Kulttuuri­matkat

Suklaapuotien Bryssel

Kohde
Belgia
Pyydä tarjous

Suklaapuotien Bryssel

Brysseliläiset nauttivat herkuttelusta – täällä tehdään osapuilleen maailman parhaat oluet ja suklaat. Tuttuja suklaamerkkejä ovat Godiva, Neuhaus, Galler, Mary ja Léonidas. Oluen ystäville Bryssel on toiveiden täyttymys, olutmerkkejä on tuhansia. Simpukat ranskalaisilla saattaa kuulostaa oudolta, mutta niitä kannattaa kokeilla!

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Toisen maailmansodan jälkeen Bryssel on vahvistanut asemaansa merkittävänä kansainvälisen politiikan näyttämönä. Täällä sijaitsee Naton päämaja sekä luonnollisesti Bryssel kiinnostaa myös Euroopan unionin hallinnollisena pääkaupunkina. Bryssel on myös yksi maailman diplomaattisista keskuksista, täällä puuhastelee yli 2500 diplomaattia. Kaupunki on virallisesti kaksikielinen, perinteisesti on puhuttu hollantia, mutta nykyisin useimmat asukkaat ovat ranskankielisiä.

Kaupungin koristeellinen keskusaukio Grand Place on peräisin 1200-luvulta ja sen ympäristöstä löytyy houkuttelevia ravintoloita, ihania suklaapuoteja ja persoonallisia kahviloita. Aukion laidalla seisoo kaupungintalo, leipätaloksi kutsuttu Maison du Roi, jossa sijaitsee kaupunginmuseo sekä eri ammattikuntia edustavat komeat talot.  Lyhyen kävelymatkan  päässä Grand Placelta sijaitsee kansallinen symboli, Manneken Pis, pieni pissaava poikapatsas.

Brysselissä on yli 40 museota, joista kannattaa mainita ainakin Modernin taiteen museo. Cinquantenairen puisto sijaitsee EU-alueen vieressä ja sieltä löytyy kolme museota – Brysselin kuninkaallinen taidemuseo, sotamuseo Royal de l’Armeeja automuseo Autoworld.
Yksi Brysselin viehättävimmistä kaupunginosista on Marolles, jonka pääaukiolla Place du Jeu de Ballella pidetään päivittäin kirpputorimarkkinat. Lähellä olevalla Place du Grand Sablonilla sijaitsevat hienoimpien suklaapuotien myymälät.

Brysselistä löytyy hauska sarjakuvakeskus, joka esittelee belgialaisia sarjakuvataitelijoita. Edustettuina ovat mm. Tintti, Lucky Luke ja Smurffit. Keskus sijaitsee Rue de Sablesilla, muutaman korttelin päässä Grand Placelta.

 

Kuvia

Suklaapuotien Bryssel kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun