Puutarhamatkat

Hollannin viehättävät puutarhat

Kesto
4 päivää
Kohde
Hollanti
Pyydä tarjous

Hollannin viehättävät puutarhat

Hollanti tunnetaan omaleimaisena puutarhamaana. Tällä matkalla vierailemme monessa hienossa kohteessa sekä myös preeria- ja heinäistutusten isän, Piet Oudolfin puutarhassa Hummelossa.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

1 päivä

Käymme päivän aikana kolmessa erilaisessa yksityispuutarhassa. Ensimmäisessä kohteessa omistajat ovat luoneet tunnelmallisen ja väreiltään harmonisen yksityispuutarhan. Leikattujen pyökkiaitojen rajaamat yhdeksän erilaista puutarhahuonetta tarjoavat paljon vaihtelevaa katseltavaa: vehreitä varjopaikkoja, auringossa kylpeviä runsaita perennapenkkejä, vesipuutarhan, terasseja, huvimajoja sekä pergolakäytäviä. Päivän toisessa yksityispuutarhassa omistajat kertovat kiinnittäneensä erityistä huomiota lehtien muotoihin ja väreihin, sillä kukinta menee nopeasti ohi. Luodakseen kiinnostavan puutarhan ilman näyttävää kukintaa omistajat ovat istuttaneet paljon pe-rennoja, pensaita ja puita, joiden lehdet ovat sävyltään harmaita, punaisia, keltaisia ja kirjavia. Kolmannessa kohteessa puutarhaa ympäröi vanha kivimuuri, jonka yli avautuu näkymä De Widen -luonnonsuojelualueelle. Romanttisessa cottage-puutarhassa sekä talon edusta että takapiha tulvivat värejä ja kasveja.

2 päivä

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme puutarhavierailuille. Aamun ensimmäinen retkikohteemme on vesipuutarha, jonka alueella on kaikkiaan 50 erikokoista lampea. Näiden ympärille omistaja Ada Hoffman on istuttanut laajan kokoelman perennoja, puita ja pensaita. Seuraava kohde on Mien Ruys Tuinen, jossa vaalitaan Hollannin kuuluisimmman puutarhasuunnittelijan perintöä 30 erilaisessa puutarhahuoneessa. Puutarhassa on myös pieni puutarhamyymälä. Iltapäivällä vierailemme Priona-puutarhassa, jossa ei käytetä lainkaan lannoitteita tai torjunta-aineita. Prionan tyyli tasapainottelee hoidetun puutarhan ja luonnontilaisen alueen rajamailla tuoden uutta ja erilaista näkökulmaa perinteiseen puutarha-ajatteluun.

3 päivä

Ensimmäinen vierailukohteemme on vanhan maatilan puutarha. Tilan emäntä kertoo, ettei puutarha kiinnostanut häntä ensin lainkaan, kun hän naimisiin mentyään vuonna 1985 muutti miehensä maatilalle. Saadakseen villiintyneen puutarhan jonkinlaiseen kuntoon hän teetti sinne puutarhasuunnitelman ja ilmoitti sen tilatessaan, ettei aio nähdä puutarhan eteen paljonkaan vaivaa. Vuosien myötä puutarha on muuttunut täysin, ja nykyisin hän viettää siellä kaiken vapaa-aikansa suunnitellen ja istuttaen aina uusia yhdistelmiä. Seuraava vierailukohteemme on De Wierssen kartano, jota ympäröivät ikivanhat tammet ja pyökit. Kartano on ollut saman suvun hallussa jo yli 300 vuotta. Ruusutarha ja syvännepuutarha ovat 1900-luvun alusta. Toisen maailmansodan aikana rappiolle päässeet keittiötarha ja perennapenkit on kunnostettu vanhaan loistoonsa, ja nykyisin keittiöpuutarhaa ja hedelmätarhaa hoidetaan luomumenetelmin. Syömme talossa yhteisen lounaan, jonka jälkeen opastettu kierros. Iltapäivällä vuorossa on vielä De Boschhoeven taimisto, jonka näytepuutarha ja koristeellinen keittiötarha ovat loppukesästä parhaimmassa loistossaan.

4 päivä

Aamulla suuntaamme ensimmäiseksi Hummeloon, Piet ja Anja Oudolfin kuuluisaan puutarhaan, joka tämän vuoden jälkeen suljetaan kokonaan vierailijoilta. Piet Oudolf tunnetaan koristeheiniä ja vapaamuotoisia perennaistutuksia yhdistävän preeriatyylin kehittäjänä, ja hänen suunnittelemansa puutarhat ovat suosittuja matkailukohteita kaikkialla maailmassa. Yhteinen lounas puolen päivän aikaan. Iltapäivällä vierailemme vielä paluumatkalla Amsterdamiin laajassa yksityispuutarhassa Barneveldissä. Puutarhasta löytyvät laajojen perenneistutusten lisäksi varjopuutarha, pensaspuutarha ja kasvihuone. Kuljetus lentokentälle ja kotiinpaluu.

Huom! Koska puutarhat ovat laajoja ja niissä kävellään paljon, matka ei sovi liikuntaesteisille.

Kuvia

Hollannin viehättävät puutarhat kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun