Puutarhamatkat

Amsterdam ja Keukenhof

Ajankohta
Kevät
Kesto
4 päivää
Kohde
Amsterdam
Pyydä tarjous

Amsterdam ja Keukenhof

Keukenhofin kukkapuisto on monen puutarhaharrastajan toivematkakohde. Keväällä tulppaaneja tulvillaan oleva puisto on todella suosittu eli Amsterdamin ryhmämatkan varaukset kannattaa tehdä ajoissa. Ota yhteyttä ja kysy lisää puh. 09 466300.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 │Helsinki – Amsterdam

Suora lento Amsterdamiin. Saapuminen Amsterdamin lentokentälle, jossa suomenkielinen opas ryhmää vastassa. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen opastetulla kaupunkikierroksella ja kanavalaivalla risteillen samalla lounasta nauttien. Risteilyn jälkeen majoittuminen hotelliin ja ilta vapaata aikaa.

Päivä 2│ Keukenhof

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kuuluisaan Keukenhofin kukkapuistoon, joka sijaitsee Lissessä. Lisse on Alankomaiden kukkasipulituotannon keskus. Hollanti hallitsee 65 prosenttia kukkasipulien maailmankaupasta, viennin arvo on vuosittain yli 700 miljoonaa euroa. Suurin osa viennistä suuntautuu Euroopan maihin, mutta tärkeä kauppakumppani on myös Yhdysvallat; Suomen myynnin osuus on noin kymmenen miljoonan euroa.

Nimi Keukenhof tarkoittaa keittiöpuutarhaa. Alueen omisti 1400-luvulla hollantilainen herttuatar Jacoba van Beieren, jonka palvelusväki sai puutarhasta vihannekset, hedelmät ja yrtit linnan keittiön tarpeisiin. 1800-luvulla Keukenhof muutettiin puistoksi, jonka kiemurtelevat polut ovat yhä puiston perustana. Nykyinen toiminta alkoi toisen maailmansodan jälkeen, kun hollantilaiset kukkasipulien kasvattajat halusivat esitellä uusia jalostustyön saavutuksia. Nykyisinkin valitut kukkasipulien tuottajat toimittavat Keukenhofiin sipuleitaan, joista suunnitellaan vuosittain vaihtuvan teeman mukainen keväinen spektaakkeli. Sipulit (kaikkiaan noin 7 miljoonaa) on istutettu huomioiden eri lajien kukinta-ajat, korkeus, värit jne; siten taataan että koko sesongin ajan on kävijöille varmasti nähtävää. Alueella on myös katettuja paviljonkeja, joissa vaihtuvia kukkanäyttelyitä; levähtää voi joissakin alueen kahvila-ravintoloissa ja kotiinviemiset löytyvät matkamuistomyymälöistä. Päivän aikana nautitaan lounas. Paluu hotelliin ja ilta omaa aikaa.

Päivä 3 │ Canal House & Garden Tour

Aamupäivällä teemme Canal House & Garden Tour -kierroksen ja tutustumme salaisiin puutarhoihin. Mahtavien kanavanvarsitalojen takaa on lähes poikkeuksetta aina löydettävissä vihreä keidas keskellä kaupunkia. Kierros tehdään joko historioitsijan taikka puutarhasunnittelijan johdolla (englanniksi). Mukana on suomalainen paikallisopas, joka tulkkaa tarvittaessa ja vastaa ryhmän kysymyksiin ja keskusteluissa.

’Golden Bend’ – Herengracht kanavan kääntyvä mutka – on kaupungin fiineintä ja kalleinta aluetta. Niinpä juuri täältä julkisivujen takaa löytyvät myös mahtavimmat puutarhat. Kierroksen aikana kertyy tietoutta 1600-luvulta aina nykypäivään, aiheina niin arkkitehtuuri, sisustus, puutarhasuunnittelu kuin rikkaiden perheiden elintavat.

Vierailukohteet voivat vaihdella, kierros suunnitellaan räätälintyönä käytettävissä olevan ajankin mukaan (peruskierros noin 2 tuntia). Yhteinen lounas, ennen loppupäivän vapaata omatoimista kaupunkiin tutustumista.

Päivä 4 │ Clara Maria juustola ja kotimatka

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus aamupäivällä. Clara Maria on 150 vuotta toiminut maatila Amstelveenissa, Amsterdamin keskustasta lounaaseen. Vanha alkuperäinen tallirakennus on muutettu puukenkäverstaaksi ja juustolaksi, molemmissa tuotteet valmistuvat edelleen perinteisin menetelmin. Juustolassa vastalypsetty maito kootaan suureen sammioon, jossa tilan Gouda-juustot saavat alkunsa; joukkoon lisätään mausteeksi vaikkapa valkosipulia, mustapippuria, sinapinsiemeniä, yrttejä, kuminaa jne. Kierroksen aikana mahdollisuus tietysti myös maistiaisiin. Puukenkäverstaalla voi nähdä koko prosessin ’halosta kengäksi’, käsityöläisillä edelleen vanhat työkalut käytössä. Valmiita tuotteita – juustoja sekä puukenkiä – voi ostaa tilan matkamuistomyymälästä. Ennen lentoasemalle siirtymistä nautitaan lounas.

Päivän lopuksi kuljetus lentoasemalle josta suora lento Helsinkiin.

 

Kuvia

Amsterdam ja Keukenhof kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna