Kulttuuri­matkat

Valloittava Balaton-järvi

Ajankohta
kevät, kesä, syksy
Kohde
Balaton-järvi, Unkari
Pyydä tarjous

Valloittava Balaton-järvi

Tervetuloa Balaton-järvelle, Unkariin! Balaton-järvi on Keski-Euroopan suurin makeavetinen järvi. Monipuolisella alueella on tarjottavana auringonpaistetta ja hyviä uimarantoja, gastronomisia herkkuja sekä ensiluokkaisia viinejä. Iltaisin Balatonin lomakohteiden rantabulevardit täyttyvät ihmisistä, musiikista ja ilosta. Pituutta Balatonilla on lähes 80 ja leveyttä 12 kilometriä. Järvi on matala, Balatonin keskisyvyys on vain kolme metriä. Tällä kesäisellä matkalla näemme myös Budapestin mielenkiintoisimmat nähtävyydet.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Matkapäivä ja Balatonfüred

Saapuminen Budapestin lentokentälle, jossa vastassa suomenkielinen opas. Kuljetus Balaton-järvelle, pieneen 13 000 asukkaan kylpyläkaupunki Balatonfürediin. Lounas matkan varrella paikallisessa ravintolassa. Balatonfüredissä majoittuminen ja iltapäiväkävely kaupungissa oppaan kanssa.

Päivä 2 | Keszthely ja Tihany

Aamiainen hotellissa. Retki Keszthelyiin, joka on alueen suurin kaupunki. Vierailemme Festetich linnassa. Linna on Unkarin neljänneksi suurin (101 upeaa huonetta) kauniisti kunnostettu ja sisustettu palatsi. Nykyisin koko rakennus toimii museona ja linnan puisto on suojeltu alue. Barokkityylistä palatsia alettiin rakentamaan vuonna 1745, rahoittajana oli Kristóf Festetics. U-muotoista rakennusta oli laajentanut Kristóf Festeticsin poika Pál, jonka poika György Festetics on mm. rakennuttanut kirjastosiiven vuosina 1792-1804. Paikallisen puusepän valmistama kirjaston sisustus on edelleen alkuperäinen. Paluumatkalla pysähdys Tihanyssä, joka on Balatonin alueen viehättävimpiä kyliä. Vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti mm. vanhaan luostariin, lounastaa, maistella paikallisia viinejä tai tehdä ostoksia käsityöläispuodeista.

Päivä 3 | Risteily Balaton-järvellä, viinitila

Aamiainen hotellissa ja aamupäivä vapaa-aikaa. Päivällä risteily Balaton-järvellä, jolloin on mahdollisuus ihailla järven molempia rantoja sekä lukuisia purjeveneitä, jotka kuuluvat Balatonin maisemaan. Iltapäivällä vierailu Koczor viinitilalla, jossa viininmaistajaiset ja läksiäisillallinen.

Balatonfüred-Csopak viinialue on yksi parhaista viinialueista Unkarissa, välimerellinen ilmasto ja ensimmäisen luokan maaperä luovat todella hyvät mahdollisuudet viininkasvatukselle. Tämä on perinteisesti valkoviinialue, eniten kasvatetaan Riesling, Szürke-barát ja Ottonel Muscat lajikkeita. Koczorin viinitilalla valmistetaan tälle alueelle tyypillisiä valkoviinejä ja siellä kasvatetaan 9 rypälelajiketta, joista tärkein lajike on Riesling. Pieni puristusmökki kukkulan juurella on ollut Koczorin perheen omistuksessa jo kuuden sukupolven ajan.

Päivä 4 | Budapest

Aamiaisen jälkeen kuljetus Budapestiin, jossa kaupunkikierros, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täältä kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia. Kierros päättyy Budapestin suureen ja historialliseen Vanhaan kauppahalliin, jonka kymmenet pienet ruoka-, mauste- ja vihannesmyymälät houkuttelevat ostoksille. Vapaa-aikaa omakustanteiselle lounaalle ja ostoksille. Kuljetus lentokentälle, josta paluulento Suomeen.

Matkaohjelmaa voidaan muokata ryhmän ja toiveen mukaisesti.

Kuvia

Valloittava Balaton-järvi kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna