Kulttuuri­matkat

Torino ja Piemonte - kappale kauneinta Italiaa

Ajankohta
13.10. - 19.10.2024
Kesto
7 päivää
Kohde
Piemonte, Italia
Hinta
2105 €
Varaa matka

Piemonten parhaat palat

Lähde mukaan Piemonten luonnon, kulttuurin, viinien ja herkkujen äärelle.

Torino on kaunis kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Vierailemme maailman toiseksi suurimmassa Egyptiläisessä museossa sekä Automuseossa, jossa voimme nähdä mm. Torinon kuuluisan autotehtaan FIATin malleja vuosien varrelta.  Tutustumme myös Unescon maailmanperintölistalle kuuluviin komeisiin metsästyslinnoihin La Venagiaan ja Stupinigiin. Piemonten alue on tunnettu paitsi viinistä, myös muista herkuista kuten pähkinöistä, juustosta ja herkullisesta valkoisesta tryffelistä. Vierailemme viinitilalla ja maistelemme tilan tuotteita pikkupurtavan kera.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot suorat Helsinki – Milano/Malpensa- Helsinki
 • 23 kg ruumalaukku ja 8 kg käsimatkatavaraa
 • 6 yön majoitus ohjelmassa mainitussa hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiainen hotellissa
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • ohjelman mukaiset 5 ateriaa viineineen
 • viininmaistajaiset pikkusuolaisen kera
 • Silja Tuomisen opaspalvelut kohteessa
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 335 €
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Silja Tuominen

Valmistuttuani Helsingin Kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi ajauduin matkailualalle. Opiskeluaikana olin jo työharjoittelussa Dublinissa ja Wienissä, jossa jatkoin puolisen vuotta myös yliopistossa. Aurinkomatkojen edustajana aloitin Itävallasta, Jugoslaviasta ja Thaimaasta päätyen Italiaan, jossa löysin humanistin sieluni. Taidehistoria, yleinen ja kirkkohistoria sekä arkeologia muo... Lue lisää

Majoitus

BW Plus Hotel Genova ****

Via Paolo Sacchi 14/B, 10128 Torino

Lähellä kävelykatuja historiallisessa rakennuksessa sijaitsevassa hotellissa on kuntosali, spa ja baari. Ilmastoiduissa huoneissa on tallelokero, minibaari, taulu-tv, Wi-Fi, kahvin/teenkeitin ja hiustenkuivaaja.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 13.10. - lauantai 19.10.2024

13.10. sunnuntai | Helsinki-Milano/Malpensa –Torino (L)

Finnairin suora lento Helsingistä Milanoon klo 08.00–10.05. Oppaamme Silja Tuominen on ryhmää vastassa lentokentällä, ja jatkamme noin puolentoista tunnin ajomatkan päähän Torinoon. Nousemme bussillamme Torinon kukkuloille vieraillaksemme yksityisessä 1700-luvun villassa ihastuttavan puutarhan keskellä. Nautittuamme lounaan jatkamme viereiselle kukkulalle ihailemaan alhaalla Po-joen laaksossa levittäytyvää kaupunkia sekä Supergan mahtavaa kirkkoa, jossa on Piemonten-Sardinian kuningaskunnan hallitsijasuvun Savoian mausoleumi. Maailmankuulu arkkitehti Corbusier ylisti Po-jokilaaksossa levittäytyvää Torinoa mahtavan Alppivuoriston edustalla maailman kauneimmaksi.
Majoitumme kävelykeskustan liepeillä sijaitsevaan yksityishotelliin BW Plus Genova (6 yötä).

14.10. maanantai | Torinon kävelykierros (A, L)

Teemme aamupäivällä kävelykierroksen historiallisen keskustan eleganteille kävelykaduille ja aukioille kuten Piazza San Carlo ja Piazza del Castello, joiden pylväskäytävät ja historialliset kahvilat luovat yhä aristokraattisen tunnelman, ja päätämme kierroksen roomalaisajan Torinon kaupunginmuuriin ja teatteriraunioille.  Lähellä sijaitseva kauppatori on Italian suurimpia herkkujen ostospaikkoja. Näemme Torinon kuuluisan barokkitaiteen helmen, S.Lorenzon kirkon, joka rakennettiin alun perin Sindonen, Kristuksen käärinliinan, maailman tutkituimman arkeologisen jäännöksen, säilytyspaikaksi. Näemme myös sen nykyisen sijaintikappelin Tuomiokirkossa, jossa se oli v. 2010 viimeisen kerran esillä.
Yhteisen lounaan jälkeen iltapäivä ja ilta vapaata aikaa nauttia ilmapiiristä kävelykaduilla tai luonnon keskellä Parco Valentinossa Po-joen varrella. Torinon Museo del Cinemassa voi syventyä italialaisen elokuvamaailman historiaan ja kivuta Torinon ikonin, 2 centin kolikossakin kuvatun Mole Antonellianan 167,5 m korkeuteen kohoavalle näköalapaikalle.

15.10. tiistai | Egyptiläinen museo (A)

Aamupäivällä vierailemme joitakin vuosia sitten upeasti restauroidussa Egyptiläisessä museossa, joka on maailman vanhin ja Kairon jälkeen toiseksi suurin. Museon egyptologin opastaman parin tunnin mielenkiintoisen kierroksen aikana saamme tutustua tämän yli 37000 esinettä käsittävän kokoelman helmiin, jotka havainnollistavat eri tavoin egyptiläisten ajattelua ja kulttuuria. Retken päätteeksi istahdamme yhteiselle aperitiiville kaupungin vanhimmassa kahvilassa vuodelta 1780.
Iltapäivällä vapaata aikaa vierailla mm Palazzo Realen näyttävissä ja laajoissa saleissa. Sieltä on sisäänkäynti myös kuuluisaan v. 1997 tulipalossa vaurioituneeseen ja v. 2018 restauroituun Pyhän Käärinliinan/Sindonen Kappeliin, jonka huikea barokkiarkkitehtuuri on tunnetun Guarino Guarinin merkittävin työ.  Näyttävä ja mielenkiintoinen on myös   laaja Armeria Reale, Savoian hallitsijasuvun asekokoelma. Viereisen Hallintopalatsin Palazzo Madaman suurenmoinen paraatisisäänkäynti on 1700-luvun tunnetuimman arkkitehdin Filippo Juvarran mestariteos.

16.10. keskiviikko | La Venaria – Stupinigi metsästyslinnat (A, L)

Torinon liepeillä kohoaa poikkeuksellisen näyttäviä, absoluuttisen yksinvaltiuden symboleina 1600-1700-luvuilla syntyneitä, vapaa-ajan viettoon ja edustamiseen tarkoitettuja residenssejä. Savoian kuningashuoneen rakennuttamat runsaan 10 km päässä keskustasta sijaitsevat metsästyslinnat La Venaria ja Stupinigi ovat kuuluneet vuodesta 1997 lähtien myös Unescon maailman kulttuuriperintölistalle.
1600-luvun lopulla syntynyt Venaria Reale oli Savoian Versailles, joka ei ollut vain metsästykseen, tanssiaisiin ja näyttäviin juhlatilaisuuksiin rakennettu palatsi, vaan laajojen puutarhojen sekä hevosten jalostukseen ja riistan tuotantoon suunnitellun puiston ympäröimä urbanistinen kokonaisuus.  Syksyllä 2017 siellä järjestettiin viikon kestävä G8 kokous.
Lounaan jälkeen vierailemme ‘vaatimattomammin’ pelkäksi metsästyslinnaksi rakennetussa Stupinigissa, joka on ympäröivine puutarhoineen kuuluisan torinolaisen arkkitehdin Filippo Juvarran ylistyslaulu Savoian metsästysharrastuksille. Paluu hotelliin illansuussa.

17.10. torstai | Le Langhen viinialue – Pollenza – Barolo – Alba (A)

Teemme retken Torinon eteläpuolelle Italian parhaimpien viinien Le Langhen alueelle, Unescon maailman luontoperintölistan maisemiin. Pysähdymme tutustumaan Pollenzan jo roomalaisten perustamaan keskukseen, joka oli 1800-luvulla Piemonten-Sardinian kuninkaan Carlo Alberton laajojen feodaalialueiden hallinnollinen tuotantokeskus. 1300-luvulta peräisin oleva linnoitus jälleenrakennettiin uusgoottilaiseen tyyliin, nykyään se on Unescon kulttuuriperintökohde. Täällä aloitti toimintansa v. 2004 Gastronomitieteiden yliopisto ensimmäisenä maailmassa, samoin kuin Slow Food liike.
Maailman punaviinien johtotähti Barolo kasvaa samannimisen viehättävän pikkukylän sekä lähistön kymmenen muun kylän silmää hivelevän kauniilla rinteillä. Sen kanssa laadusta kilpaileva Barbaresco kasvaa Tanaro-jokilaakson alajuoksun parilla muulla paikkakunnalla. Vierailemme Barolon keskustassa sijaitsevissa historiallisissa Marchese di Barolon kellareissa, joissa viinin valmistus aloitettiin 1800-luvun alkupuolella jatkuen tänään kahdeksannessa sukupolvessa.  Vajaan tunnin kellarikierroksen jälkeen maistelemme kolmea talon Barolo-viiniä käsintehtyjen grissinien ja lämpimän pasta-annoksen kera.
Viinikukkuloiden keskellä kohoavat pikkukylät ja keskiaikaiset linnat antavat seudulle aivan erityisen kulttuurileiman. Paitsi viinistään, seutu tunnetaan myös pähkinöistään (Ferrero), juustoistaan ja  ennen kaikkea maailmankuulusta valkoisesta tryffelistään, jonka kansainväliset markkinat ovat parhaimmillaan loka-marraskuussa.   Pysähdymme vielä maineikkaaseen ja eleganttiin Albaan, jossa on vapaata aikaa vierailla mm. herkkuliikkeissä. Paluu illaksi hotelliin.

18.10 perjantai | FIATin Lingotto/Pinacoteca Agnelli ja Automuseo (A, I)

Aamupäivällä vierailemme parin metropysäkin päässä sijaitsevassa Lingottossa, vuosina 1915- 1982 toimineessa Fiatin tärkeimmässä tehdasrakennuksessa, joka on nykyisin laaja monitoimi- ja kauppakeskus. Maailmankuulu arkkitehti Renzo Piano suunnitteli rakennuksen katolla olevan koeajoradan yläpuolelle v. 2002 avatun, avaruusalusta muistuttavan Agnellin Pinacoteekin, jossa on 25 yksityiskokoelman merkittävintä, kuten Picasson, Renoirin ja Manet’n taideteosta.  Näemme myös rakennuksen katolle 1927 valmistuneen max 90 km/t. mahdollistavan asfalttisen koeajoradan. Jatkamme varttitunnin kävelymatkan päässä olevaan kuuluisaan Automuseoon tutustumaan noin 200 auton kokoelmaan ja autoteollisuuden historiaan.
Iltapäivä vapaata viimeisille ostoksille tai vaikkapa vierailulle modernin taiteen galleriassa Galleria Civica d’Arte Moderna e Contemporanea, joka uusittiin 150-vuotisjuhlavuodeksi 2023. Yhteinen illallinen läheisessä viehättävässä ravintolassa.

19.10. lauantai | Torino – Malpensa – Helsinki (A, L)

Lähdemme paluumatkalle kohti Malpensan lentokenttää, ja matkan varrella nautimme vielä lounaan.  Finnairin suora lento Helsinkiin klo 19.05–23.05.

Ateriat

A=aamiainen,  L=lounas I = illallinen

Lennot

13.10. AY1751  Helsinki – Milano/Malpensa 08.00- 10:05
19.10. AY1756  Milano/Malpensa – Helsinki  19.05- 23.05

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 14.12.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Torino ja Piemonte - kappale kauneinta Italiaa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun