Luontomatkat

Vietnamin lintumatka

Vietnamin lintumatka

Cat Tien kansallispuisto ja Da Lat ylänkö ovat parhaimmat lintukohteet Vietnamissa. Tällä lintumatkalla retkeillään ennen kaikkea näissä kohteissa ja etsitään alueen endeemejä ja lähes endeemejä lajeja.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Matkaohjelma
Päivä 1 | kohti Vietnamia
Matka alkaa.

Päivä 2 | Saavutaan Ho Chi Minh Cityyn – Cat Tienin kansallispuisto
Saavumme Ho Chi Minh Cityyn iltapäivällä paikallista aikaa ja aloitamme matkan Cat Tienin kansallispuistoon, joka sijaitsee kaupungista 150 kilometriä pohjoiseen. Cat Tienin kansallispuisto kätkee sisälleen suurimman jäljellä olevan alueen sademetsää Läntisessä Vietnamissa ja upean monimuotoisuuden lintulajeja ja nisäkkäitä. Kansallispuistossa eläviä uhanalaisia lintulajeja ovat muun muassa vietnamintäpläfasaani, viherriikinkukko ja siniviittapitta. Nähdä voi myös kädellisiä keltaposki gibboneita ja Black-shanked Douc apinoita. Yövymme Cat Tienin kansallispuistossa.

Päivät 3, 4 & 5 | Cat Tien
Vietämme kolme päivää Cat Tienissä, jossa näemme lukuisia lajeja, kuten vietnamintäpläfasaanin, savufasaanin, viherriikinkukon, uurresarvinokan, pikkumarabun, piispahaikaran, siniviitta- ja viherpittoja sekä lähes endeemejä ja laajalle levinneitä lajeja, kuten kyyhkysiä, sulttaanikanoja, ojasuokanoja, kuningaskalastajia, valkosiipi- ja bambutikkoja ja kultakurkkuharlekiineja. Myöhemmin iltapäivällä tarkkailemme lintuja majoituksemme lähistöllä, kuten laosintiheikkötimaleita, tikkoja, viherkyyhkyjä, kehrääjiä ja pöllöjä.

Päivä 6 | Cat Tien – Di Linh
Aikaisin aamulla on aikaa vielä retkeillä Cat Tienissä ennen kuin aloitamme matkan Di Linhin kaupunkia kohti. Di Linhistä lähdemme kohti Deo Suoi Lanhin metsäistä vuoristoa. Vuoristossa on erinomaiset mahdollisuudet tarkkailla Da Latin ylängölle ominaisia lintulajeja, kuten vietnaminnaurutimaleita, viherloistorastaita ja lähes endeemejä Black-crowned Parrotbillejä. Iltapäivän linturetkeilyn jälkeen Deo Suoi Lanhunissa palaamme Di Linhin kaupunkiin yöksi.

Päivä 7 | Di Linh – Dalat
Aamun linturetkeilyn jälkeen ajamme Di Linhistä kohti Dalatia.

Päivät 8, 9 & 10 | Dalat
Seuraavat päivät vietämme Dalatissa, josta löytyy monta erinomaista kohdetta linturetkeilyyn. Neljän päivän ajan Da Latissa keskitymme seitsemään lajiin, kuten Collared ja Orang-breasted Laughingthrushes, vietnaminvihervarpunen, Dalat Shrike Babbler, Grey-crowed Crocias, Vietnamese Cutia, Black-crowed Fulvetta. Myös muitakin lajeja on mahdollista nähdä, kuten Indochinese Wren, Short-tailed Scimitar Babbler White-cheecked Laughingthrushes, Yellow-billed Nuthatch, Black-hooded Laughingthrush. Myös esimerkiksi Grey-bellied Tesia, Blue Pitta,Large Niltava, White-tailed Robin, Lesser Shortwing, Rufous-throated Partridge, Snowy-browed Flycatcher, Blue-winged Minla, Thick-billed and Yellow-vented Flowerpecker.

Päivä 11| Paluu Ho Chi Minh Cityyn ja kotiin paluu
Aamulla lintutarkkailun jälkeen onkin jo aika palata takaisin Ho Chi Minh Cityyn ja lähteä kotiin.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun