Kulttuuri­matkat

Renessanssin Italia

Kohde
Italia
Pyydä tarjous

Renessanssin Italia

Ainutlaatuinen Italian-matka eurooppalaisen sivistyksen lähteille ja suurten sukujen Medici, Este, Gonzaga ja Sforza historiaan. Nämä suvut hallitsivat silloista maailmaa, tekivät liittoja keskenään, sinetöivät ne avioliitoilla ja juhlivat niiden kunniaa taiteella. Ilman näitä sukuja meillä ei olisi oopperaa, teatteria eikä lukuisia maalaustaiteen saavutuksia. Renessanssi on synnyttänyt jopa puutarha-arkkitehtuurin ja sieltä on saanut alkunsa Euroopan ruokakulttuurin kehitys sekä Italian kuulu muotisuunnittelu. Mitä olisikaan maailman ilman Leonardo da Vincin neroutta ja Michelangelon kiivasta luonnetta? Matka vie sinut renessanssi nerouden Milanoon, toisenlaiseen Firenzeen sekä Ferraraan ja Mantovaan.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1
Aamulento Helsinki-Milano. Milanon lentoasemalta lähdemme ajamaan kohti Firenzeä, ajoaika noin 4,5 tuntia.
Lounas matkan varrella. Majoittuminen Firenzessä hotelliin ja kävelykierros historiallisessa keskustassa.

Päivä 2
Aamupalan jälkeen tutustumme Uffizin taideaarteisiin, lähinnä Botticellin, Leonardo da Vincin sekä Michelangelon teoksiin. Koska vierailukohteet ovat niin valtavia, valitsemme vain sukujenhistorian kannalta oleellisen. Matkamme kohokohtia on noin kilometrin mittainen Vasarin suunnittelema käytävä, jonka he rakensivat yhdistääkseen Uffizzi palatsin sekä Pitti-palatsin toisiinsa.  Käytävällä on suuri kokoelma maailman taiteilijoiden omakuvien kokoelma. Vasarin käytää pitkin saavumme Pitti palatsiin, jossa teemme pienen kierroksen. Yhteinen lounas, jonka jälkeen loppupäivä vapaata aikaa.

Päivä 3
Aamupalan jälkeen lähdemme tutustumaan Medicien ihmeelliseen maailmaan ja kiehtovaan historiaan. Vierailemme Medici-Riccardi palatsissa ja sen kappelissa. Maalauksessa näemme myös Medici perheen jäsenten muotokuvat. Kappeliin menemme pienissä ryhmissä ja kukin ryhmä saa olla kappelissa 7 minuuttia kerrallaan. Vierailun jälkeen lähdemme ajamaan Ferraraan, ajoaika noin 2 tuntia. Tutustumme kävellen historialliseen keskustaan ja katedraaliin ja nautimme lounaan, jonka jälkeen majoittuminen.

Päivä 4
Aamupalan jälkeen aloitamme päivän kävelemällä Este suvun Schifanoia palatsille, jossa näemme kuulun horoskooppi salin. Lopuksi tutustumme Unescon suojeleman Ferraran kaupunkikuvaa hallitsevaan Este suvun linnaan. Nautimme lounaan, jonka jälkeen lähtö Mantovaan, majoittuminen keskustahotelliin.

Päivä 5
Aamupalan jälkeen retkeilemme jalkaisin Mantovassa tutustuen Gonzaga suvun historiaan ja palatseihin. Mantovan historiallinen keskusta on Unescon suojelukohde. Käyntikohteinamme ovat Te palatsi, joka on kuulu muun muassa Giuliano Romanon Jättiläisten taistelu -seinämaalauksesta. Vierailemme luonnollisesti myös Mantovan suuressa herttuan palatsissa, jonka häähuone on kuulu varhaisen renessanssin mestarin Mantegnan kattomaalauksesta. Loppuiltapäivä vapaata aikaa.  Yhteinen läksiäisillallinen.

Päivä 6
Aamupalan jälkeen lähdemme ajamaan kohti Milanoa, ajoaika noin 2 tuntia. Milanossa tutustumme Ambrosiaanisen museon suuriin kokoelmiin. Yksi sen aarteista on Lucrezia Borgian hiuskiehkura. Näemme myös Sforza-suvun palveluksessa olleen Leonardon piirroksia. Nautimme lounaan, jonka jälkeen lähdemme lentokentälle ja kotimatka alkaa, iltalento Milano-Helsinki.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna