Kulttuuri­matkat

Yllättävä Andalusia

Yllättävä Andalusia

Aurinkorannikko on ollut matkailijoiden suosiossa jo 1950-luvulta lähtien. Valtteina ovat pitkät hiekkarannat, hyvät ostosmahdollisuudet ja monipuoliset nähtävyydet. Andalusia on ympärivuotinen kohde, varhaiskevät ja myöhäissyksy ovat mainiota aikaa – ilma ei ole liian kuuma ja on mukava kiertää nähtävyyksillä, kun ne eivät ole liian täynnä turisteja.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Andalusiassa ei tekeminen lopu kesken. Granadan Alhambran palatsi vie tuhannen ja yhden yön tarinoihin, Olympiakisojen näyttämö Sevilla on puolestaan flamencon kotikaupunki. Ronda on rakennettu korkealle ja se oli Hemingwayn suosikkipaikka. Nerjassa kannattaa käydä tippukiviluolissa ja Marbellassa ihastella jet-setin huvipursia. Málagasta löytyy Pablo Picasson museo, lukuisia gallerioita ja erinomaiset ostosmahdollisuudet.

Andalusian valkoiset kylät ihastuttavat. Maaseuturetkellä vierailemme juustotehtaalla, oliiviöljypuristamossa tai paikallisessa viinibodegassa nauttimassa hyvän lounaan. Granadan retkeen voi yhdistää Sierra Nevadan takarinteiden alueen, jossa maisemat ovat ihan erilaiset kuin rannikolla ja kylissä on vanhan arabiajan leimaa. Täällä kypsyy herkullinen ilmakuivattu kinkku. Jerex de la Frontera on Andalusian kuuluisin sherry- ja konjakkikaupunki. Rondan lähellä on hevosten ja härkien kasvatustila, jossa on mahdollista vierailla.

Patikkaretkiä voi tehdä Torcal de Antequeran kivimuodostelmien maisemissa ja lintubongarit suuntaavat Coto Doñanan ja Fuente de la Piedran luonnonsuojelualueille. Retki Gibraltariin on aina suosittu – koe palanen Englantia Euroopan eteläkärjessä. Tai tee retki toiseen maanosaan ja toiseen kulttuuriin ja vietä päivä Afrikan puolella Marokon Tangerissa.

 

Esimerkkiretkiä Andalusiassa

Malaga ja Mijas Malaga on tapasten ja muskatelviinin kaupunki. Mijas on yksi Andalusian valkoisista kylistä.

Sevilla Näemme Sevillan katedraalin, Santa Cruzin juutalaiskorttelit, Vanhankaupungin ja monet aukiot.

Ronda Yksi Espanjan vanhimmista kaupungeista levittäytyy 100 m syvän rotkon molemmin puolin.

Granada ja Alhambra Maurien arkkitehtuuria edustava palatsi- ja puutarha-alue sekä Granadan keskusta.

Gibraltar Palanen Isoa-Britanniaa, kalkkikivivuori, tippukiviluola ja magottiapinat.

Tanger Vietä päivä Marokossa Afrikan mantereella.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun