Maa- ja metsätalousmatkat

Suomalaismetsät Norjassa

Suomalaismetsät Norjassa

Kohdemaanamme on Norja, jonne Itä-Suomesta suuntautui maattomien talonpoikien muuttoliike Keski–Norjan metsäisille salomaille, Norjan ja Ruotsin valtioiden rajan molemmin puolin. Tämä alue on tänäkin päivänä mielenkiintoinen kulttuurien ja historian sekoitus, sillä suomalaiset toivat mukanaan oman kielensä, perinteensä ja elämäntapansa, jotka edelleen vaikuttavat alueen arjessa ja identiteetissä. Finnskogenin alue on herättänyt kiinnostusta tutkijoiden ja matkailijoiden keskuudessa. Alueella järjestetään määrävuosina omaan teemaan pohjautuva festivaali, jossa pääsee tutustumaan paikalliseen suomalaisuuteen pohjautuvaan kulttuuriin ja perinteisiin. 

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lento Helsinki–Oslo–Helsinki
 • ruumalaukku 23 kg + 8 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ateriat: 4 x aamiainen, 3 x lounas ja 4 x illallinen ruokajuomineen
 • verot, palvelu- ja toimistomaksut
 • nähtävyydet Finnskogenissa
 • suomenkielinen opas

Lisämaksusta

 • nähtävyydet Oslossa
 • muut mahdolliset palvelut
 • 1h-huoneen lisämaksu
 • Juomaraha hotellien henkilökunnalle sekä kuljettajille ja paikalliselle oppaalle

Majoitus

Finnskogtoppen Spa & Wellness-hotelli 4*

Matkaohjelma

torstai matkapäivä, saapuminen Finnskogen kiertoajelu ja majoittuminen  (I) 

Finnairin lento Osloon. Mukaan kyytiin tulee suomenkielinen opas, joka on ryhmän mukana koko matkan ajan. Lentokentältä suuntaamme välittömästi kohti länttä ja Finnskogen-alueita. Matkamme on noin 125 kilometriä ja pitäisi kestää noin 2,5 tuntia. Matkan varrella pidetään yksi lounastauko, kukin voi ostaa makunsa mukaan jotain syötävää tai juotavaa. Saapuminen Finnskogenille iltapäivällä ja sitten on vapaa-aikaa. Halutessaan voi mennä saunaan tai hierontaan. Majoittuminen kylpylähotelli Finnskogtoppen. Yhteinen illallinen.

perjantai | Festivaalin ja kesäteatteripäivien avaaminen (A, L, I)
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Finnskogsin alueeseen. Pakattu lounas mukaan hotellista. Tutustumme suomalaisuuden historiaan ja nykypäivään. Vierailemme mm. suomalaisasutusmuseossa. Kaikki rakennukset on siirretty tänne Grue Finnskogista ja Brandval Finnskogista. Yhteensä museon 13 rakennusta havainnollistavat periaatetta, miltä suomalainen metsätila saattoi entisinä aikoina näyttää. Finnetunet on yksi harvoista museoista Skandinaviassa, joka esittelee kaikki kolme savu-uunilla lämmitettyä metsäsuomalaista rakennustyyppiä; savustamo, savusauna ja rie. Gruetunet on Norjan metsämuseon vanhin museo. Iltapäivällä palaamme hotellille, jolloin on aikaa rentoutumiseen. klo 18.00 – 18.30 Finnskogenin tasavallan 55: n Finnskog-päivien avaaminen.

Presidentti, Suomen suurlähetystö ja Finnskogin tasavallan pääministeri on paikalla Gruen aukiolla. Suomenmetsäntorin presidentti, suurlähettiläs Teemu Tanner ja Finnskogenin tasavallan pääministeri Even Wiger. Grue Finnskogin laulukuoro, Grue Finnskogin soittokunta. Humoristisia esityksiä. Siirtyminen museoalueelle. Kävelemme Gottlundssteinenista seppeleen jälkeen. ”Gottlundssteinen” on kallio ja kiven nimi tulee ruotsalaiselta runoilijalta ja kielitieteilijältä Carl Axel Gottlundilta, joka vieraili Finnskogenissa vuonna 1821 ja kirjoitti metsä- suomalaisten kulttuurista ja kielestä. Nykyään kivi symboloi metsäsuomalaisten kulttuuria ja historiaa. Kivellä järjestetään vuosittain metsäsuomalaisten kulttuurin ja historian kunniaksi seremonia. Illallinen hotellissa. Myöhemmin Illalla on pubi- ja tanssijuhlat Finnskogen Kro og -motellissa.

lauantai | Bussiretki ja Finnetunet (A, L, I)

Aamiainen, jonka jälkeen voivat halukkaat osallistua Gotlundin metsämarssiin, joka vie osallistujat edestakaiselle retkelle (7, 14 tai 18 kilometriä) kauniin luonnon ja kulttuurin halki. Marssi järjestetään 46. kerran. Iltapäivällä Järjestetään mielenkiintoinen huutokauppa Finnetunetissä sekä menneen ajan arkea kuvaavia esityksiä ja aktiviteettejä. Finnetunetissä on monenlaista toimintaa entisajoilta. Muun muassa kudonta, neulonta, putkien poraus ja Tervan polttaminen ja nyrkin punonta. Tarjolla ”silpoa”, smetana-kastiketta sekä kahvia ja vohveleita. Suuret markkinat, joilla on monia näytteilleasettajia. Illemmalla Kesäteatteriesitys (norjaksi, mutta esityksen voi helposti ymmärtää jopa osaamatta norjaa) Finnetunetin kesäteatterilla. Lipunmyynti paikan päällä. Näytelmä seuraa kahta suomalaista pariskuntaa, jotka tulivat Grue Finnskogiin vuonna 1624 ja näyttää tarinan nykypäivään asti. Se kuvaa metsäsuomalaisten maahanmuuttoa ja historiaa. Etninen ryhmä joutui syrjinnän, hyväksikäytön ja hyväksikäytön kohteeksi, ja se kohtasi halveksuntaa ja vastarintaa. Näytelmä antaa meille mahdollisuuden tunnistaa, kokea yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta. Rasismilla ja vieraantumisella on vain vähän hedelmällistä maaperää. Hyvän asenteen voidaan antaa kasvaa osallistavassa ympäristössä. Yhteinen illallinen hotellilla. Finnskogen-puisto on avoinna illalla ja meille järjestetään erityinen ”ennen vanhaan” -ilta. Finnskogparks on muutettu kyläksi, jossa on kirkko, postitoimisto yms. Illalla järjestetään konsertti Grue Finnskogenin kirkossa. Sisäänpääsymaksu on 200 norjan kruunua. Illallinen hotellissa – ja mahdollisuus tilata hierontoja ja SPA-hoitoja tai vain nauttia tiloistamme, joissa on uima-allas, kylpylä tai kävelymatka ympäristössä.

sunnuntai | Finnskogen – Osloon (A, L, I)

Aamupalan jälkeen lähtö hotellilta, päämääränä Norjan pääkaupunki Oslo. Ajo Osloon on 187 km ja kestää noin 2,5 tuntia. Ajamme suoraan hotelliimme. Täällä puramme matkatavaramme. Meillä on Finnskogenin lounaspaketit, jotka otamme mukaan Frognerin puistoon. Puiston jälkeen jatkamme yhteen Oslon suosituimmista nähtävyyksistä, Vigelandin Pronssi- ja graniittipuistoon! Se on yksi maailman suurimmista veistospuistoista, joka on omistettu norjalaisen kuvanveistäjän Gustav Vigelandin ainutlaatuisille ja voimakkaille veistoksille. Jatkamme kiertoajoamme Holmenkolleniin. Holmenkollenin hyppymäki on yksi norjalaisten suurista ylpeistä symboleista. Täällä kuningas Olavi V on hypännyt ja täällä ”Holmenkollen-kilpailu” järjestetään joka vuosi maaliskuussa. Jatkamme seuraavaksi Frognerseterenin ravintolaan, joka on historiallinen rakennus rakennettu vuonna 1891, ja se on säilyttänyt viehättävän historiallisen ilmapiirinsä. Ravintolasta avautuu henkeäsalpaavat näkymät yli Oslofjordin ja ympäröiville kukkuloille. Kiertoajelun jälkeen palataan hotelliin. Kokoonnumme kolmen ruokalajin jäähyväisillalliselle mukavassa ravintolassa. Illallinen sisältää 2 lasillista viiniä ja kahvia.

maanantai | vapaa aikaa ja paluulento Helsinkiin (A)

Aamiaisen jälkeen on aika vapauttaa huoneet ja säilytettävä matkatavaramme vastaanottoalueella. Aamupäivä ja iltapäivällä on vapaa-aikaa jolloin voi tutustua paremmin joihinkin nähtävyyksiin, joihin emme päässeet eilen, tai vain nauttia Oslon katuelämästä ja ehkäpä vähän ostoksista. Iltapäivällä tapaamme vastaanottoalueella ja viemme matkatavaramme bussiin. Ajamme noin 30 minuuttia lentokentälle, Gardermoeniin, lähtöselvitystä varten lennolle Helsinkiin. Klo 17.15 on AY0916 lähtö Helsinkiin. Laskeudumme klo 19.40 paikallista aikaa. Matka on päättynyt. Hyvää kotimatkaa.

Lennot, Finnair

AY0911 Helsinki – Oslo klo 07.30 – 07.55

AY0916 Oslo – Helsinki klo 17.15 – 19.40

 

Verkkokaupassa myynnissä oleviin matkoihin teemme varauksia myös sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466 300 ilman palvelumaksua. 

Maksuehto  Ennakkomaksu 400 € / hlö, eräpäivä viikon sisällä varauksesta (verkkokaupassa heti), loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Matkavakuutus
Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Hintaperuste Hinnat perustuvat 15.03.2024 voimassa oleviin valuuttakursseihin ja hintatietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 20. Pidätämme oikeudet mahdollisiin aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin sekä oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. valuuttakurssien, polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Matkanjärjestäjä ei vastaa siitä, jos matkaohjelmassa oleva matkan erikoisteemaan liittyvä vierailu-/ tutustumiskohde jää pois tai muuttuu syistä, jotka ovat matkanjärjestäjästä riippumattomia. Matkanjärjestäjä pyrkii tällaisissa tapauksissa järjestämään matkan teemaan liittyvän korvaavan kohteen.

Peruutusehdot
Pääsääntöisesti matkoillamme noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Erityisehdot koskevat kuluttajille suunnattua matkapakettimyyntiä. Kuluttajamyynnin erityisehdot verkkosivuillamme https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä.

 

Kuvia

Suomalaismetsät Norjassa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun