Kulttuuri­matkat

Seitsemän kukkulan Lissabon

Seitsemän kukkulan Lissabon

Lissaboniin on helppo ihastua. Vanhan merenkulun suurvallan pääkaupunki on kosmopoliittinen ja henkii retro tunnelmia. Kaupunki, kuten Rooma, on rakennettu seitsemälle kukkulalle. Alfama on kaupunginosista vanhin ja tunnelmallisin. Kiemurtelevat kujat ja pienet kahvilat ovat ihastuttavia. Bairro Alton kukkulalla on paljon taidegallerioita, pikkuputiikkeja ja menevää yöelämää. Baixa jää kahden edellisen väliin ja siellä on leveitä puistokatuja ja komeita jugendaukioita.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Hienot näkymät ja yleiskuvan Lissabonista saa Pyhän Yrjön linnoitukselta. Historian ystävät tutustuvat merenkulkumuseoon ja muinaisen taiteen museoon. Modernia taidetta löytyy Berardo-museosta ja keskustassa sijaitsevasta design- ja muotimuseosta MuDe:sta. Muita nähtävyyksiä ovat mm. Belémin torni ja Oceanario-akvaario.

Vajaan tunnin matkan päässä Lissabonista ovat Sintra, Serra-vuoristo, Estoril ja Cascais. Estorilissa on kasino, jossa käy aina välillä tunnettuja tähtiä konsertoimassa. Cascais oli aiemmin hieman unelias kalastajakylä, mutta nykyisin se on suosittu lomakohde, jonka baareissa kuulee myös fadoa.
Luonnonkauniin Sintran valtti on satulinna – Pena. Estoril ja Cascais tarjoavat rantaelämää ja Serra-vuoriston maisemat tekevät vaikutuksen.

Suurin osa Lissabonin ravintoloissa tarjottavasta ruoasta on paikallista. Kalaruoat ovat erityisen maukkaita, tutut turska ja sardiini saavat täällä uusia makuja. Kalan ohella grillikana, kani ja etanat tekevät kauppansa. Lissabon on myös varsin eläväinen kahvilakaupunki. Jos ehdit matkallasi vain yhteen kahvilaan valitse Antiga Confeiteria de Belém. Siellä on tarjottu pastel de nata -leivoksia jo vuodesta 1837.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun