Kiertomatkat

Amalfin rannikko

Kohde
Amalfi
Pyydä tarjous

Amalfin rannikko

Etelä-Italiassa sijaitseva Amalfin rannikko on yksi maailman kauneimmista ja ainutlaatuisimmista alueista sekä maisemallisesti että kulttuurihistoriallisesti. Tällä matkalla näet Sorrenton, Pompejin, Napolin ja Caprin saaren.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Montecassinon luostari ja lounas

Aamulento Helsingistä Roomaan, jossa ryhmää vastassa on suomenkielinen paikallisopas. Pysähtyminen Montecassinon upealla luostarialueelle ja lounas Cassinossa. Jatkamme matkaa aina Sorrentoon saakka, jossa majoitumme.

Päivä 2 | Sorrenton kaupunkikierros

Aamiainen. Teemme kävelykierroksen Sorrenton ihastuttavassa vanhassa kaupungissa. Ihailemme sen historiallisia rakennuksia ja eteläitalialaista ilmapiiriä. Menemme hotellilta historialliseen keskustaan bussilla, mutta itse keskustassa kuljemme jalkaisin, sillä sen kapeille kujille eivät autot mahdu. Paluukuljetus hotelliin tai halukkaat voivat jäädä keskustaan. Loppupäivä vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen tai vaikka alueen perinteisten herkkujen maisteluun.

Päivä 3 | Retki Caprille

Aamiainen. Retki Caprille sisältää kuljetukset, opastuksen, pääsymaksut ja lounaan ruokajuomineen. Päivän ohjelma: Kuljetus Sorrenton satamaan, josta jatkamme laivalla Caprille. Caprilla teemme retken vieraillen sekä Caprilla että Anacaprilla. Tutustumme Huvila Meren rannalla teoksen kirjoittaneen lääkäri Axel Munthen huvilaan. Lounastamme Caprilla ja palaamme illaksi takaisin Sorrentoon.

Päivä 4 | Pompeii, Vesuvius ja viinitilalounas

Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavaramme ja jätämme taaksemme Sorrenton. Ajamme Pompeijin kaupunkiin tutustumaan sen arkeologiseen alueeseen. Kaupunki tuhoutui pahasti Vesuviuksen purkautuessa vuonna 79 jaa ja se on jäänyt ihmeelliseksi esimerkeiksi Rooman ajan rakentamisesta, kulttuurista ja elämästä. Käymme myös tulivuoren tilanteen niin salliessa Vesuviuksen kraaterilla. Retkellä on syytä olla mukavat kengät, jotka eivät kärsi maastossa kävelystä. Lounas retken aikana paikallisella viinitilalla. Illaksi saavumme Napoliin, jossa majoitumme.

Päivä 5 | Napolin kaupunkikierros

Aamiainen. Napolin kaupunkikierros tutustuttaa sen keskustan suurimpiin nähtävyyksiin. Näemme Umberton upean gallerian, kuninkaanpalatsin (ulkoa) aukioineen, kävelemme Spaccanapolia ja käymme myös Napolin kukkuloilla tutustumassa Capodimonten palatsin valtaviin taidekokoelmiin. Lounaaksi syömme pizzaa, koska olemme Napolissa. Pizza on kuulunut Napolin historiaan jo 900-luvulta eli ylituhat vuotta. Pizzeria Brandin olemassaolosta on sen sijaan todisteita jo 1700-luvulta. Juuri tässä historialisessa pizzeriassa tarjoiltiin myös kuningatar Margheritalle pizza, joka yhä kantaa hänen nimeään. Paluukuljetus Roomaan ja lento Helsinkiin.

 

 

Kuvia

Amalfin rannikko kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna