Kulttuuri­matkat

Napolinlahden kevääseen, länsimaisen kulttuurin alkulähteille

Ajankohta
15.2. - 21.2.2025
Kesto
7 päivää
Kohde
Napolinlahti
Hinta
2365 €
Varaa matka

Napoli – Pompeji – Sorrenton niemi – Procidan saari – Amalfin rannikko

Napolin kadut ja aukiot huokuvat historiaa ja kaupungissa on useita maailmanluokan museoita. Lähellä sijaitsee Unescon maailmanperintökohde Pompeji, Vesuviuksen purkauksen seurauksena tuhkan alle jäänyt kaupunki.  Tutustumme myös Napolinlahden upeisiin maisemiin sekä Procidan saareen, joka oli v. 2022 Italian kulttuuripääkaupunki.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan lennot HelsinkiMünchenNapoli-München-Helsinki 
 • 23 kg ruumalaukku + 8 kg käsimatkatavaraa
 • 6 yön majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
 • buffetaamiainen hotellissa
 • matkaohjelmassa  mainitut 4 ateriaa viineineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • kuulokkeet retkillä
 • Silja Tuomisen opaspalvelut kohteessa
 • palvelumaksut ja verot

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 440 €
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Silja Tuominen

Valmistuttuani Helsingin Kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi ajauduin matkailualalle. Opiskeluaikana olin jo työharjoittelussa Dublinissa ja Wienissä, jossa jatkoin puolisen vuotta myös yliopistossa. Aurinkomatkojen edustajana aloitin Itävallasta, Jugoslaviasta ja Thaimaasta päätyen Italiaan, jossa löysin humanistin sieluni. Taidehistoria, yleinen ja kirkkohistoria sekä arkeologia muo... Lue lisää

Majoitus

Roayl Continental ****

Via Partenope 38/44 80121 Napoli

4* hotelli Napolin rantakadulla, kävelymatkan päässä kulttuuri- ja ostosalueelta. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus. Ilmastoiduista huoneista avautuu näkymä Napolinlahdelle. Huoneissa on tallelokero, tv, minibaari, maksuton Wi-Fi ja hiustenkuivaaja. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 15.2. - perjantai 21.2.2025

15.2. lauantai | Helsinki – Napoli (L) 

Lufthansan lennot Münchenin kautta Napoliin klo 07.0012.15. Oppaamme Silja Tuomisen kanssa ajamme tilausbussilla Napolin yläpuolelle rakennettua näköalatietä, ensin Pozzuolin lahdelle ja sieltä Posillipon niemeltä alas Vesuviuksen kruunaaman Napolinlahden rantabulevardille ja kaupungin keskustaan. Majoitumme meren äärellä sijaitsevaan hotelliimme Royal Continental **** (6 yötä). Yhteisen tervetulolounaan jälkeen teemme kävelykierroksen keskustassa. Piazza Plebiscitoa reunustavat kuninkaanlinna ja Pantheonin innoittama S. Francesco di Paolan kirkko. Toinen keskeinen aukio on Piazza del Municipio, jonka varrella sijaitsee 1400-luvulla rakennettu Castel Nuovo. Näemme San Carlon oopperatalon ja sitä vastapäätä 1800-luvulla rakennetun kultakoristellun, katetun pasaasin Galleria Umberto I. Via Partenopen hotellien reunustamalla rantabulevardilla kohoaa normannilinnoitus Castel dell’Ovo, jonka kupeessa on kalastajasatama. 

16.2. sunnuntai | Capodimonten ja Vomeron kukkulat Capodimonten taidemuseo (A) 

Omistamme aamupäivän Capodimonten kukkulalle, jossa puiston keskellä sijaitsee yksi Euroopan merkittävimpiä taidemuseoita. Pohjana on roomalaisen Farnese-suvun valtava yksityiskokoelma, johon kuuluu Tizianon ja muiden renessanssitaiteilijoiden maalauksia ja antiikkiesineistöä. Capodimonten palatsi oli myös Napolin kuningashuoneen viimeisten kuninkaiden asuinpalatsi. Siltä ajalta näemme edustussaleja ja kuningasperheen jäsenten muotokuvia. Jatkamme maisemakierrokselle Vomeron kukkulalle, jolla kohoavat 1500-luvulla rakennettu kuusikulmainen puolustuslinnoitus Castel Sant’Elmo ja 1600-luvun barokkiluostari Certosa di San Martino. Napolinlahti avautuu kaikessa mahtavuudessaan Vesuviuksen juurelta Sorrenton niemelle ja Pozzuolin lahdelle. Etäämpänä näkyvät Capri ja Ischia. Laskeudumme hammasratajunalla (funicolare) takaisin historialliseen keskustaan.  

17.2. maanantai | Napolin historiallinen keskusta ja arkeologinen museo (A, L) 

Aamupäivällä teemme kävelykierroksen toisenlaiseen historialliseen keskustaan, jossa kirkkojen runsaus täydentää Napolin moninaista ilmettä. Aloitamme San Gennaron tuomiokirkosta ja sen lähellä olevasta Pio Monte della Misericordiasta, jossa näemme Caravaggion alttaritaulun Seitsemän Laupeudentekoa. Jatkamme napolilaista barokkia edustavaan Cappella Sanseveroon, sieltä Santa Chiaran fransiskaanikirkkoon ja edelleen Chiesa Nuovan jesuiittakirkkoon. Yhteisen pizzalounaan jälkeen vierailemme Arkeologisessa museossa. Vesuviuksen purkautumisessa v. 79 jKr. tuhoutuneen seudun korkeasta elintasosta kertovat tuhkasta ja laavasta esille kaivetut freskot, mosaiikit, pronssi-, hopea- ja lasiesineet.  

18.2. tiistai | Pompeji – Villa di Poppea (A, L) 

Päiväretkellä tutustumme Unescon maailman kulttuuriperintökohteeseen Pompejiin. Tuhkan alle hautautuneen, n 60 hehtaarin laajuisen kaupungin arkeologiset kaivaukset ovat paljastaneet hämmästyttävän hyvin suovaviivaiset kadut ja kapeammat kujat liiketiloineen ja viinitupineen, keskusaukion Forumin temppeleineen ja basilikoineen, lukuisat kylpylät, suuren teatterin ja pienemmän konserttisalin. Parhaan kuvan korkeasta elintasosta antavat yksityiset kodit, domukset, kuten Faunin talo ja Vettiusten talo – jälkimmäinen on hiljattain avattu lähes 10 vuoden restaurointien jälkeen. Kävelemme pääkatua pitkin kaupungin laidalta toiselle ensimmäiseen antiikin ajan amfiteatteriin, joka rakennettiin ensimmäisellä vuosisadalla eKr. Yhteisen lounaan jälkeen vierailemme Villa Poppeassa, mahdollisesti keisari Neron vaimolle kuuluneessa huvilassa, jossa voimme ihailla kauniita alkuperäisiä freskoja. 

19.2. keskiviikko | Procidan saari (A) 

Päiväretkellä tutustumme Napolin ja Ischian välillä sijaitsevaan Procidan saareen, joka oli vuoden 2022 Italian kulttuuripääkaupunki. Saaren pinta-ala on 4 km². Se on viehättävä, kesäisin hyvin suosittu lomanviettopaikka, jossa on kuvattu myös joitain tunnettuja elokuvia. Matkailukauden ulkopuolella saari muodostaa rauhallisen keitaan vastakohtana Napolin kuhinalle.  Matkaamme autolautalla noin 40 minuuttia Procidan satamaan, josta lähdemme tutustumaan kävellen saaren nähtävyyksiin. 1600-luvulla rakennetun kalastajakylän Marina di Corricellan moniväriset, tiiviisti toisiinsa kiinnittyneet talot levittäytyvät amfiteatterin muotoon sataman ympärille. Tilanne on sama kuin Napolinlahdella yleensä: Procidan saaren monimuotoinen kauneus on perua lukuisien tuliperäisten kraatterien toisiinsa sulautumisesta ja vulkaanisen maaperän hedelmällisyydestä. Vapaata aikaa. Palaamme iltapäivällä Pozzuolin lahdelle, antiikin Puteoliin, johon apostoli Paavali muinoin saapui rahtilaivalla haaksirikon kärsittyään. Matkaamme Cumaen junalla takaisin Napoliin.  

20.2. torstai | Sorrenton niemi – Amalfin rannikko – Ravello (A, L) 

Lähdemme kokopäivän kestävälle retkelle Sorrenton niemen hurmaaviin maisemiin. Etelään avautuvalla Amalfin rannikolla pysähdymme hetkeksi kuvaamaan vuorenrinnettä pitkin kiipeävää Positanon kylää, joka on yhä rannikon suosittu lomakohde. Jatkamme Amalfiin, Italian niemimaan ensimmäiseen, 900-luvulla perustettuun meritasavaltaan, jonka vauraudesta kertoo keskustorilla kohoava mahtava katedraali. Jatkamme mutkittelevaa tietä 300 metrin korkeuteen Ravelloon, jossa järjestetään tunnettu Wagner- festivaali. Vierailemme keskiaikaisen linnan raunioilla kohoavassa Villa Rufolossa ja sen upeassa näköalapuutarhassa. Yhteisen lounaan jälkeen on vapaata aikaa kierrellä esim. paikallisen käsin maalatun keramiikan myymälöissä ja istahtaa katukahvilaan. Palaamme mahtavien maisemien kautta Chiunzin solaan, sieltä Vesuviusta ympäröivälle Napolinlahdelle ja takaisin hotelliin. 

21.2. perjantai | Napoli – Helsinki (A) 

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Capodichinon lentokenttää, josta Lufthansan lennot Münchenin kautta Helsinkiin klo 13.00-23.10  

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

15.2.2025  LH2465  Helsinki-München  07.00.08.45
15.2.2025  LH1876  München-Napoli  10.40-12.15
21.2.2025  LH1877  Napoli-München  13.00-14.50
21.2.2025  LH2464  München-Helsinki  19.35-23.10 

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 30.5.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Napolinlahden kevääseen, länsimaisen kulttuurin alkulähteille kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun