Kulttuuri­matkat

Salamanca La Dorada

Kohde
Espanja
Pyydä tarjous

Salamanca La Dorada

Salamanca La Dorada, kultainen kaupunki, on rakennettu Tormes-joen rannalle lähelle Portugalin rajaa. Keskusaukio, Plaza Mayor, on tunnettu kauneudestaan. Varsinkin iltavalaistu aukio tekee vaikutuksen.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Salamancan ryösti aikoinaan jo Hannibal vuonna 217 eaa. Aikoinaan Astorgasta Sevillaan kulki hopeatie ja roomalaiset rakensivat Salamantica nimisen kaupungin sen varrelle joen ylityspaikalle. 600-luvulla kaupungista tuli piispanistuin, mutta pakeni Oviedoon muslimivalloituksen alta. Kristityt palasivat 1000-luvun lopulla.

Plaza de Anayalla seisovat ylväänä ja vierekkäin kaupungin kaksi katedraalia. Vanhempi 1100-luvulta peräisin oleva Viejen katedraali tunnetaan renessanssityylisestä alttaritaulustaan. Uusi katedraali on puolestaan 1500-luvulta ja sitä rakennettiin parisataa vuotta. Salamancan erikoisin ja kuvatuin rakennus on 400 simpukankuorella koristettu Casa de las Conchas.

Salamancan vanhakaupunki on kuulunut UNESCOn maailmanperintölistalle jo vuodesta 1988. Kaupunki on täynnä muistomerkkejä eri aikakausilta roomalaisesta maurilaiseen ja gotiikasta barokkiin. 1700-luvun churriguera-tyyli on myös vahvasti esillä. Salamanca on erityisen ylpeä yliopistostaan, joka perustettiin niinkin varhain kuin vuonna 1218. Sen myötä kaupunki nousi Euroopan muiden suurten sivistyskaupunkien rinnalle.

Kuvia

Salamanca La Dorada kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna