Kokkaile kotona lyonilaisherkkuja

Erityisesti vanhankaupungin Bouchon Lyonnais paikallisravintolat tarjoavat nimenomaan Lyonin omia herkkuja. Heikki ”Hessu” Ursin on Haaga-Helia AMK:n ravintolapalveluiden johtamisen lehtori. Hän vieraili muutama vuosi sitten Les Fines Gueules Bouchonissa nauttimassa erinomaisia klassisia haukiquenelleja hummeri-rapukastikkeessa.  Tässä sinulle resepti, jos haluat tehdä niitä kotona. Ruoan kanssa sopii erinomaisesti Bourgognen alueella tuotettu, kuiva, hedelmäinen Chardonnay-rypäleistä valmistettu valkoviini. Kokeile näitä reseptejä kotona!

Haukiquenellit

 4 ANNOSTA
750 g haukifileitä
3 valkuaista
2 dl kermaa
suolaa, valkopippuria ruohosipulia hienonnettuna
kalalientä kypsentämiseen  

Jauha haukifileet hienoksi monitoimikoneessa. Vatkaa valkuaisten rakenne rikki ja lisää ne kalamassaan ohuena nauhana. Lisää kerma ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita vielä ruohosipuli joukkoon ja anna taikinan vetäytyä jääkaapissa ainakin tunnin verran.

Kuumenna kalaliemi lähes kiehuvaksi. Muotoile taikinasta joko kahden lusikan avulla tai kostetuilla käsillä pieniä palleroita. Kypsennä haukipullia 3–5 minuuttia.

Tarjoa haukiquenellit keitettyjen kasvisten ja hummerikastikkeen kanssa.

Keitetyt kasvikset ja hummerikastike

 4 ANNOSTA
1 sipuli, hienonnettuna
1 pieni porkkana
1 pieni palsternakka
1 fenkoli, (n. 1/4)
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyrettä
1 dl valkoviiniä
1 rkl Bong Touch of Taste-hummerifondia
1 dl vettä
2 dl kermaa
kokonaisia kuorittuja katkarapuja ja/tai keitettyä hummerinlihaa

Pilko kasvikset pienemmiksi ja kuullota padassa tomaattipyreen kanssa värin saamiseksi. Kaada joukkoon viini, fondi, vesi ja kerma. Anna hautua 10 minuuttia. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Siivilöi kastike. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä, jos kastike on liian ohutta. Koristele kuorituilla katkaravuilla ja/tai keitetyllä hummerinlihalla.

"Matkalukemista" aihealueittain

Innostu

Metsäalan opintomatkoja

Sanna Wallenius Innostu

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan asiakkuuspäällikkö Hannele Ärväs on ollut mukana jo kolmella...

Kanada vei sydämen

Mia Halonen Innostu

Rakkaus vei toimittaja Mia Halosen Kanadaan. Nyt Mia haluaa esitellä upeaa...

Inspiroidu

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Marika Borg Inspiroidu

Kon-Tiki Tours on tehnyt uraa uurtavaa hyvinvointimatkailuyhteistyötä life coach-valmennuksen Suomeen...

Jalkapalloa, musiikkia ja tyyli-ikoneita

Anna Korpi-Kyyny Inspiroidu

Manchester on rouhea työväenluokkalainen kaupunki, jonka molemmat jalkapallojoukkueet taistelevat voitosta...

Maista

Kokkaile kotona lyonilaisherkkuja

Heikki Ursin Maista

Erityisesti vanhankaupungin Bouchon Lyonnais paikallisravintolat tarjoavat nimenomaan Lyonin omia herkkuja....

Herkku Georgiasta - hachapuri

Lasse Koivunen Maista

Hachapuri on yksi georgialaisen keittiön kuuluisimpia ja suosituimpia herkkuja. Yksinkertainen...

Tutustu

Seniori matkustaa mielellään ryhmässä

Irene Naakka Tutustu

Suomalaiset seniorit matkustavat yhä enemmän ja kaipaavat lomaltaan kulttuuria, sekä...

Tenniksen fani- ja harrastusmatkoja

Timo Saranpää Tutustu

Suomen Tennisliitto (STL) ja Kon-Tiki Tours ovat solmineet yhteistyösopimuksen tenniksen...

Vinkit

Kysy Timolta -palsta

Jaana Raunola Vinkit

Tällä palstalla ryhmämatkatoimisto Kon-Tiki Toursin toimitusjohtaja, yrittäjä  Timo Saranpää vastaa...

Näin syntyy ryhmämatka

Jaana Raunola Vinkit

Ryhmämatkalla pääsee monesti vierailemaan erikoisiin kohteisiin tai kokemaan jotain, jota...

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna