Kulttuuri­matkat

Tanska

Tanska

Tanska on yksi maailman vanhimmista monarkioista. Maan korkein huippu, Møllehøj on vain 171 m merenpinnan yläpuolella. Joulukuusia maa tuottaa ehkä eniten maailmassa, vaikka täällä ei juuri havupuita luonnossa kasvakaan. Kööpenhamina on mahtava vierailukohde ympäri  vuoden, joulun aikaan Tivoli on kauniisti valaistu.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Hans Christian Andersen on Tanskan kuuluisin kirjailija ja runoilija, parhaiten hänet muistetaan rakastetuista saduistaan, joita on käännetty kielelle kuin kielelle. Meille suomalaisillekin tuttuja tarinoita ovat Pieni tulitikkutyttö, Peukalo-Liisa, Keisarin uudet vaateet ja Ruma ankanpoikanen. Toinen tunnettu kirjallisuuden hahmo on Minun Afrikkani teoksen kirjoittanut Karen Blixen.

Legojen kotipaikka Billund on Kööpenhaminan Tivolin ohella Tanskan houkuttelevin kohde. Kaikki mahdollinen on rakennettu legoista. Århus on viikinkien perustama historiallinen kaupunki, joka tänään on hyvinkin viriili ja moderni. Roskilde tunnetaan musiikkifestivaaleistaan.

Tanskalainen design on maailmankuulua. Omintakeinen ja moderni suunnittelu on erilaista kuin muualla. Ehkä maan sijainti Keski- ja Pohjois-Euroopan rajalla on synnyttänyt kaikki huikeat ideat.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun