Kulttuuri­matkat

Venetsian kevät taideaarteiden äärellä

Ajankohta
9.3. - 15.3.2025
Kesto
7 päivää
Kohde
Venetsia
Hinta
2237 €
Varaa matka

Venetsia on todellinen taiteen ja kulttuurin aarreaitta

Venetsia on kuin satukirjan sivuilta, sitä sanotaan maailman kauneimmaksi kaupungiksi. Tämä taiteen kaupunki on rakennettu 118 saarelle, joita yhdistää toisiinsa 354 siltaa. Venetsian historia on vähintään yhtä lumoava kuin kaupungin palatsien kyllästämä arkkitehtuuri. Pyhän Markuksen tori,  Canal Grande, Rialton silta, lukuisat pienet kujat ja kanavanvarret sekä laguunin muut saaret kutsuvat tutustumaan lähemmin, pakkaa siis hyvä jalkineet mukaan.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki – Venetsia – Helsinki
 • 23 kg ruumalaukku + 8 kg käsimatkatavaraa
 • 6 yön majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
 • aamiainen hotellissa
 • matkaohjelmassa  mainitut 3 ateriaa viineineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • kuulokkeet retkillä
 • Silja Tuomisen opaspalvelut kohteessa
 • palvelumaksut ja verot

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 460 €
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Silja Tuominen

Valmistuttuani Helsingin Kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi ajauduin matkailualalle. Opiskeluaikana olin jo työharjoittelussa Dublinissa ja Wienissä, jossa jatkoin puolisen vuotta myös yliopistossa. Aurinkomatkojen edustajana aloitin Itävallasta, Jugoslaviasta ja Thaimaasta päätyen Italiaan, jossa löysin humanistin sieluni. Taidehistoria, yleinen ja kirkkohistoria sekä arkeologia muo... Lue lisää

Majoitus

Palazzo San Lorenzo ****

Fondamenta de l’Osmarin, 4981/B,  30122 Venezia  

4* hotelli sijaitsee Venetsian historiallisessa keskustassa, lähellä Pyhän Markuksen aukiota ja Rialton siltaa. Venetsialaiseen palatsiin avatussa hotellissa on baari ja ravintola. Ilmastoiduissa huoneissa on tallelokero, kahvin/teenkeitin, taulu-tv, minibaari ja hiustenkuivaaja. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 9.3. - lauantai 15.3.2025

9.3. sunnuntai | Helsinki – Venetsia – San Marco (L) 

Finnairin suora lento Helsinki-Venetsia klo 07.0509.10. Suomalainen opas on ryhmää vastassa Marco Polon lentokentällä. Sieltä ajamme venetaksilla Venetsian laguunin läpi hotellimme Palazzo San Lorenzo (6 yötä).  Hotelli sijaitsee Piazza San Marcon läheisyydessä aivan Venetsian sydämessä. Markuksen aukion kauneus on ainutlaatuinen, eikä Napoleon suotta pitänyt sitä maailman kauneimpana tanssilavana. Yhteisen tervetulolounaan jälkeen vierailemme San Marcon kirkossa, jonka kultamosaiikkien kattama arkkitehtuuri kertoo maailmankauppaa hallinneen Venetsian yhteyksistä Bysanttiin. Näemme myös lähellä kohoavan San Zaccarian taideaarteineen. Laguunin hienon rantaväylän tuntumassa ohitamme S. Maria della Pietà –kirkon, jonka kuoron ja viulunsoiton opettajana Antonio Vivaldi toimi lähes 40 vuotta. 

10.3. maanantai | Dogen palatsi Huokausten silta Rialton silta (A) 

1400-luvun lopulla Italian niemimaan laajimmalle levinnyt valtio oli Venetsian meritasavalta, La Serenissima. Sen lähes tuhat vuotta jatkunut itsenäisyys ja rauhan takaama vauraus kuvastuu yhä parhaiten tasavallan symbolin Dogen palatsin mahtavissa katto- ja seinämaalauksissa. Huokausten sillan toisella puolen sijaitsivat pelätyt vankilat. Päätämme kierroksen Rialton sillan kala- ja vihannestorille.   

11.3. tiistai | Galleria dell’ AccademiaScuola San Rocco – S. Maria dei Frari (A) 

Kävelemme aluksi tyylikkäiden muotiliikkeiden reunustamia katuja Akatemian sillan yli Galleria dell’Accademian taidegalleriaan. Ensimmäisen Venetsiassa toimineen renessanssitaiteilijan Giovanni Bellinin kautta kehitys johtaa Giorgionen, Tizianon, Veronesen ja Tintoretton maalauksiin. Pienen tauon jälkeen suuntaamme kohti S. Maria dei Frarin goottilaista kirkkoa, joka rakennettiin fransiskaanien pääkirkoksi Venetsiaan. Paitsi taiteilijoiden ja säveltäjien, kuten Tizianon, Antonio Canovan ja Claudio Monteverdin hautoja, näemme myös muutamia varsin huomattavia alttaritauluja. Tizianon teoksesta Marian Ylösnousemus tuli käännekohta maalaustaiteen historiassa. Scuola San Rocco on hämmästyttävin venetsialaisista ”kouluista”. Scuolat olivat maallikoiden perustamia hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka Venetsiassa tarjosivat mahdollisuuden yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen muuten harvainvaltaan perustuvassa järjestelmässä.  Kahdessa kerroksessa olevat kokoontumistilat ovat kauttaaltaan Venetsian tuotteliaimman 1500-luvun maalarin Tintoretton maalausten peitossa. Vierailun jälkeen palaamme vaporettolla Canal Grandea pitkin takaisin. 

12.3. keskiviikko | Vapaapäivä! (A) 

Vapaapäivänä voi käydä omin päin esim. Guggenheimin museossa, Galleria Internazionale d’Arte Modernassa (CaPesaro) tai kierrellä Venetsian lukemattomilla pikkukujilla. 

13.3. torstai | Venetsian laguuni: TorcelloBuranoMurano (A)  

Omistamme päivän veneretkelle laguunin saarilla, joille matkaa taittuu vaporettolla. Torcello on pienuudestaan huolimatta saarista kenties mielenkiintoisin, johtuen harvinaisen hyvin säilyneistä rakennuksista, ennen kaikkea katedraalista, jonka päätyseinää koristaa yhä 1100-1200 luvun bysanttilainen mosaiikki Viimeinen tuomio. Saaren rauhallinen tunnelma luo täydellisen vastakohdan itse Venetsialle.  Buranossa puolestaan kävijän silmää ilahduttavat rakennusten julkisivujen voimakkaat väriskaalat, joiden lomassa voi ihailla saaren kuuluisia pitsituotteita ja karnevaalinaamioita. Lounastauon jälkeen jatkamme Muranoon, vuosituhantisen lasinvalmistuksen perinteen tyyssijaan, jossa on hieno lasimuseo. Veden ja taivaan väliin syntyneen, toistasataa saarta käsittävän kaupungin suuruus on mennyttä, mutta sen kauneus on säilynyt yhtä suurenmoisena niin auringonpaisteessa kuin sateella tai sumussa. 

14.3. perjantai | Padova: Urbs Picta (A, L) 

Ajamme vaporettolla Santa Lucian rautatieasemalle ja matkustamme sieltä päiväretkelle Padovaan, joka on Euroopan vanhimpia yliopistokaupunkeja. Se oli sekä merkittävä taiteen risteyskohta Firenzen ja Venetsian välillä että tärkeä hengellinen keskus. Keskiajan taiteen helmiä edustaa seitsemän freskosarjaa eri puolilla Padovaa, ja niiden ansiosta kaupunki valittiin v. 2020 Unesco-kohteeksi nimellä Urbs Picta eli ’maalattu kaupunki’. Vierailemme aluksi Scrovegnin kappelissa, jossa näemme 30 Giotton maalaamaa kuvatarinaa. Vuonna 2000 päättyneen restauroinnin jälkeen vierailuaika on rajoitettu 15 minuuttiin, jota edeltää sopeuttaminen kappelin mikroilmaan odottamalla 15 min ilmastoidussa läpikulkutilassa. Jatkamme kävelykeskustaan ja vierailemme Palazzo Bon yliopistorakennuksessa, jossa sijaitsee maailman vanhin anatominen teatteri (1594). Aula Magnassa on nähtävänä Galileo Galilein kateederi. Käymme katedraalissa ja sen kastekappelissa, jonka seinät on koristeltu 1300-luvun freskoilla. Keskustorilla sijaitseva keskiaikainen kaupungintalo Palazzo della Ragione on tunnettu 1300-luvun alussa rakennetusta laivan kölin muotoisesta keskussalistaan, jonka seinille maalattiin 1400-luvulla Astrologinen freskosarja. Yhteisen lounaan jälkeen vierailemme Franciscus Assisilaisen oppiveljen ja ensimmäisenä teologiaa opettaneen Antonius Padovalaisen hautakirkossa. 

15.3. lauantai | Scuola San Giorgio – SS. Giovanni e Paolo – Marco Polon lentokenttä – Helsinki (A, L) 

Aamiaisen jälkeen vietämme aamupäivää yhdessä vierailemalla läheisessä Scuola San Giorgiossa, joka on säilynyt alkuperäisenä 1400-luvulta. Alakerran kokoontumissalin seiniä koristelevat Venetsian elämää kuvaavan taiteilijan Vittorio Carpaccion maalaukset. Jatkamme Venetsian Campo SS. Giovanni e Paolon aukiolle, jolla kohoaa Bartolomeo Colleonin ratsastajapatsas 1400-luvun lopulta. SS. Giovanni e Paolon basilika rakennettiin dominikaanien pääkirkoksi 1200-luvulla ja siitä muodostui dogien ja muiden suurmiesten hautakirkko. Yhteisen läksiäislounaan jälkeen ajamme venetaksilla Marco Polon kentälle. Sieltä Finnairin suora lento Helsinkiin klo 19.20-23.10.        

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

9.3.2024  AY1781  Helsinki – Venetsia  07.05-09.10
15.3.2024 AY1784  Venetsia – Helsinki 19.20-23.10

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 30.5.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 14.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Venetsian kevät taideaarteiden äärellä kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun