Kulttuuri­matkat

Jouluinen Krakova

Ajankohta
3.12. - 7.12.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Krakova
Hinta
1398 €
Varaa matka

Taidetta, kulttuuria, historiaa ja tunnelmallinen joulutori

Matkaamme keskiaikaiseen Krakovaan, yhteen Puolan yksi vanhimmista kaupungeista.
Viehättävä Krakovan kaupunki tarjoaa lukuisia kiinnostavia nähtävyyksiä.  Matkan aikana vierailemme elokuvastakin tutussa Schindlerin emalitehtaassa, joka on muutettu juutalaismuseoksi, sekä Wawelin 1300-luvulla rakennetussa Puolan kuninkaiden linnassa, joka on myös maailman ensimmäinen Unescon maailmanperintökohde. Krakovan nimi juontaa juurensa legendasta: sen mukaan kuninkaan linnan alapuolella olevassa luolassa asui Smok-niminen lohikäärme, jonka neuvokas suutari Krak sai kukistettua. 
Aistimme jouluista tunnelmaa torilla ja maistelemme Juran alueen viiniä. 
Tule mukaan! 

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki – Krakova – Helsinki
 • 23 kg ruumalaukku + 8 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus ohjelmassa mainitussa hotellissa
 • buffetaamiainen
 • matkaohjelmassa  mainitut 4 ateriaa viineineen
 • viininmaistajaiset ja pientä suolaista
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
 • palvelumaksut ja verot

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 280 €
 • muut palvelut

Majoitus

Hotel Indigo Krakow - Old Town ****

Filipa 18, Krakow 31-150  

Hotelli sijaitsee Krakovan ydinkeskustassa historiallisessa talossa, joka on rakennettu vuonna 1836. Hotelli on vain lyhyen kävelymatkan päässä Galeria Krakowska ostoskeskuksesta ja vanhan kaupungin porteilta. Hotellin Filipa 18 -ravintolassa on tarjolla moderneja puolalaisia ruokia. Asiakkaat voivat myös nauttia drinkin U-baarissa.
Yksilöllisesti sisustetut huoneet ovat saaneet vaikutteita Matejkon ja Wyspiańskin kaltaisten taiteilijoiden töistä. Huoneissa on taulu-tv, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä kylpyhuone, jossa on suihkukaappi.  

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 3.12. - lauantai 7.12.2024

3.12. tiistai│ Saapuminen Krakovaan – kaupunkikierros – majoittuminen (L)

Finnairin lento Helsingistä Krakovaan 07.05–08.10. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Krakovan lentokentällä. Jatkamme suoraan kaupunkikierrokselle, jonka aikana tutustumme kukkulalla kohoavaan Wawelin kuninkaanlinnaan. Sen rakennuttaja kuningas Kasimir III loi Puolan suurvalta-aseman. Hänen aikanaan julkaistiin maan ensimmäinen lakikokoelma ja perustettiin Krakovan yliopisto. Vierailemme kuninkaallisissa huoneistoissa ja aarrekammiossa, jossa säilytetään kruunajaismiekkaa Szczerbiec. Linnan vieressä sijaitseva Wawelin katedraali on Puolan kansalliskirkko, jonne kuninkaat on haudattu. Jatkamme kävellen vanhaan kaupunkiin, jossa tutustumme aivan Krakovan sydämessä sijaitseviin Jagellon yliopistoon sekä Pyhän Marian kirkkoon. Kaupungin suurin joulutorialue on Vanhassa kaupungissa Rynek Glownyn alueella, jossa on upeasti koristettu joulukuusi ja paljon joulukojuja, joista voi ostaa lämmintä punaviiniä, joulukoristeita ja joulumakeita. Nautimme lounaan vanhassa kaupungissa. Majoittuminen hotelliin HOTEL INDIGO KRAKOW Old Town **** (4 yötä).  (L) 

4.12. keskiviikko│ Juutalaiskortteli ja museovierailut (A, L) 

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Krakovan juutalaiskortteliin Kazimierziin, joka on perustettu vuonna 1335 ja saanut nimensä kuningas Kasimirin mukaan. Vierailemme kaupungin synagogassa, jossa kuulemme juutalaisten historiasta ja kulttuurista. Sen jälkeen menemme suuren joukon juutalaisia pelastaneen Oscar Schindlerin entiselle emalitehtaalle (Fabryka Emalia Oskara Schindlera) tutustumaan Steven Spielbergin elokuvan Schindlerin lista (1993) taustoihin sekä tarinan aitoihin paikkoihin. Tila on nykyisin museo, ja valottaa myös juutalaisten kohtaloa natsi-Saksan aikana.
Iltapäivällä vierailemme Czartorzski-museossa, jossa on esillä mm Leonardo Da Vincin tunnettu maalaus Nainen ja kärppä (1488). Museo sijaitsee hienossa renessanssirakennuksessa, jossa on myös antiikin taiteen galleria. Rakennuskokonaisuuteen kuuluu myös luostari. Lounas retken aikana. 

5.12. torstai│ Pieskowa Skala linna (A, L)

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan keskiaikaiseen linnaan, joka sijaitsee noin 35 km Krakovasta pohjoiseen. Linnaa alettiin rakentaa 1300-luvulla, mutta sen monipuolisen ja rikkaan historian takia siinä näkyy useita eri arkkitehtuurityylejä, esimerkiksi italialaista renessanssia. Linnassa on monipuolinen taidekokoelma, joka ulottuu gotiikan ajasta romantiikkaan. Nautimme lounaan retken aikana. 

6.12. perjantai│ Viinitilavierailu (A, I)    

Noin tunnin ajomatkan päästä Krakovasta sijaitsee viinitila Jura, jossa tutustumme paikalliseen viiniin ja puolalaiseen viinikulttuuriin. Maistelemme myös tilan tuotteita pienen suolaisen kera. Retken kesto on noin 5 t. 
Läksiäisillallinen tunnelmallisessa ravintolassa Krakovan vanhassa kaupungissa, jossa nostamme myös maljan Suomen itsenäisyydelle.    

7.12. lauantai│ Kotimatka (A)

Aamiaisen jälkeen lähtö Krakovan lentokentälle, josta paluu Helsinkiin Finnairin siivin klo 08.55–11.45. 

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

3.12. AY1611 Helsinki – Krakova 07.05-08.10
7.12. AY1612 Krakova – Helsinki 08.55-11.45

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 1.9.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Jouluinen Krakova kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun