Kulttuuri­matkat

Renessanssin Italia

Renessanssin Italia

Italiassa on vaikuttava määrä kaupunkeja, joissa kulttuuri, taide ja historia ovat alati läsnä. Matkallamme tutustumme näistä Mantovaan, Ferraraan ja Firenzeen. Viimeksi mainittu kykeni synnyttämään joukon taiteilijoita, joita koko maailma ihailee – Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raffaello, Tiziano, Botticello, Veronese ja Ghiberti. Italialaisten rakkaus kauneuteen näkyy kaikkialla.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:

Päivä 1.

Lento aamulla Milanoon. Lentoasemalta ajamme saman tien Milanon keskustaan. Lounaan nautimme keskustassa, jonka jälkeen tutustumme Ambrosiaanisen museon suuriin kokoelmiin. Sen yksi aarteista on Lucrezia Borgian hiuskiehkura. Näemme myös Sforza-suvun palveluksessa olleen Leonardon piirroksia. Matkamme jatkuu kolmen järven keskellä sijaitsevaan Gonzaga-suvun ruhtinaskunnan pääkaupunkiin Mantovaan. Mantovan historiallinen keskusta on Unescon suojelukohde. Ajomatkaa 160 km (noin kolme tuntia).

Saavuttuamme Mantovaan majoitumme kaupungin keskustaan hotelli Brolettoon. Hotelli on historiallisessa keskustassa, jonne ei pääse bussilla – matkatavaroiden kanssa n. 400 m kävely. 

Päivä 2.Kon-Tikin matkalla Italiassa: Toscana

Aamupalan jälkeen retkeilemme jalkaisin Mantovassa tutustuen Gonzaga suvun historiaan ja palatseihin. Käyntikohteinamme ovat Te palatsi, joka on kuulu muun muassa Giuliano Romanon Jättiläisten taistelu -seinämaalauksesta. Vierailemme luonnollisesti myös Mantovan suuressa herttuan palatsissa, jonka häähuone on kuulu varhaisen renessanssin mestarin Mantegnan kattomaalauksesta. Lounaan nautimme päivän aikana.

Päivä 3.

Aamupalan jälkeen hieman vapaata aikaa Mantovassa. Sen jälkeen jätämme hotellin ja ajamme Ferraraan (ajomatka noin 2h). Saavumme Ferraraan parhaaksi lounaalle. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelli Europaan, jonka jälkeen käymme tutustumassa kävellen historialliseen keskustaan ja katedraaliin. Käymme myös yhä toiminnassa olevassa luostarissa Lucrezia Borgian haudalla.

Päivä 4.

Aloitamme aamun kävelemällä Este suvun Schifanoia palatsille, jossa näemme kuulun horoskooppi salin. Lopuksi tutustumme Unescon suojeleman Ferraran kaupunkikuvaa hallitsevaan Este suvun linnaan. Päivän aikana syömme lounaan. Lähtö Firenzeen, jonne saavuttuamme majoitumme  keskustaan hotelli Donatello Firenzeen.

Päivä 5.

Matkamme kohokohtia on noin kilometrin mittainen Vasarin suunnittelema käytävä, jonka he rakensivat yhdistääkseen Uffizzi palatsin sekä Pitti-palatsin toisiinsa. Käytävällä on suuri kokoelma maailman taiteilijoiden omakuvien kokoelma. Uffizzissa käymme lävitse vain Botticellin, Leonardo da Vincin sekä Michelangelon teokset, koska vierailukohteet ovat niin valtavia, niin valitsemme vain sukujenhistorian kannalta oleellisen. Vasarin käytää pitkin saavumme Pitti palatsiin, jossa teemme pienen kierroksen.

Vapaata aikaa lounastaa. Illalla nautimme läksiäisillallisen.Kon-Tikin matkalla Italiassa: Ponte Vecchio Firenze

Päivä 6.

Medicien ihmeellinen maailma sekä kiehtova historia aukeaa meille vierailullamme Medici-Riccardi palatsiin sekä sen kappeliin, joka on renessanssinmaalaustaiteen ehdottomia huippuja. Maalauksessa näemme myös Medici perheen jäsenten muotokuvat. Kappeliin menemme pienissä ryhmissä ja kukin ryhmä saa olla kappelissa 7 minuuttia kerrallaan. Vierailun jälkeen lähdemme lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun