Kiertomatkat

Valloittava Pohjois-Irlanti

Valloittava Pohjois-Irlanti

Iso-Britanniaan kuuluva Pohjois-Irlanti valloittaa matkailijan vieraanvaraisuudellaan ja vaihtelevalla luonnollaan. Dramaattinen rannikko jyrkkine kallioineen vaihtuu upeisiin puutarhoihin kukkaloistoineen ja palmuineen ja vihreät havupuumetsät muuttuvat puuttomiin korkealla sijaitseviin turvesoihin.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Pohjois-Irlannin pääkaupungin Belfastin lähihistoria on traaginen ja 1970-luvun tapahtumat ovat vielä tuoreessa muistissa. Belfastin katoliset ja protestanttiset alueet ovat jo rauhoittuneet mutta Länsi-Belfastin alueella on seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta.

100 vuotta Titanicin uppoamisen jälkeen avattiin Belfastiin maailman suurin Titanic Experience näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus rakennettiin, sen neitsytmatka ja uppoaminen. Näyttely sijaitsee 6 eri kerroksessa ja sisältää 9 eri galleriaa. Titanic aluksen malliin rakennetusta näyttelystä on erinomaiset näkymät vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen Titanic alus rakennettiin. Täältä näkyy myös Lagan joki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle matkalleen.

Belfast on tänä päivänä vilkas rannikkokaupunki irkkupubeineen ja ostoskatuineen. Rosoinen menneisyys näkyy kuitenkin edelleen. Belfastin loisteliaimmat rakennukset ovat peräisin viktoriaaniselta ajalta. Esimerkiksi kaupungin kuuluisin pubi, The Crown Liquor Salonin (46 Great Victoria Street) sisustus on pidetty pitkälti alkuperäisessä pröystäilevän krumeluurisessa asussaan. Kukin seurue saa nauttia Guinnessinsa omassa rauhassaan pienissä puuovin suljettavissa looseissa. Lyhyen kävelymatkan päässä ydinkeskustassa Botanic Avenuen varrella on paljon ruokapaikkoja ja baareja sekä erikoisempia ostosmahdollisuuksia, mm. pelkkiin dekkareihin erikoistunut kirjakauppa No Alibi.

Causewayn rannikkotie on valittu usein maailman kauneimpien maisemareittien listalle. Reitin varrelle jäävät mm. Glencloy, Glenariff, Glenballyemon, Glencort ja Glentaisie – jokainen kylä on kuin suoraan postikortista.

Kymmenien tuhansien basalttipylväiden Giant’s Causeway Antrimin rannikolla on monelle matkan kohokohta. Luonnonmuodostelma koostuu kuusikulmaisista basalttikivistä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa.

Bushmillsin kylässä toimii vuonna 1608 perustettu The Bushmills Distillery, maailman vanhin tislaamo, jolla on lisenssi viskin valmistamiseen. Kierroksen jälkeen maistellaan viskiä ja tislaamon tuotteita voi myös ostaa mukaan.

Londonderry tai lyhyesti vain Derry on koko Irlannin saaren ainoa muurien ympäröimä kaupunki ja mukana UNESCOn historiallisten nähtävyyksien listalla. Kaupungissa on vilkas kulttuurielämä.

Pohjois-Irlannin maisemat houkuttelevat myös elokuva- ja tv-maailmaa – suureen suosioon Suomessakin noussut tv-sarja Game of Thrones kuvataan pääosin täällä.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun