Kulttuuri­matkat

Renessanssin Firenze

Renessanssin Firenze

Renessanssin Firenze lumoaa kauneudellaan. Kaupungin koko keskusta on yhtä aikaa keskiaikaa ja renessanssia, ja keskellä kaiken kruununa on häikäisevän upea tuomiokirkko. Tuskin missään muualla on sellaista taideaarteiden määrää kuin renessanssin kehdossa Firenzessä.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan matkaohjelman juuri teidän toiveidenne mukaan.

Ufficin taidemuseoon kannattaa varata aikaa. Michelangelon, Raffaellon, Botticellin ja monien muiden taiteilijoiden töiden luona viipyisi pitempäänkin. Daavid-patsaan jäljennöksiä on useita, mutta aidon nuorukaisen löydät Galleria dell’Accademian salista. Kaupungin kiemurtelevilla kaduilla tulee vastaan toinen toistaan mielenkiintoisempia nähtävyyksiä. Viehättävät piazzat ja komeat kirkot ovat Firenzen vetonaula.

Keskustan pääaukioiden ruokapaikat ja kahvilat ovat hintavia eivätkä hinta-laatusuhteeltaan parhaita. Santa Crocen alueen ravintolat ovat aidompia. Kannattaa myös poiketa pienille sivukaduille ja kokeilla pieniä paikallisia ruokapaikkoja. Paikallisia herkkuja ovat mm. valtava T-luu pihvi ”Bistecca all Fiorentina”, vihanneskeitto ”Ribollita” ja lehmänvatsaa tomaattikastikkeessa ”Trippana alla Fiorentina”.

Ajan salliessa kannattaa vierailla Firenzen ulkopuolella. Suosittelemme ainakin historiallista Sienaa, muurien ympäröimää Luccaa, kaltevan tornin Pisaa ja Fiesolen pikkukylää.

Toscanassa sijaitsee myös kylpyläkaupunki Montecatini Terme.  Täällä on otettu mutakylpyjä ja siemailtu terveysvettä jo vuosisatoja. Itse Giuseppe Verdi etsi täältä ikuisen nuoruuden salaisuutta.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun