Luontomatkat

Luonnonkaunis Borneo

Kohde
Borneo
Pyydä tarjous

Luonnonkaunis Borneo

Sabah on pieni ihme. Vuosisatoja Borneon trooppinen saari säilyi salaperäisenä, mystisenä ja kartoittamattomana alueena, jonka rannikoita kiinalaiskauppiaat purjehtivat tarjoten kauppatavaraa sisämaassa asuville alkuperäiskansoille.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Maailman kolmanneksi suurin saari sisältää viidakon peittämiä vuoria, tiheitä ja kosteita sademetsiä sekä ainutlaatuisen kasvi- ja eläinmaailman. Läpitunkemattomien trooppisten metsien peittämä Borneo on luontomatkailijan paratiisi. Borneon eteläosat kuuluvat Indonesialle ja pohjoisosat Malesialle ja Bruneille. Saari on hyvin vuoristoinen, korkein huippu Kinabalu kohoaa 4 175 metrin korkeuteen. Borneossa asustelee sarvikuonoja, norsuja, gibboneita, orankeja, krokotiilejä, erilaisia liskoja ja kilpikonnia.

Eurooppalaiset tutustuivat Borneoon portugalilaisten kautta 1500-luvun alussa, seuraavalla vuosisadalla hollantilaiset ja englantilaiset liittyivät saaresta kilpailevien joukkoon. Parisataa vuotta kestäneiden taistelujen lopputuloksena hollantilaiset haukkasivat leijonanosan Borneosta. 1800–1900 -lukujen vaihteessa lännestä tulleet siirtolaiset asuttivat hajanaisia ranta-alueita, ja kirjoittivat outoja tarinoita saaren pääkallonmetsästäjistä. Vielä nytkin voit kokea historian siipien havinaa trooppisen ja silkinpehmeän illan pimentyessä ja viidakon äänien hiljalleen vaimetessa.

Sabahissa suojellaan luontoa ja eritoten uhanalaiset orangit ovat hellyttävä näky. Nokkelat ja älykkäät punaturkit osaavat esimerkiksi juoda mukista ja sahata puuta. Orangit ovatkin monelle matkan kohokohta.

 

Kuvia

Luonnonkaunis Borneo kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun