Kulttuuri­matkat

Skotlannin kiertomatka

Skotlannin kiertomatka

Skotlannista tulee ensimmäisenä mieleen kiltit, säkkipillimusiikki ja hieman vaikeaselkoinen murre. Maa on kuuluisa myös karusta luonnostaan ja kauniista nummimaisemistaan, joita värittävät vanhat linnat. Kiertomatkan aikana tutustumme Edinburghiin, Glasgowhun, Mullin ja Ionan saariin ja Loch Ness -järvialueeseen unohtamatta viskitislaamoa ja lammaskoiraesitystä.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma


1 päivä | Edinburgh

Perille saavuttuamme jatkamme suoraan bussilla kaupunkikierrokselle, jonka aikana näemme tämän historiallisen ja upean kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Kierros päättyy Edinburghin linnan opastetulle kierrokselle. Tämän jälkeen kuljetus hotellille.

2 päivä | Edinburgh
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Royal Yacht Britanniaan, yhteen kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Vuosikymmeniä kuninkaallisten kotina palvelleella laivalla on pitkä ja mielenkiintoinen historia, esimerkiksi Diana ja Charles viettivät häämatkansa kyseisellä laivalla. Royal Yacht Britannia -alus toimii nykyään museolaivana ja se on ankkuroitu Edinburghin satamaan. Laiva toimi Britannian kuningattaren edustuslaivana 1900-luvun loppupuolella, minkä jälkeen se on avattu yleisölle. Vierailemme St Giles -katedraalissa, joka on Skotlannin pääkirkko sekä skottiritarien kotikirkko. Illalla mahdollisuus nauttia perinteisistä skotlantilaisista tanssi -ja lauluesityksistä konsertissa.

3 päivä | Glasgow ja Fort William
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Glasgown kaupunkia. Pysähdymme matkan varrella Falkirk Wheelillä, joka on lähellä Falkirkin kaupunkia sijaitseva pyörivä venehissi, joka yhdistää Forth–Clyde -kanavan Union-kanavaan. Kanavien korkeusero on hissin kohdalla 35 metriä. Falkirk Wheel on ainoa pyörivä venehissi maailmassa. Aiemmin kanavia yhdisti 1,5 kilometrin mittainen 11 sulun ketju, mutta ne poistettiin käytöstä ja purettiin 1933. Falkirk Wheel valmistui vuonna 2002. Sen rakentaminen maksoi 17,5 miljoonaa puntaa. Glasgow´hun saavuttuamme teemme oppaamme johdolla kaupunkikiertoajelun tässä mielenkiintoisessa entisessä laivatelakkakaupungissa. Näemme mm. kaupungin katedraalin, upean George Square -aukion kaupungintaloineen, Clyde-joen sekä ehkä maailman kuuluisimman glasgow´laisen Charles Rennie Mackintoshin talon. Seuraavat pysähdyksemme ovat Loch Lomond järvellä ja kuvauksellisessa Lussin kylässä.

4 päivä | Mull ja Iona
Aamiaisen jälkeen nousemme Obanin kaupungissa laivaan, joka vie meidät Mullin ja Ionan saarille. Mullin saari on vajaan kolmen tuhannen asukkaan saari, joka tunnetaan hienoista maisemista, rannoista ja villielämistä kuten esim. kotkista. Teemme saarikierroksen Mullilla sekä käymme pienellä 120 asukaan Ionan saarella, jonka katedraalikirkko perustettiin jo keskiajalla. Ajomatka päivän aikana noin 265 km.

5 päivä | Loch Ness
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Loch Ness järveä. Tämä Skotlannin, ellei koko saarivaltion tunnetuin, valtava järvi on Loch Nessin hirviön koti. Tutustumme myös järven rannalla olevan Urquhartin linnan raunioihin, joka antaa hyvän pilkahduksen keskiaikaiseen elämään. Iltapäivällä pysähdymme Laeault-maatilalle seuraamaan kuinka lammaskoiria koulutetaan. Saamme mahdollisuuden keriä paimennettavia lampaita, syöttää karitsoja sekä tutustua ystävällisiin lammaskoiriin – tämä on ainutlaatuinen kokemus, jollaista et Skotlannin ulkopuolelta löydä!

6 päivä | Cawdor Castle ja Glenvilet Distillery
Aamupäivällä vierailemme näyttävässä 1300-luvulta peräisin olevassa Cawdorin linnassa. Linna on sisustettu kauniilla huonekaluilla, taiteella ja mielenkiintoisilla esineillä ja upeilla seinävaatteilla. Iltapäivällä tutustumme viskin valmistukseen perinteikkäässä Glenlivet tislaamossa, jossa on jo vuodesta 1824 lähtien valmistettu mallasviskiä. Kuuluisa skottilainen viski valmistuu ainutlaatuisen laakson elementtien syleilyssä, joita pääsemme näkemään lähietäisyydestä.

 7 päivä | Scone Palace ja kotimatka
Suuntaamme takaisin Edinburghiin ja matkalla pysähdymme Scone Palaceen, jota pidetään Skotlannin kansallisaarteena. Suuntaamme lentokentälle, josta alkaa kotimatka.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun