Kulttuuri­matkat

Herkuttelijoiden Ranska

Kohde
Ranska
Pyydä tarjous

Herkuttelijoiden Ranska

Samppanjaa, konjakkia ja eleganssia. Ranska on toki paljon muutakin, mutta jostain täytyy aloittaa. Yhdellä lomalla tätä Euroopan kulttuurikehtoa ei ehdi tutkia ja sulattaa, mutta eipä tarvitsekaan, sillä Ranskaan palaa aina mielellään.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Ranskan katsotaan syntyneen vuonna 843, kun Kaarle Suuren pojanpojat jakoivat Frankkien valtakunnan keskenään Verdunin sopimuksella. Siirtomaa-ajan jäljiltä Ranskalle kuuluvat vielä Euroopan ulkopuolella Guadeloupe, Martinique, Ranskan Guayana, Réunion ja Mayotte. Nykyinen Ranska on suuri teollisuusmaa, mutta myös Euroopan tärkein maatalousmaa, joka on tullut tunnetuksi varsinkin viineistään ja juustoistaan. Hienostuneet Brie, Roquefort ja Camembert edustavat ranskalaisten juustojen aatelia ja tunnettuja viinialueita ovat Bordeaux, Loire, Alsace ja Champagne.

Ranskan vallankumousta on käsitelty kirjallisuudessa loputtomiin ja maa on ollut koko historiansa ajan Euroopan politiikan ja tapahtumien keskipisteessä. Ranska tunnetaan eritoten suurista ajattelijoistaan, kuten Voltaire, Rousseau ja Descartes, jotka ovat muokanneet käsitystä ihmisyydestä ja elämästä. Taiteen alalla mainetta ovat pitäneet yllä mestarimaalarit Matisse, Monet ja Renoir. Kulttuurimatkailijalle Ranska on ehtymätön aarreaitta.
Maailman ensimmäinen julkinen elokuvaesitys pidettiin 28.12.1895 Pariisin Grand Cáfessa. Ranskalaiset elokuvantekijät, kuten Jean Renoir ja Robert Bresson, ovatkin vaikuttaneet voimakkaasti eurooppalaisten ja amerikkalaisten ohjaajien töihin. Cannesin elokuvajuhla on edelleen maailman kuuluisin ja joka vuosi suuri mediatapahtuma.

Ranskalainen keittiö on maailmankuulu, Michelin tähden saavuttaneita ravintoloita on ehkä jo liikaakin. Mutta maassa syö hyvin ilman tähtiäkin. Paikan valinta on kuitenkin syytä tehdä huolella, sillä turistiravintoloiden anti ei yllä maan ruokamaineen tasolle. Vuonna 2010 ranskalainen keittiö saavutti varsin erikoisen virstanpylvään, kun se valittiin UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon ensimmäisenä yksittäisen maan gastronomiana.

Ja sitten ne samppanjat, konjakit ja eleganssi. Kahdella edellä mainitulla on omat maakuntansa, jossa nämä jalot juomat kypsyvät ja jälkimmäinen on läsnä kaikkialla. Vielä jäi käsittelemättä Riviera ja viinit ja…

Kuvia

Herkuttelijoiden Ranska kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun