Kulttuuri­matkat

Tuulimyllyjen, tulppaanien ja puukenkien Hollanti

Kohde
Hollanti
Pyydä tarjous

Tuulimyllyjen, tulppaanien ja puukenkien Hollanti

Pohjanmeren rannalla sijaitseva Hollanti on yksi Euroopan unionin perustajavaltioista. Hollanti vaikuttaa myös Karibian saarilla, sillä se muodostaa yhdessä Curaçaon, Sint Maartenin ja Aruban kanssa Alankomaiden kuningaskunnan. Erikoista Hollannissa on se, että 21 % väestöstä asuu merenpinnan tason alapuolella.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Alankomaiden pääkaupunki on Amsterdam, mutta hallitus istuu Haagissa. Maan toiseksi suurin kaupunki on Rotterdam, jossa sijaitsee Euroopan suurin satama. Maantieteellisesti ajatellen Alankomaat on ainutlaatuinen paikka maailmassa, maapinta-alasta noin 20 % sijaitsee merenpinnan tason alapuolella. Maa kampaileekin jatkuvasti pinnalla pysymisestä. Vuoden 1953 tulvien jälkeen kehitettiin yksi ihmiskunnan historian suurimmista rakennelmista, Zeelandin suistoalueen patoamissuunnitelma tulvariskien vähentämiseksi. Työt alkoivat vuonna 1958 ja saatiin päätökseen vuonna 2002.

Hollantilaisista taiteilijoista nousee kärkikastiin maailmanlaajuisesti kolme nimeä – Rubens, Rembrandt ja Vincent van Gogh. Amsterdamin taidemuseoissa kannattaakin ehdottomasti vierailla. Kulttuurielämä on muutenkin vilkasta ja tapahtumia riittää varsinkin kesäkuukausien aikana.

Pienestä koostaan ja tiheästä asutuksestaan huolimatta Hollannissa on useita luonnonpuistoja ja suojelualueita. Mahtavat kukkapellot – tulppaanit, liljat ja muut kukat – loistavat värikkyydellään Amsterdamin ulkopuolella. Keukenhofin puiston tulppaanipellot Lissen kylässä ovat maailmankuulut. Kesällä paikalliset kulkevat polkupyörillä ja talvikuukausina retkiluistelu olisi suosikkiharrastus jos kanavat vain vielä jäätyisivät. Viimeksi päästiin luistelemaan vuonna 2009.

Tiesitkö, että hollantilaiset rakastavat hernekeittoa ja ohukaisia ja että nonparellit eivät täällä ole kakunkoristeita vaan ne ripotellaan aamulla leivän päälle.

Kuvia

Tuulimyllyjen, tulppaanien ja puukenkien Hollanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna