Kulttuuri­matkat

Taidematka Malagaan

Taidematka Malagaan

Lähde tutustumaan Aurinkorannikon kulttuurikaupunki Malagaan. Samalla räätälöidyllä taidematkalla on mahdollista vierailla myös Sevillassa ja Cordobassa.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:

Päivä 1. Saapuminen Malagaan ja kaupunkikierros, Picasso-museo
Suora lento Malagaan. Lentokentän tulohallissa on suomenkielinen paikasllisopas ryhmää vastassa. Lähtö tilausbussilla opastetulle kaupunkikierrokselle, jonka kuluessa saamme hyvän yleiskuvan Malagan kaupungista. Yhteinen lounas, jonka jälkeen majoittuminen keskustahotelliimme. Alkuillasta yhteinen kävelykierros Malagan historiallisessa keskustassa ja uudistetulla rantabulevardilla. Kierros päättyy Picasso-museoon, joka on entinen Picasson lapsuudenkoti Plaza de Mercedillä. Omakustanteinen illallinen tai vapaa aikaa tutustua Malagan iltaelämään.

Päivä 2. Venäläisen taiteen museo ja Centro de Arte Contemporaneo de Malaga
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Pietarin Venäläisen taiteen museon Malagan-museoon, joka avattiin maaliskuussa 2015 kaupungin entisessä tupakkatehtaassa, La Tabacalerassa. Malaga-museon tarkoituksena on esittää venäläisen taiteen helmiä kolmessa vaihtuvassa näyttelyssä vuosittain. Museo on historian ensimmäinen Venäläisen museon toimipiste ulkomailla. Museon ensimmäiseen näyttelyyn on tuotu Pietarista yli sata teosta keskittyen venäläisen taiteen läpileikkaukseen 1400-luvun ikoneista 1900-luvun sosialistiseen realismiin.

Päivän toinen kohteemme on Nykytaiteen keskus. Malagan CAC eli nykytaiteen museo on avattu vuonna 2003 avattu 1930-luvun hienossa funkkistalossa, joka aikoinaan toimi tukkuna. Museon pääasiallinen anti on 1900- ja 2000-lukujen taidetta. Museon kirjakauppa on vierailemisen arvoinen ja sen kahvila ja terassi ovat hyviä paikkoja nauttia virvokkeista illan hämärtyessä. Ilta omaa aikaa.

Päivä 3. Sevillan lisämaksullinen kokopäiväretki tai omaa aikaa Malagassa
Aamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle kokopäiväretkelle Sevillaan ja tutustumme sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Sevilla on paitsi Andalusian, myös flamencon ja härkätaistelun todellinen pääkaupunki. Maurien jälki näkyy Sevillassa edelleen ja yksi kaupungin viehätyksistä onkin kahden kulttuurin sekoituksessa. Parhaiten tämä näkyy kaupungin tärkeimmässä monumentissa, 1300-luvulla aloitetussa Alcázar-linnoituksessa.
Sevillan katedraalin torni La Giraldaon entisen moskeijan 98 metriä korkea torni, joka on peräisin 1100-luvulta. Torni säilytettiin, kun moskeijan paikalle rakennettiin kristitty kirkko. Goottilainen katedraali on Espanjan suurin kirkko ja kolmanneksi suurin koko kristityssä maailmassa. Ajomatkaa päivän aikana tulee noin 400 km. Retkelle ilmoittaudutaan matkan varauksen yhteydessä, hinta 130 € sisältää lounaan ruokajuomineen edellyttäen 20 osallistujaa.

***

Malagaan omin päin tutustuvat voivat mennä vaikkapa uuteen Pompidou keskukseen, joka on hotellista kävelymatkan päässä. Centre Pompidou Malaga avattiin yleisölle maaliskuussa 2015 kaupungin uudenaikaistetulla satama-alueella sijaitsevaan El Cuboon, kaupungin rakentamaan kulttuuritilaan. Se on pariisilaisen emomuseonsa ensimmäinen pop-up museo maailmalla. Vuonna 2011 Malagan keskustaan avattu Carmen Tyssen -museo esittelee espanjalaista kulttuuria maalaustaiteen kautta. Malagassa on myös mainiot mahdollisuudet ostoksiin, suosituin ostoskatu on Marqués de Larios. Ruoan ystävän suosikkituliaiset löytyvät helpoiten Malagan keskustassa sijaitsevasta Atarazanas-kauppahallista.

Päivä 4. Cordoba, kalifien kaupunki – lisämaksullinen kokopäiväretki tai omaa aikaa Malagassa
Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Cordoban vanhaan kaupunkiin. Sen sokkeloisilla kujilla tunne on kuin myyttisessä itämaisessa kaupungissa. Kierroksella nähdään mm. arabien aikainen vesipyörä ja myllyjä, roomalainen silta, Alcázar-linnoitus ja monta muuta menneen maailman ihmettä nykyajan elämän keskellä. Kalifien kaupungista löytyy myös paljon muuta kuin Al-Andalusin loistoa. Vierailemme Julio Romero de Torresin kunniaksi perustetussa museossa, joka on hyvä esimerkki andalusialaisen monikulttuurisen perinteen vaikutuksesta moderniin taiteeseen 1900-luvun alun Espanjassa. Julio Romero de Torres oli työläinen, taiteen työläinen, jonka teoksissa yhdistyy arjen realismi, katolilainen symboliikka, copla – laulajien ja flamenco – tanssijoiden sensuaalisuus ja yhteiskuntakritiikki. Omatoimisesti on mahdollista vierailla Cordoban kuuluisassa moskeijakatedraalissa. Yli tuhat vuotta vanha mahtipontinen rakennelma sai valtavat mittansa useampien vallanpitäjien suorittamien laajennusten myötä. Myöhemmin kristityt sijoittivat sinne oman päätemppelinsä, goottilaisen katedraalin.

Alkuillasta palaamme Malagaan ja kaikille yhteinen läksiäisillallinen flamencoravintolassa.

Päivä 5. Kotimatka
Aamiainen hotellissa ja kuljetus lentokentälle, josta suora lento Suomeen.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna