Puutarhamatkat

Kukkiva Skåne

Ajankohta
kevät, kesä
Kesto
4 päivää
Kohde
Ruotsi
Pyydä tarjous

Kukkiva Skåne

Puutarhamatkan aikana käymme Etelä-Ruotsin kauneimmissa yksityisissä ja julkisissa puutarhoissa sekä mielenkiintoisissa taimimyymälöissä. Ryhmämatkatoimiston paikallisten yhteistyökumppaneiden avulla pääsemme kurkistamaan kohteisiin, joihin yksittäisellä matkailijalla ei ole pääsyä.

Matkaohjelmaa voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Kööpenhamina–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla ja laivamatkat
  • ohjelman mukaiset sisäänpääsyt, puutarhavierailut ja ateriat
  • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan kohteessa
  • toimitus- ja palvelumaksut

Matkaohjelma

Päivä 1

Aamulento Kööpenhaminaan, jossa opas ja bussi ovat ryhmäämme vastassa. Lähdemme ajelemaan Juutinrauman sillan yli Ruotsin puolelle. Vierailemme ensiksi Sinnesrossa, jossa tutustumme puutarhasuunnittelija Kenth Johanssonin omaan pihaan, joka pyrkii sisäiseen tasapainoon ja mielenrauhaan. Omakustanteinen kahvi -tai lounastauko.

Matkamme jatkuu Ystadiin, jossa seuraava kohteemme on Åbergs Trädgårdin puutarhamyymälä Ystadin kupeessa, noin 5 km keskustasta. Puutarha on ollut vierailijoille auki vuodesta 1872. Myymälää pitää puuhakas pariskunta, jonka intohimona ovat kesäkukat, vihannekset ja perennat. Myymälässä viiniköynnösten alla on kahvila ja hyvä heinäkokoelma. Omistajapariskunnan yksityispuutarha on vieraille avoinna. Kuljetus Simrishamniin, jossa majoittuminen.

Päivä 2

Aloitamme päivän vierailulla Gamla Bryggerietissä Smedstorpissa, joka on sepän, taiteilijan ja suunnittelijan yksityispuutarha. Puutarha on tilava, huolellisesti hoidetun näköinen ja siellä on paljon yksityiskohtia. Seuraavat kohteemme ovat englantilainen puutarha Kivikissä, Svabesholms Kungsgård ja tämän jälkeen Köpingehus Kristianstadissa, jonka muhkeat istutukset ovat tuoneet omistajalle Vuoden puutarha -palkinnon. Päivän aikana yhteinen lounas. Majoittuminen Kristianstadissa First Hotel Christian IV.

Päivä 3

Ensimmäisen vierailumme teemme Jaensons Trädgårdiin Hässleholmissa. Omistaja on innostunut erikoisista ja harvinaisista perhosia houkuttelevista kasveista. Seuraavaksi tutustumme historialliseen ja loisteliaaseen Sofieron linnan puutarhaan, jossa ihailemme loisteliaita koristeistutuksia ja komeaa keittiötarhaa. Linnan yhteydessä myös kahvila. Linnassa valokuvanäyttely, jonka kautta aukeaa paikan historia tähän päivään asti. Päivän aikana omakustanteinen lounastauko. Majoittuminen Comfort Hotel Nouveau Helsingborg.

Päivä 4

Vierailemme aluksi keraamikon puutarhassa Lotties trädgårdissa, Ängelholmissa. Täällä keramiikkaa on kekseliääsi istutusten lomassa. Lisäksi pikkumyymälä, jossa myynnissä pieni valikoima perennoja ja keramiikkaa. Seuraavana Fredriksdalin linna, joka on upea kokonaisuus Helsingborgin kaupungin kupeessa, aivan Sofieron lähellä. Upea ruusutarha, vihannestarha sekä englantilaistyylinen maisemapuutarha. Päivän aikana yhteinen lounastauko. Lopuksi kuljetus lautalla yli Helsingborgista Tanskaan ja lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

 

 

 

Kuvia

Kukkiva Skåne kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun