Kulttuuri­matkat

Firenze – Toscanan helmi

Ajankohta
5.11. - 10.11.2024
Kesto
6 päivää
Kohde
Firenze
Hinta
2220 €
Varaa matka

Historian, taiteen ja kulttuurin kehto

Toscanan pääkaupunki Firenze tarjoaa upeita elämyksiä. Se on kuuluisa upeasta taiteestaan ja historiallisista nähtävyyksistään, maailmankuulut mestariteokset ovat henkeä salpaavaa katseltavaa. Runoilijat ja kirjailijat ovat kohottaneet Firenzen italian kielen ja kulttuurin kehdoksi. Toscanalainen keittiö on täynnä aitoa tunnelmaa ja makuja, joita paikalliset Chianti-viinit täydentävät. Eikä sovi unohtaa muotiakaan, Firenze on tunnettu erityisesti laadukkaista nahkatuotteista.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • lennot Helsinki – München – Firenze – München – Helsinki
 • 23 kg ruumalaukku ja 8 kg käsimatkatavaraa
 • 5 yön majoitus ohjelmassa mainitussa hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • buffetaamiainen hotellissa
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • ohjelman mukaiset 3 ateriaa viineineen
 • Silja Tuomisen opaspalvelut kohteessa
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 295€
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Silja Tuominen

Valmistuttuani Helsingin Kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi ajauduin matkailualalle. Opiskeluaikana olin jo työharjoittelussa Dublinissa ja Wienissä, jossa jatkoin puolisen vuotta myös yliopistossa. Aurinkomatkojen edustajana aloitin Itävallasta, Jugoslaviasta ja Thaimaasta päätyen Italiaan, jossa löysin humanistin sieluni. Taidehistoria, yleinen ja kirkkohistoria sekä arkeologia muo... Lue lisää

Majoitus

Hotel Cellai ****

Via 27 Aprile 52/R – 50129 Firenze

Historiallisessa keskustassa sijaitseva 1800-luvun palatsiin kunnostettu hotelli on lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellissa on kirjasto, baari ja kattoterassi. Ilmastoiduissa huoneissa on äänieristetyt ikkunat, taulu-tv, maksuton Wi-Fi, minibaari ja hiustenkuivaaja. 1-hengen huoneet ovat pieniä, mutta niissä on samat mukavuudet.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 5.11. - sunnuntai 10.11.2024

5.11. tiistai | Helsinki – Firenze (I)

Lennot Helsingistä Münchenin kautta Firenzeen klo 12.45-16.30. Oppaamme Silja Tuominen on ryhmää vastassa Firenzen lentokentällä, josta jatkamme historiallisessa keskustassa sijaitsevaan 4* hotelliimme (5 yötä). Majoittumisen jälkeen lähdemme yhteiselle tervetuloillalliselle, jonka jälkeen teemme vielä pienen kävelykierroksen iltavalaistussa keskustassa.

6.11. keskiviikko | Uskonnollinen Firenze (A)

Firenzen merkittävimpiä nähtävyyksiä on tunnettu San Marcon luostari.  Sen priori Girolamo Savonarola vaikutti aivan 1400-luvun lopussa voimakkaasti Firenzen hengelliseen elämään ja politiikkaan kunnes päätyi polttoroviolle. Luostarin munkkikammioissa näemme hienon varhaisrenessanssin taiteilijan, dominikaanimunkki Fra Angelicon freskoja Jeesuksen elämästä. Vierailun jälkeen tutustumme Michelangelon taiteeseen Akatemian galleriassa, jossa ovat David-veistos sekä neljä paavi Julius II hautamonumenttiin suunniteltua, keskeneräistä Vangittujen hahmoa. Sieltä suuntaamme kohti Tuomiokirkon kupolia, jonka ensimmäinen renessanssin arkkitehti Brunelleschi suunnitteli 1400-luvun alkupuolella. Maailman kolmanneksi suurin kirkko ja sen kastekappeli sekä Giotton kellotapuli hallitsevat historiallista keskustaa marmorilaatoituksin ja veistoksin koristetuilla julkisivuillaan. Täydellisemmän mielikuvan Firenzen suuruudesta saamme kuitenkin vasta joitakin vuosia sitten peruskorjatussa Museo del Duomossa, johon on siirretty Kastekappelin oviparin, paratiisin porttien, kullatut pronssipaneelit sekä Michelangelon Pietà-veistos, Donatellon dramaattinen puuveistos Maria Magdalena ja monet muut aarteet.  Iltapäivällä on vapaata aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin.

7.11. torstai | Medicien ja Michelangelon jäljillä (A)

Medici-suvun kulta-ajan visuaalinen mielikuva tarjoutuu parhaiten Medici palatsin Itämaan tietäjien kappelin, Cappella dei Magi, freskojen välityksellä, jotka Benozzo Gozzoli maalasi 1400-luvun puolivälissä. Ne kertovat samalla Firenzen kirkolliskokouksesta 1439, jonka päävieraat, Konstantinopolin patriarkka ja keisari Johannes Palaiologos on kuvattu loistavissa juhla-asuissaan.
Medici-suvun kotikirkko San Lorenzo on Brunelleschin suunnittelema ensimmäinen renessanssikirkko.  Medici-kappelissa näemme paitsi Michelangelon ensimmäisen merkittävän näytteen hänen arkkitehtuuristaan, myös vaikuttavat veistokset Yö ja Päivä, Aamurusko ja Iltarusko suvun jäsenten Giuliano ja Lorenzo de’ Medicin hautamuistomerkeissä. 400 vuotta hallinneen suvun myöhempien edustajien muistomerkit näemme Suurherttuoiden barokkikappelissa. Kävelemme lopuksi historiallisen keskustan kujien kautta goottilaiseen fransiskaanikirkkoon Santa Croce. Tähän suurmiesten hautakirkkoon on haudattu Michelangelon ohella mm. Galileo Galilei ja Gioacchino Rossini. Iltapäivä on vapaata.

8.11. perjantai | Uffizi-Galleria (A, I)

Omistamme aamupäivän maailman merkittävimmälle renessanssin maalaustaiteen gallerialle. Perehdymme varhaisrenessanssin syntyyn ja sen merkittävimpiin edustajiin kuten Giotto, Piero della Francesca, Filippo Lippi, Sandro Botticelli, Raffaelloon sekä täysrenessanssin mestareihin Michelangeloon ja Tizianoon. 1600-luvun uuden barokin hengen luoja Caravaggio päättää katselmuksemme. Yhteisen illallisen nautimme toscanalaisessa kansanravintolassa.

9.11. lauantai | Chiantin viinialue (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti etelää Firenzen ja Sienan välillä kohoaville Chiantin kukkuloille, Chianti Classico D.O.C.G. -viinin tuotantoalueelle. Saavumme lähes tuhat vuotta maisemaa hallinneeseen Meleton renessanssilinnaan, jonka saleihin ja 1700-luvulta koskemattomana säilyneeseen teatteriin saamme tutustua. Historiallisten viinikellareiden kierroksella näemme myös Vin Santon, kellertävän ”pyhän” viinin kypsyttämistilat. Vierailun jälkeen maistelemme talon kolmea Chianti Classico -viiniä ja Vin Santoa kevyen lounaan kera. Palaamme Firenzeen iltapäivällä.

10.11 sunnuntai | Firenze – Helsinki (A)

Aamiaisen jälkeen lähtö Firenzen lentokentälle, josta palaamme Münchenin kautta Helsinkiin klo 13.05-18.40.

Ateriat

A=aamiainen,  L=lounas I = illallinen

Lennot / Lufthansa ja Air Dolomiti

5.11.2024  LH2461 Helsinki-München 12.45-14.30
5.11.2024  EN8196 München-Firenze 15.15-16.30
10.11.2024  EN8195 Firenze-München 13.05-14.20
10.11.2024  LH2462 München-Helsinki 15.05-18.40

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 27.12.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Firenze – Toscanan helmi kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun