksy
Kohde
Ystad
Pyydä tarjous

Dekkareiden Skåne

Dekkareiden Skåne on teemamatka ruotsalaisten tv-sarjojen ystäville. Etelä-Ruotsin Ystad on komisario Kurt Wallanderin kotikaupunki ja yksi maan johtavista elokuvateollisuuden kaupungeista. Tutustumme kesäisen matkan aikana Wallanderin ja Silta-sarjan kuvauspaikkoihin, vierailemme elokuvastudioilla ja Cinetekin museossa.

Alla matkaohjelmaehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

 

Pyydä tarjous

Majoitus

Suosittelemme Hotel Stationen

1800-luvun asemarakennus toimi vuonna 2009 tärkeänä kuvauspaikana Henning Mankellin huippusuositulle Wallander -rikossarjalle. Elokuvassa poliisiasemana toimineen hotellin huoneet on sittemmin remontoitu vastaamaan filmatisointia. Sijaitsee keskeisellä paikalla Ystadin vanhassa asemarakennuksessa kauppojen, ravintoloiden ja kahviloiden läheisyydessä. Viihtyisissä huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi maksuton Wi-Fi. Hotellin alakerrassa kahvila.

Matkaohjelma

Päivä 1

Suora lento Kööpenhaminaan. Suomenkielinen opas ja bussi odottavat ryhmää lentokentällä. Kaupunkikierros Kööpenhaminassa, iltapäivällä ylitämme Juutinrauman sillan, josta kuuluisan Silta tv-sarjan tapahtumat alkoivat. Matkamme jatkuu Malmön kaupunkikierroksella Silta-sarjan jalanjäljillä. Päivän aikana yhteinen lounas. Ystadissa majoitumme hotelliin, joka on toiminut myös Wallander rikossarjan kuvauspaikkana.

Päivä 2

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan Wallander-sarjan kuvauspaikkoihin. Käymme Nybrostrandissa. Jatkamme matkaa kohti Ale stenar–nimistä nähtävyyttä, joka on yksi Ruotsin suosituimpia kohteita ja yksi Wallanderin lempipaikoista. Alen kivet (ruots. Ales stenar) on laivalatomus eli laivamaisen kuvion muodostava kiviasetelma Ruotsissa, Ystadin kunnassa Vallebergan pitäjän Kåsebergassa. Kirjassa Ennen routaa myös hänen tyttärensä Linda valitsee tämän paikan pohtiakseen ystävänsä Annan katoamista. Matka jatkuu Brantevikiin, jossa Wallander epäonnistui suojellessaan Isa Edengreniä. Läheinen Simrishamin kaupunki mainitaan usein niin kirjoissa kuin elokuvissakin. Kirjassa Kasvoton murha Wallander tapaa Karlstadin kollegojansa hotelli Sveassa.

Jatkamme matkaa ihastuttavaan Kivikin kaupunkiin, jossa järjestetään joka kesä Ruotsin suurimmat markkinat tuhansine kojuineen. Kirjassaan Kasvoton kuolema Henning Mankell on valinnut tämän paikan kulissiksi tapahtumalle, jossa Wallander ja Martinsson hurjan takaa-ajon jälkeen nappaavat syylliset. Kirjan Hymyilevä mies maisemat sijoittuvat näihin maisemiin, Brösarpin ja Kivikin välinen tie mutkittelee kumpuilevien maisemien läpi. Tien viereiseltä parkkipaikalta voi kivuta kukkuloille ja nauttia Skånen maalaismaisemista. Yhteinen lounas päivän aikana. Illaksi paluu hotellille.

Päivä 3

Ystadin kaupunkikierros, käymme myös Kåsbergassa ja Österlenin alueella sekä Cineteket elokuvamuseossa ja Ystadin elokuvastudioilla. Lounas ja kuljetus Kööpenhaminan lentokentälle. Bussi kulkee upeaa rannikkoreittiä pitkin Svarten ja Abbekåsin pienten kaupunkien kautta, jotka ovat myös esiintyneet Wallander.elokuvissa. Suora lento Helsinkiin.  

 

 

Kuvia

Dekkareiden Skåne kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun