Kulttuuri­matkat

Ritareiden Malta

Ajankohta
kevät, syksy
Kohde
Malta
Pyydä tarjous

Ritareiden Malta

Tuntematon Malta sijaitsee Euroopan laidalla lähellä Afrikan rannikkoa. Sisiliaan on matkaa vajaat 100 kilometriä – hyvä idea onkin yhdistää kaksi täysin erilaista saarta samalla matkalla. Moni Maltalla käynyt on ihastunut asukkaiden vieraanvaraiseen ja karun kauniiseen saaristoon. Pääkaupunki Valletta sijaitsee pääsaarella Maltalla ja se on EU:n pienin pääkaupunki. Kallionkielekkeellä sijaitseva näyttävä kaupunki on valokuvaharrastajien suosiossa. Kaupungin rakennuttivat Johaniittain ritarit ja Valletta onkin tunnettu massiivisista linnoituksistaan ja kirkoistaan. Gozo on rehevin Maltan saarista ja huomattavasti Maltaa rauhallisempi. Tänne tullaan kiirettä pakoon. Lauttamatka Maltalta kestää vain noin puoli tuntia. Gozo tunnetaan luonnonrauhasta ja pikkukylistä, ja sen erikoinen nähtävyys on kallioon muodostunut Sininen ikkuna. Comino on vain noin kolmen neliökilometrin kokoinen saari, jossa nautitaan lintubongailusta ja luonnosta. Saari, kuten koko Malta, on aina ollut filmintekijöiden suosiossa ja elokuvatuotantoja onkin Maltalla lähes jatkuvasti tekeillä. Hollywoodin filmitähdet ovat tuttuja vieraita Maltan ravintoloissa.

Tuntematon Malta muodostuu kahdeksasta saaresta. Saarista kolme, Malta, Gozo ja Comino, ovat asuttuja. Vanhimmat asutuksen jäljet löytyvät ajalta 5000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Noin 1000 eaa. saarille saapuneet foinikialaiset antoivat Maltalle sen nykyisen nimen. Samaiset foinikialaiset hakkasivat saarten metsät laivanrakennustarpeisiinsa ja siksi Malta on yhä lähes metsätön. Seuraavaksi saaret valloittivat kreikkalaiset, karthagolaiset ja roomalaiset. Vuonna 870 arabit valtasivat saaret bysanttilaisilta, jonka jälkeen paikalle tulivat Sisilian normannit ja Espanjan Aragonia. Vuonna 1530 Espanja luovutti saaret Johanniittain ritarikunnalle, jonka ottomaanit olivat puolestaan karkottaneet Rhodokselta. Tuntematon Malta itsenäistyi muodollisesti vuonna 1964 ja siitä tuli tasavalta vuonna 1974.

Yksi Maltan tunnetuimmista nähtävyyksistä ovat UNESCOn maailmanperintölistalla olevat Megaliittiset muinaistemppelit. Salaperäiset kalkkikivitemppelit ovat yhdet maailman vanhimmista vapaasti seisovista rakennelmista ja juontavat jopa 6000 vuoden taakse. Mdina ”hiljainen kaupunki” on Maltan entinen pääkaupunki saaren keskellä ja sitä pidetään yhtenä parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista maailmassa. Tunnelma Mdinassa on erikoinen, autoja ei ole ja kadut ovat usein autioina. Elämä tuntuu keskittyvän muurien ja seinien sisään.

Alla matkaohjelmaehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1

Suora lento Maltalle. Kuljetus hotellille sekä yhteinen tervetuloillallinen ruokajuomineen.  

Päivä 2 | Vallettan kaupunkikierrosKon-Tikin Maltan matkalta: Maltan ritarit

Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän mittaiselle tutustumisretkelle kävellen pikkuruiseen pääkaupunki Vallettaan. Suuntaamme Barraccan puutarhaan, josta avautuu henkeäsalpaavan kaunis näköala satamaan. Vierailemme Johanniittaritareille rakennetussa St. John’s -katedraalissa, jonka aarteet ovat Johanniittaritarien ajoilta. Katedraalissa on myös kaksi kuuluisan taiteilijan Caravaggion maalausta. Kirkon museo tunnetaan arvokkaista ja taidolla tehdyistä flaamilaisista gobeliineistaan.

Päiva 3

Vapaapäivä  

Päivä 4 | Retki Mdina

Tänään tutustumme hiljaisena kaupunkina tunnettuun Mdinaan, joka on Maltan entinen pääkaupunki. Kävelemme kaupungin kujilla ja ihmettelemme sen hiljaisuutta ja rauhallista tunnelmaa. Muureilta avautuu hieno näkymä lähes koko Maltan yli. Vierailemme myös Ta Qalin käsityöläiskylässä ihastelemassa ja vaikka ostamassa tuliaisiksi lasitöitä.  

Päivä 5 | Vapaapäivä tai lisämaksusta kokopäiväretki Sisiliaan

Maltan matkaan voi helposti yhdistää päiväretken Sisiliaan Italian puolelle. Laiva lähtee Maltalta varhain aamulla suuntanaan Pozzallo Sisilian rannikolla. Sieltä matkaamme  kauniiseen Modicaan, jonka erityispiirre barokkityylisen vanhan kaupungin lisäksi ovat kapeat sokkeloiset kadut, joita on sekä Modica Alta että Modica Bassassa. Näiden varrella on vanhoja kauppoja, taloja ja rakennuksia. Käymme myös Etnan tulivuorella. Retkellä englanninkielinen opastus, nouto ja paluu hotelliin kuuluu hintaan.  

Päivä 6 | Kokopäiväretki Gozoon

Gozon saarta kutsutaan Maltan pikkusiskoksi, koska se on vehreämpi ja maaseutumaisempi kuin Malta. Gozo on noin puolen tunnin lauttamatkan päässä Maltan saaresta. Kumpuilevan ja valokuvauksellisen Gozon elämänmeno on rauhallisempaa kuin pääsaarella. Matkan aikana vierailemme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa 6000 vuotta vanhassa Ggantijan temppelissä, jonka rauniot ovat maailman vanhimmat yhä pystyssä olevat rakennelmat. Käymme myös Victoriassa ja Xlendin lahdella. Luonnollisesti Dwejran Sininen ikkuna kuuluu ohjelmaan. Aikaa jää myös shoppailuun.  

Päivä 7

Vapaapäivä

Päivä 8

Vapaata aikaa ja ennen kentälle lähtöä nautimme yhteisen englantilaisen iltapäiväteen hotellissa. Kuljetus lentoasemalle ja paluulento Helsinkiin.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous info@kontiki.fi.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun