Luontomatkat

Itä-Puolan luonto

Itä-Puolan luonto

Toukokuinen retki Itä-Puolaan, joka on jo alkukesää Puolassa ja kasvi- sekä hyönteismaailmassa on paljon nähtävää. Lintumaailman tropiikin muuttajat, kuten sininärhi, sarakerttunen sekä mehiläissyöjä, ovat kaikki palanneet. Tikkojen rummutus on kiivaimmillaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Biebrza-joelle (Majavajoki) nousee tulva, joka peittää alleen kymmenien neliökilometrien laajuiset rentukan keltaiseksi värjäämät luhtaniityt. Tuhannet vesilinnut lepäilevät luhdilla, kiljukotkien valtakunnassa. Alkukesä on Puolassa uljaimmillaan. Kaikkialla on heleänvihreää ja lämpötilat ovat jo iltapäivällä kesäisiä. Turilaat surisevat tammistoissa. Tulva on jo laskemassa Biebrza-joella, tuhannet valkosiipi- ja mustatiirat ovat palanneet. Kiljukotkat, mustahaikarat ja jalohaikarat saalistavat sammakoita. Ruoikoiden erikoisuus on sarakerttunen, jonka maailmankannasta kolmannes pesii täällä.

Matkalla on kaksi pääkohdetta:
– Biebrza- ja Narew-jokien laaksot laajoine tulvaniittyineen ja luhtineen (noin 1200 km2 luhtia!)
– Bialowieczan metsäalue on kaikkiaan noin 1600 km2 laaja, siitä puolet sijaitsee Valko-Venäjällä. Täysin luonnontilaisena on säilynyt Puolan puolella vain noin 200 km2.

Matkaohjelma

Päivä 1
Saapuminen Varsovaan klo 10.25, bussi on vastassa lentokentällä. Pieni kierros Vanhassa Varsovassa ja siirtyminen Biebrza-joen luhdille (200 km koilliseen), majoittuminen majatalossa luhtien etelärannalla.

Päivä 2
Retkeilyä Narew-jokilaakson laajoilla tulvaniityillä ja luhdilla – haikaroiden, vesilintujen ja kahlaajien valtakunnassa. Iltapäivällä retki Biebrza-joen luhtien itärannalle majavan ja hirven valtakuntaan. Majoittuminen toisessa majatalossa.

Päivä 3
Aamuretki vielä luhdille, sitten siirtyminen Bialowiezan kansallispuistoon. Matkalla pysähdytään useasti: Tykocinin historiallinen juutalaiskaupunki, Tykocinin kattohaikarayhdyskunta, Narew-jokivarren vanhat säilyneet ortodoksikylät. Yö vietetään majatalossa metsäalueen pohjoislaidalla.

Päivä 4
Retkeilyä Bialowiezan metsän pohjoisosissa tikkojen ja metsälintujen perässä. Vastaan voi kävellä myös visentti, saksanhirvi tai susi. Viimeiset yöt vietetään majatalossa Bialowiezan kirkonkylässä.

Päivä 5
Varhainen aamuretki Bialowiezan kansallispuiston tiukasti suojeltuun osaan, missä liikkuminen on sallittu vain polkuja pitkin. Todellinen aarniometsä liki 700-vuotisine puuvanhuksineen, tämä on Euroopan ainoa säilynyt alankomaiden ikimetsä. Iltapäivällä linturetkeilyä Narewka-jokilaaksossa, jossa on runsaasti petolintuja.

Päivä 6
Retkeilyä Bialowiezan metsän eteläosassa – pienten metsäjokien varsilla ja vanhoissa tammikoissa. Iltapäivällä tutustuminen Bialowiezan kylään: vanhoja taloja, tsaarin lomakylä, ortodoksikirkko, metsäopiston pihassa pesii vihertikka. Illalla on perinteinen sauna.

Päivä 7
Retkeilyä Bialowiezan metsän eteläosassa: suojeltujen ja suojelemattomien metsäalueiden vertailua. Jalopuumetsien kevätkukkijat ja hyönteiset.

Päivä 8
Vielä ehditään metsäretkelle. Iltapäivällä paluu Varsovan lentokentälle (280 km). Iltakoneella Helsinkiin. Jos jää aikaa, käydään bongaamassa syyriantikka ja etelänsatakieli varsovalaisesta puistosta.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Rauni Tirri puh. 050 5914764 tai rauni@kontiki.fi

Hintaan ei lisätä palvelu- ja toimitusmaksuja. HUOM! Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus. Matkavakuutus on hyvä ottaa jo matkan varauksen yhteydessä, jotta mahdollinen peruutusturva astuu voimaan. Matkalla tarvitaan passi tai virallinen henkilötodistus, joka on voimassa 3 kk matkan päättymisen jälkeen.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna