Maa- ja metsätalousmatkat

Maa- ja metsätalouspainotteinen luontomatka Sloveniaan ja Kroatiaan

Kesto
7 päivää
Kohde
Slovenia ja Kroatia
Pyydä tarjous

Slovenian luontoa ja kulttuuria

Luonto todella hemmottelee Sloveniassa, lähde kokemaan tämä matka kanssamme! Maa on hyvin monipuolinen ja maastot vaihtelevat Bledin alppijärven jylhistä Juliaanisten Alppien maisemista sisämaan kumpuilevien metsien ja peltojen vehreyteen. Maan lounaisosassa välkehtii sininen ja puhdas Adrianmeri ja subtrooppinen rannikkoalue. Tutustumme Slovenian metsiin ja metsänhoitoon ammattitaitoisen metsänhoitajan avustuksella. Vierailemme maan pääkaupungissa Ljubljanassa ja teemme kokopäiväretken Kroatiaan.

Slovenian kauneus, siisteys, turvallisuus ja ystävälliset asukkaat luovat yhdessä rikkaan luonnon kanssa erinomaiset puitteet tälle virkistävälle luontomatkalle.

Tervetuloa mukaan!

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

 • lennot Finnairin suorat lennot Helsinki–Ljubljana–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2 hengen huoneissa aamiaisineen ja veroineen
 • kuljetukset ohjelman mukaiset bussikuljetukset
 • pääsymaksut ohjelman mukaiset opastukset ja pääsymaksut
 • opas suomalaisen matkanjohtajan palvelut
 • ateriat: matkaohjelman mukaisesti
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone
 • ruokajuomat
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • Bledin kylä ja lähimetsät. Bled on kuvankaunis pieni kylä järven rannalla. Matkan aikana tutustumme läheisen Pokljukan metsäalueen paikalliseen metsätalouteen.
 • Ljubljanan kaupunki ja Portorož. Ljubljanassa tehdään kaupunki kierros. Portorožin kylä on tunnettu ”ruusujen satamana”.
 • Kroatia ja roomalaisaikainen vanha Porečin kylä. Opastettu kierros Kroatian historiasta ja nykypäivästä.
 • Koperin vanhakaupunki  ja maatilavierailu. Paikallinen isäntäväki esittelee meille talouttaan ja metsiensä hoitoa.

Majoitus

Savica ja Lifeclass Neptun

Matkaohjelma

tiistai │ Maitotila, tilatuotteita, Pokljukan metsäalue L, I

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla kello 06:00. Pellervo-lehden edustaja on vastaanottamassa ulkomaan terminaalissa. Lähtöselvitys Finnairin lennolle Ljubljanaa kello 08:40 – 10:20.

Suomalainen oppaamme on ryhmää vastassa, siirtyminen hänen opastuksellaan turistibussiin. Vierailu lypsykarjatilalla, tilan esittely ja tilan tuotteiden maistelua. Metsäammattilaisen opastamana tutustuminen Pokljukan metsäalueella paikalliseen metsätalouteen. Majoittuminen Bledin Alppikaupungissa ****tason hotelliin.

Illallinen tarjoillaan kaikkina iltoina klo 19.00–21.00 hotelleilla.

keskiviikko │ Maatilavierailu, metsätaloutta, sahavierailu A, L, I

Hotellin aamiaisen jälkeen jatkuu matka kohti Adrianmeren rannikkoa. Matkalla teemme koti- / tilavierailun suomalais-slovenialaisen perheen kotitilalle. Suomalainen agronomirouva ja slovenialainen metsänhoitajaisäntä esittelevät meille kotiaan ja tilaansa sekä omia metsiään. Nautimme lounaan paikallisessa Jurca -kyläravintolassa. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Logatecin lähelle ja vierailemme paikallisessa sahayrityksessä ja mukanamme on slovenialainen metsänhoitaja Damjan ja hänen vaimonsa. Saavumme alkuillasta turkoosina hohtavalle Adrianmeren rannikolle Portorozin rantakaupunkiin. Majoittuminen **** tason kylpylähotelliin.

Illallinen herkkuja notkuvasta bufé -pöydästä (kuten kaikkina iltoina Portorozissa).

Oppaan kanssa lyhyt kävely keskustan rantakadulle ennen illallista.

torstai  Portoroz tutuksi, suolantuotanto, pienputiikkeja  A, I

Aamulla on mahdollisuus osallistua hotellin allasosaston aamuohjelmaan. Runsas noutopöytäaamiainen. Aamupäivällä tutustuminen hotellin lähialueeseen ja kävelyretki (n. 3km) rantaviivaa seuraavaa kevyenliikenteen väylää pitkin venetsilaisten perustamaan Piranin vanhaan kaupunkiin. Alueen perinteinen elinkeino on ollut suolan kerääminen suola-altaita patoamalla. Vierailu suolakaupassa. Vapaata aikaa tutustua kaupungin sokkeloisiin kujiin ja ravintolapalveluihin. Paluu Portoroziin omatoimisesti joko kävellen, tai paikallisbussilla. Illallinen hotellilla.

perjantai Päiväretki Kroatiaan. Porec, Pazin ja Dulen maaseutumatkailu- /viinitila A, I  ** Passi mukaan tälle matkalle! 

Aamutoimien jälkeen lähdemme päiväretkelle Kroatian puolelle, Istrian niemimaalle. Pysähdykset Porecin rantakaupungissa ja käynti Pazinissa kyläkirkossa. Iltapäivällä vierailu maatilamatkailua harjoittavalla viinitilalla. Tilan esittely ja paikallistuotteiden maistelua. Nautimme tilan matkailijoille suunnatusta iloisesta musiikki- ja lauluohjelmasta. Alkuillasta paluu hotellille. Illallinen ja vapaata aikaa

lauantai Koperin kaupunki, pienmyymälöitä  A, I

Aamun rutiinien jälkeen siirtyminen bussiin ja puolipäiväretki alueen pääkaupunkiin, Koperiin. Tutustuminen Koperin vanhaan kaupunkiin ja sen paikallistuotteita tarjoaviin pienmyymälöihin. Vapaata aikaa tuliaisostoksille ja omatoimiseen kiertelyyn. Iltapäivällä ajoissa paluu Portoroziin. Omaa aikaa ja illallinen.

sunnuntai Vapaata aikaa oman maun mukaan  A, I

Sunnuntai on varattu lepopäiväksi, omatoimista tutustumista alueesen. Mikäli on hotellilla tehnyt ostoksia huoneensa laskuun, niin illalla kannattaa hoitaa laskun maksaminen vastaanotossa. Illallinen hotellilla.

maanantai Pääkaupunki tutuksi, kotimatka  A

Ajoissa aamiaiselle ja  sen jälkeen hyvästelemme Portorozin ja suuntaamme kohti pääkaupunkia Ljubljanaa. Sinne saavumme ennen puoltapäivää. Oppaan kanssa kiertokävely ydinkesksutassa.

Vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Opas lähtee halukkaiden kanssa omakustanteiselle lounaalle, kokoontuminen sovitusti. Kukin maksaa lounaansa itse. Vaihtoehtona on lounastaa omatoimisesti.

Sovittuun aikaan (n. klo 16:00) kokoontuminen sovittuun paikkaan ja kuljetus lentoasemalle. Lähtöselvitys

Alkaen klo 17.00 ja Finnairin lento Helsinkiin kello 19:05 – 22:45.

Ateriat

A=aamupala, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

AY1201 Finnair Helsinki-Ljubljana  klo 08:40-10:20

AY1204 Finnair Ljubljana-Helsinki  klo 19:05-22:45


Majoitus

Hotel Savica Bled 4*

Viihtyisä hotelli Bled -järven välittömässä läheisyydessä. Huoneissa on ilmastointi, tallelokerot, minibaari. Kylpyhuone jossa kylpy/suihku

www.sava-hotels-resorts.com/en/sava-hoteli-bled/accommodations/hotel-savica

LifeClass Hotels & Spa*

https://www.lifeclass.net/

Hotel Life Class Hotels&Spa -hotellikokonaisuus sijaitsee Portorož´n keskustassa palvelujen lähellä ja aivan Välimeren rannan tuntumassa. Hotellilla on iso valikoima spa-palveluita, kauneus- ja terveyspalveluita sekä yksityisranta. Huoneissa on wi-fi, ilmastointi, kylpy/suihku, TV, puhelin, tallelokero, minibaari ja hiustenkuivaaja. Hotellin yleisissä tiloissa on Salina -ravintola, Cafe Central ja kongressikeskus.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 25. 

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.  

 

 

 

Kuvia

Maa- ja metsätalouspainotteinen luontomatka Sloveniaan ja Kroatiaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna